Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- zzafirov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: пенсионерската
- Мечтае да кара: самолети и лодки
- Детайли за колата: E91 320d М47
Re: Бързи въпроси и отговори
Здравейте, няколко бързи въпроса:
1. Наливам 2 литра течност за чистачки и след ден ми светва предупреждение за ниско ниво на течноста - явно изтича от някъде. Някаква идея къде и какво да търся - къде се намира проклетото казанче и от къде минават линиите за отпред и отзад?
2. Задното дясно стъкло на колата не се сваля нормално с бутон, без значение преден или заден, а като цъкна нагоре - тръгва първо надолу, стига до долу и след това тръгва нагоре. Или при второ-трето натискане тръгва нагоре... Някаква идея какво да гледам там?
3. Автоматик съм и за идващата зима се чудя дали да сложа печка и шпер - някой слагал такива и отзиви за смисъла от такъв разход?
Благодаря предварително и поздрави!
ПП Може би тъпи въпроси, но си харесвам кошницата и станах фен на марката
1. Наливам 2 литра течност за чистачки и след ден ми светва предупреждение за ниско ниво на течноста - явно изтича от някъде. Някаква идея къде и какво да търся - къде се намира проклетото казанче и от къде минават линиите за отпред и отзад?
2. Задното дясно стъкло на колата не се сваля нормално с бутон, без значение преден или заден, а като цъкна нагоре - тръгва първо надолу, стига до долу и след това тръгва нагоре. Или при второ-трето натискане тръгва нагоре... Някаква идея какво да гледам там?
3. Автоматик съм и за идващата зима се чудя дали да сложа печка и шпер - някой слагал такива и отзиви за смисъла от такъв разход?

Последна промяна zzafirov на 29 Сеп 2019, 19:32, променена общо 2 пъти
Здравейте,
може ли резервна гума / патерица от е36 с размер 125/90/15 да се пригоди за bmw e90 с 16 цолови джанти?
Може ли да стане с фланци?
Благодаря пшредварително на отзовалите се
може ли резервна гума / патерица от е36 с размер 125/90/15 да се пригоди за bmw e90 с 16 цолови джанти?
Може ли да стане с фланци?
Благодаря пшредварително на отзовалите се
zzafirov написа:3. Автоматик съм и за идващата зима се чудя дали да сложа печка и шпер - някой слагал такива и отзиви за смисъла от такъв разход?
Ти отваря ли примерни цени за тия неща?
- kosio669
- Потребител
-
- Кара: E 39 525D
- Мечтае да кара: E 30 TURBO
Здравейте, след премахване на пеперудите на е91 330 хд налага ли се сфтуерно да се променя нещо. Благодаря предварително.
- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
zzafirov написа:Здравейте, няколко бързи въпроса:
Казанчето е в дясният подкалник
- zzafirov
- кандидат ентусиаст
-
Yannie написа:zzafirov написа:3. Автоматик съм и за идващата зима се чудя дали да сложа печка и шпер - някой слагал такива и отзиви за смисъла от такъв разход?
Ти отваря ли примерни цени за тия неща?
Има оферта за LSD под 1000лв, а и за печка пак нещо такова имам спомен. Вярно, че не са малко пари, но пък например ако зимата не е караема колата без тези неща, ще ги похарча.
Ако е само ''за зимата'', то шпера е излишен. Тракшъна го имитира почти на 100% при тръгване от място.
За печката въпросът е интересен. Не съм виждал е90 с печка с дистанционно досега. Има ли ги фабрично въобще?
За печката въпросът е интересен. Не съм виждал е90 с печка с дистанционно досега. Има ли ги фабрично въобще?
zzafirov написа:Здравейте, няколко бързи въпроса:
за казанчето....имаш ли пръскалки на фаровете? Колко често на ден използваш умивателната функция ?
за стъклото ти се бъзика навярно трап функцията има клипчета в ютуб, как да си го обучиш сам, ако не можеш има и вероятност с диагностика да го направиш това, ако не се получи с обучение имаш нещо заминало регулатор навярно.
ако не можеш да си го обучиш и си от София може да ми пишеш на лично съобщение с диагностика ще ти го обуча и пробваме.

