M52 B25 е46 проблем с обороти на празен ход
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- IcyPowder
- Потребител
-
- Кара: BMW 323CI
- Мечтае да кара: BMW e92 M3
M52 B25 е46 проблем с обороти на празен ход
Здравейте, има много изписано по темата, но имам малко по специфични симптоми и се надявам на помощ . Колата е е46 323 ci.
Накратко, след студено или първо палене за деня колата пали и гасне , при втори опит всичко е наред , освен това на място не държи оборот (играят от много ниски до 1000-1200 и понякога гасне), от няколко дни разхода на колата е почти удвоен без никаква промяна в карането( Има ГИ, но и на бензин е така). Общо взето това е проблема, колата е обслужена и преди 1 седмица са сменени свещите като се оправи временно това с оборотите, но пак се появи.
Забравих да спомена, че клапана на картерните газове е изолиран и не е от него на 100%. На диагностика показа датчик на разпределителен вал и ламбди, но за тях мисля, че причината е в сменяната генерация.
Благодаря предварително!
Накратко, след студено или първо палене за деня колата пали и гасне , при втори опит всичко е наред , освен това на място не държи оборот (играят от много ниски до 1000-1200 и понякога гасне), от няколко дни разхода на колата е почти удвоен без никаква промяна в карането( Има ГИ, но и на бензин е така). Общо взето това е проблема, колата е обслужена и преди 1 седмица са сменени свещите като се оправи временно това с оборотите, но пак се появи.
Забравих да спомена, че клапана на картерните газове е изолиран и не е от него на 100%. На диагностика показа датчик на разпределителен вал и ламбди, но за тях мисля, че причината е в сменяната генерация.
Благодаря предварително!
Ако не живееш на ръба , заемаш твърде много място....
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Re: M52 B25 е46 проблем с обороти на празен ход
Причините може да са милион - Паразитен въздух, стъпково моторче(ICV), алтернатор, дебитомер и т.н.
2 мнения
• Страница 1 от 1