Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от andy » 01 Окт 2019, 11:14

Какво ви пречи екстрата. Даже ми се налага доста да пръскам по челния прозорец за да се задейства миенето на фаровете след каране във влажно време в колона. Така или иначе пръскането на фаровете не е всеки път с пръскането на челния прозорец (има си алгоритъм).
А също така може да си пръскате прозореца колкото си искате без да пускате чистачките и пръскалките на фаровете и след това да пуснете чистачките но без миячното.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 01 Окт 2019, 11:20

zzafirov написа:
Meidana написа:
zzafirov написа:Имам пръскалки на фаровете и когато мия стъклото, и фаровете са включени, те също пръскат. Налагало ми се е да мия стъклото с тази функция много рядко и не ми се вярва да съм изпръскал 5 литра течност, колкото съм налял в последните две-три седмици. Буквално наливам между 2 и 3 литра, и след два дни светва индикацията, а мисля дори не съм пръскал. Ще го погледна това, може и маркуч да се е откачил...

Колега аз също имам пръскалки на фаровете, но ги спрях софтуерно защото и аз наливах повече течност за чистачки от колкото нафта, разхода на течност падна наполовина, ако не и повече даже.
Много хабят тия пръскалки, виж маркучите за всеки случай, но нищо чудно да нямаш проблем.

Здравей,
това е интересна идея - не знаех, че може да се спират софтуерно и даже мислих дали може да сложа ключе на помпата им, за да ги спирам зимата, да не се прецакат от сняг и лед... Може ли да ме насочиш къде и/или как се прави такава интервенция?
ПП Ако е подходящо с лаптоп, ще е яко зимата да се спират, а лятото да се пускат софтуерно :)

Аз започнах да ги спирам и лятото, преди го правех само зимата. Забелязвам, че имам значително повече течност. Отделно наистина не е изключено да имаш теч от самите пръскачки.

Потребител
Аватар
Кара: e46

Мнение от Wafrey » 09 Окт 2019, 16:41

Привет колеги, включвам се с едно питане. Преди 2 седмици колата не запали, видях че е от акумулатора проблема отидох до Ювето на Симеоновско да проверим има ли проблеми, оказа се че се е сдухал, та сменихме го с нов и днес както си карах забравих багажника отворен и колата си светна в жълто, но малко след това светна и акумулатор в червено и нарочно не затворих багажника и продължиха да се редуват. Отбих затворих го и така и не светна, та въпроса ми е някой има ли идея от какво може да е това и нов акумулатор има ли как да светне на втората седмица :mrgreen:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 09 Окт 2019, 17:08

Wafrey написа:Привет колеги, включвам се с едно питане. Преди 2 седмици колата не запали, видях че е от акумулатора проблема отидох до Ювето на Симеоновско да проверим има ли проблеми, оказа се че се е сдухал, та сменихме го с нов и днес както си карах забравих багажника отворен и колата си светна в жълто, но малко след това светна и акумулатор в червено и нарочно не затворих багажника и продължиха да се редуват. Отбих затворих го и така и не светна, та въпроса ми е някой има ли идея от какво може да е това и нов акумулатор има ли как да светне на втората седмица :mrgreen:

Има, като ти е махнат IBS-a не разбираш, че имаш утечка и си го точи.
Трябва да се направи обстоен преглед на електрическата система на колата.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от HackeD » 10 Окт 2019, 8:57

Въпроса ми е на CCC Navi има ли как да се изключи менюто в дясно да не показва борд компютъра или навигацията, а целия екран да показва да показва плейлиста? :paranoid:

Потребител
Аватар

Мнение от Yannie » 10 Окт 2019, 9:27

Здравейте, взех си колата от майстор за смяна на скорости. Всичко е супер, с изключение на волана - по-тежък е!
Казва, че не е пипал там, а и наистина няма причина да пипа за смяна на скорости.
Хидравлика има, на ниски скорости си е лек както преди, но при градски скорости си е направо тежък.
Нормално е при по-високи скорости да е по-тежък, но съм убеден, че никога не е бил толкова тежък.
Какви може да са причините, нещо с компютър да се ''регулира''? Какви са ми вариантите общо взето.

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 10 Окт 2019, 12:16

HackeD написа:Въпроса ми е на CCC Navi има ли как да се изключи менюто в дясно да не показва борд компютъра или навигацията, а целия екран да показва да показва плейлиста? :paranoid:

не.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от HackeD » 10 Окт 2019, 12:18

vld написа:не.

А освен навито и борда друго може ли да показва?

Потребител
Аватар

Мнение от Yannie » 10 Окт 2019, 12:46

Здравейте,
какъв размер 16'' патерица трябва да купя, за да влезе отпред на 320д 177 лци?
ет32 става ли?

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 10 Окт 2019, 15:13

HackeD написа:
vld написа:не.

А освен навито и борда друго може ли да показва?

Може да е празно, но неможе да ти разпъне екрана.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 325d e91 manual
Мечтае да кара: е30 купе

Мнение от AlexK. » 14 Окт 2019, 16:24

Здравейте, имам едно бързо въпросче към едно често срещано проблемче с нашите любими автомобили :mhihi:
Вероятно ми се е разлепила мембраната която стои между външната част на вратата и кората. На английски така наречения vapor barrier. При валеж, водата влиза във вратата и вместо да изтече през оттоците си намира път под кората на вратата и мокри прага, след което и мокета. Какво лепило се използва за да се залепи това нещо и трудно ли е да се направи в домашни условия, че за сега съм в чужбина и цената която ми предложиха от сервиз беше напълно малоумна. Благодаря предварително! :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от andreev1995 » 14 Окт 2019, 20:04

Здравейте! Автомобилът ми е Е90 320d с M47 двигател, 163 к.с. и ръчна скоростна кутия. От известно време забелязвам, че ауспухът на колата ми започна да "почернява". Забелязах също, че се натрупват сажди след каране в извънградски условия, което ми се струва странно, туй като очаквам тогава DPF филтърът да започне регенерация. Колата е със сменени подгревни свещи и реле (BERU) и на диагностика не излиза никаква грешка. Въпросът ми е какви мерки мога да предприема за да запазя DPF-a и да подобря работата на автомобила, освен ако вече не е твърде късно за това? Забравих да спомена, че са премахнати вихровите клапи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 14 Окт 2019, 20:16

Най-доброто лепило за тая интервенция е безплатно, колега. При това се приготвя на момента, до самата ти кола. Събираш максимум от болкита по твоята си врата, дори и този прашлясалия, изсъхнал, не ставащ за нищо. Правиш си голямо топче и го помачкваш просто из ръцете си 2-3 мин. Ще се изненемадаш как ще започне да лепне като нов!!!!
Разстилаш си го на пръчици и действаш. Пробвай и ще останеш изненадан!
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 14 Окт 2019, 23:10

Да попитам дали може бутона (switch) 61316935534 на пасажерският прозорец на Е92 да се е прецакал? С него мога да сваля прозореца (на моменти и това не може де :mhihi: ), но не мога да го дигна (въобще не се чува да се пробва дори моторчето). През бутана от шофьора си работи прозореца без проблем нагоре-надолу, както и със задържане от ключа.
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

ентусиаст
Аватар
Кара: F11
Мечтае да кара: на безплатна нафта
Детайли за колата: 530xd

Мнение от chris_barnes » 14 Окт 2019, 23:11

Някой да ти е пипал кодировките на колата скоро?

Sent from my BLA-L09 using Tapatalk
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93