Yannie написа:Ако е само ''за зимата'', то шпера е излишен. Тракшъна го имитира почти на 100% при тръгване от място.
Моята има фабрично.
- zzafirov
- кандидат ентусиаст
-
Yannie написа:Ако е само ''за зимата'', то шпера е излишен. Тракшъна го имитира почти на 100% при тръгване от място.
Само за зимата е, като всичките ми коли карам с гуми на не повече от три сезона, нови, за съответния сезон.
Благодаря за мнението, имам малко притеснения точно за тръгването от място с автоматик и задно, но мисля, че ще се справя.
dpetrov7 написа:за казанчето....имаш ли пръскалки на фаровете? Колко често на ден използваш умивателната функция ?
за стъклото ти се бъзика навярно трап функцията има клипчета в ютуб, как да си го обучиш сам, ако не можеш има и вероятност с диагностика да го направиш това, ако не се получи с обучение имаш нещо заминало регулатор навярно.
ако не можеш да си го обучиш и си от София може да ми пишеш на лично съобщение с диагностика ще ти го обуча и пробваме.
Имам пръскалки на фаровете и когато мия стъклото, и фаровете са включени, те също пръскат. Налагало ми се е да мия стъклото с тази функция много рядко и не ми се вярва да съм изпръскал 5 литра течност, колкото съм налял в последните две-три седмици. Буквално наливам между 2 и 3 литра, и след два дни светва индикацията, а мисля дори не съм пръскал. Ще го погледна това, може и маркуч да се е откачил...
За трап функция не бях чувал до сега - ще погледна, благодаря ти много!
ПП На скоро се преместих от София в Пловдив, но честичко пътувам и ще си запиша някъде да звънна/пиша, ако се наложи

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Къде е тоя шпер за под 1000лв.? Да не е оная сръбската глупост?
Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk

Здравейте колеги.
Питането ми е относно спирачни апарати и по точно предни!
Интересуват ме апаратите 57/24/300, тоест най-малките преди и фейслифт имат ли някаква разлика, че виждам 2 партномера за тях. Също всички ли са алуминиеви за конкретните и като цяло за модела пре и фейс Е9х?
Питането ми е относно спирачни апарати и по точно предни!
Интересуват ме апаратите 57/24/300, тоест най-малките преди и фейслифт имат ли някаква разлика, че виждам 2 партномера за тях. Също всички ли са алуминиеви за конкретните и като цяло за модела пре и фейс Е9х?
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
- Meidana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 LCI
- Мечтае да кара: същото
- Детайли за колата: Estriol blue
zzafirov написа:Имам пръскалки на фаровете и когато мия стъклото, и фаровете са включени, те също пръскат. Налагало ми се е да мия стъклото с тази функция много рядко и не ми се вярва да съм изпръскал 5 литра течност, колкото съм налял в последните две-три седмици. Буквално наливам между 2 и 3 литра, и след два дни светва индикацията, а мисля дори не съм пръскал. Ще го погледна това, може и маркуч да се е откачил...
Колега аз също имам пръскалки на фаровете, но ги спрях софтуерно защото и аз наливах повече течност за чистачки от колкото нафта, разхода на течност падна наполовина, ако не и повече даже.
Много хабят тия пръскалки, виж маркучите за всеки случай, но нищо чудно да нямаш проблем.
- zzafirov
- кандидат ентусиаст
-
Meidana написа:zzafirov написа:Имам пръскалки на фаровете и когато мия стъклото, и фаровете са включени, те също пръскат. Налагало ми се е да мия стъклото с тази функция много рядко и не ми се вярва да съм изпръскал 5 литра течност, колкото съм налял в последните две-три седмици. Буквално наливам между 2 и 3 литра, и след два дни светва индикацията, а мисля дори не съм пръскал. Ще го погледна това, може и маркуч да се е откачил...
Колега аз също имам пръскалки на фаровете, но ги спрях софтуерно защото и аз наливах повече течност за чистачки от колкото нафта, разхода на течност падна наполовина, ако не и повече даже.
Много хабят тия пръскалки, виж маркучите за всеки случай, но нищо чудно да нямаш проблем.
Здравей,
това е интересна идея - не знаех, че може да се спират софтуерно и даже мислих дали може да сложа ключе на помпата им, за да ги спирам зимата, да не се прецакат от сняг и лед... Може ли да ме насочиш къде и/или как се прави такава интервенция?
ПП Ако е подходящо с лаптоп, ще е яко зимата да се спират, а лятото да се пускат софтуерно

- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
По тези коли всичко е направено да се спира софтуерно, няма нужда от ключета. Ако си от София, ще ти ги спра 
Sent from my BLA-L09 using Tapatalk

Sent from my BLA-L09 using Tapatalk