Как се справяте със спрелите пред входове/гаражи?
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: Как се справяте със спрелите пред входове/гаражи?
София се пренасели със селяндури 

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
vicho написа:София се пренасели със селяндури
Да , хубаво е през празниците когато отиват при майките си на село и тогава София диша. По статистика десетки хиляди се стичат и да работят тук и вечер обратно в прованса.
Sent from my iPhoneХ using Tapatalk
Няма вече BMW
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
vicho написа:София се пренасели със селяндури
имаш предвид тия дето не са от Враца

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Днес докато излизах от паркинга и вече бях на улицата единия ми любимец спря, слезе от колата и си отиде в офиса
И това само защото аз излизах, тъй като всеки път му правя забележка, а явно е нежна, ранима душа и се обижда.
Много за малко му се разминаха тежки телесни повреди

Много за малко му се разминаха тежки телесни повреди

- vicho
- старши ентусиаст
-
K_Ilkov написа:vicho написа:София се пренасели със селяндури
имаш предвид тия дето не са от Враца
и ня тях да им таковам... паркоместата

Venelin1111 написа:Да , хубаво е през празниците когато отиват при майките си на село и тогава София диша. По статистика десетки хиляди се стичат и да работят тук и вечер обратно в прованса.
София диша главно прахоляк и лай*а... ама не ни трябват гадините, прав си

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Снощи уникална ситуация. Приятелката ми се прибира и разбира се няма къде да спре. Почва да се върти и накрая решава да запуши един гроб, който не се мести и кола на съседка. До гроба обаче е паркиран един Голф, собственост на мангал, който живее с още 7 човека в общинско жилище и плаща наем 25лв. Та запушва тя гроба и колата на съседката, при което от апартамента на мангала се показва някоя от родата и ѝ казва да премести колата, щото манго като се прибирал с таксито нощем си запушвал неговата кола и гроба и т'ва си било неговото място.
Нашата рекла, че не е запушила неговата кола, а други две.. не, той т'ва си било неговото място и да си преместила колата. И таз' вземе, че с целия си акъл го направи. Та да, бащинията, дори без да си собственик на жилище в блока, си е бащиния. Той си е решил, че това си е неговото място и край.. А да, и веднъж на три месеца като изкарва Голфето се слага тенеке на паркомястото, че е баш пред входа 

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- vicho
- старши ентусиаст
-
randity написа:..
излекувай мангалата...

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ех тази София .... ма... му стара!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
То да беше само София...
Иначе в такива случай и аз някой път да се местя/особено на непознато място/ понеже тия ще си го изкарат на колата, а после върви ги търси да ги трепеш.
Иначе в такива случай и аз някой път да се местя/особено на непознато място/ понеже тия ще си го изкарат на колата, а после върви ги търси да ги трепеш.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Друга ми беше мисълта... но не е по темата!
Ex: 96' BMW318ti

- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Нямам проблем с паркирането.Днес дойдоха роднини на гости..пет коли бяха..място бол за всички.
Само ще кажа,Софиянци вече не са в София..преди десет дни ходих на гости при приятел...от разклона за Дружба до Плиска 20 мин
.Благодаря но аз вече си живея на село.
Само ще кажа,Софиянци вече не са в София..преди десет дни ходих на гости при приятел...от разклона за Дружба до Плиска 20 мин

- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
Кривиме темата ... Аз съм второ поколение софиянец... ма не съм бе ... дядо ми е дошъл с баба ми от северозападна България. Софиянци са 4-5- то поколение родени и израснали тук в столицата. А за тия където дойдат тук да се изучат и остават не ми се мисли ...петък, събота и неделя са при майките си в прованса и в понеделник са столичани разбираш ли...
и се пънат да се интегрират ма като го питаш къде е “ Маймунарника “ гледа като дебил и вика в зоопарка брат... За това няма къде да се паркира , за това да го направят като в Лондон к*р с кола в центъра ,че в идеален център пеша не се минава от паркирали безобразно...а общината лапа от “синя зона” и не и дреме за хората. Айде , че пак ме фанаха братята на тема столичани ...

Няма вече BMW
Venelin1111 написа:Кривиме темата ... Аз съм второ поколение софиянец... ма не съм бе ... дядо ми е дошъл с баба ми от северозападна България. Софиянци са 4-5- то поколение родени и израснали тук в столицата. А за тия където дойдат тук да се изучат и остават не ми се мисли ...петък, събота и неделя са при майките си в прованса и в понеделник са столичани разбираш ли...и се пънат да се интегрират ма като го питаш къде е “ Маймунарника “ гледа като дебил и вика в зоопарка брат... За това няма къде да се паркира , за това да го направят като в Лондон к*р с кола в центъра ,че в идеален център пеша не се минава от паркирали безобразно...а общината лапа от “синя зона” и не и дреме за хората. Айде , че пак ме фанаха братята на тема столичани ...
Оправия няма. 4-5 поколение са 30% макс. Виж движението на населението на София през годините.

И това са само официално регистрираните. В момента сигурно е над 2 милиона. Махни всички тези, дето като мене са си били шута и цифтите на реалната мограция са страшни. Аз ходих преди 7-8 години в Бизнес парка и се уплаших от т.н. "български език". Такова м`екане, въкан`йе, страшно ... Но какво да се прави. Ще ви оставя да проверите за колко хиляди хора и кога е проектиран и строен центъра на София. Тогава колко автомобила е имало изобщо в града? През 1989г (хиляда деветстотин осемдесет и десета) един асистент в Икономическия каза:
"Този, който реши транспортните проблеми на София, моментално ще спечели Нобелова награда!"
Има елементарни търговски закони. Търсене и предлагане. Евтино е и затова много хора имат коли. Да, колите са скъпи, но после заебаваш на улицата и така с години. Тук в Отава през седмицата е фрий макс три часа през деня и шест през уикенда. Искаш повече - поне $250 месечен абонамент в центъра. Ако плащаш ден за ден идва +$500 месечно. Едно парко място в центъра е +$50 000. Жилищата се продават без паркинг. Купуваш си, ако има налични. Отделно паркомястото в блока се облага с данък. Живеех тук преди да купум къщата
https://www.google.ca/maps/@45.3658509, ... 312!8i6656
В този блок данъка на паркомясто е около $160 годишно. Ще питам колко е в центъра. Имам клиенти там и ще ги помоля за цифри.
Защо пиша това? Ми да вдигнат цената на "Синята зона" с поне 50%. Буферни паркинги покрай метрото (платени) и билета на паркинга е билет за градски транспорт за деня за 5 човека. Поне 50лв глоба за неправило паркиране. Пуска се общинска фирма, която да ходи и да издава на място тикетите (фишовете). Слага се под чистачката и това е. Както е в глупавата Америка. След 15 дни глобата става 75лв. След 30 дни 100лв. Общината има информация и ако не сте си платили глобите, не можете да си платите данъци и такси. Да карате кола без платен данък си е друга история. Цена за репатриране на колата +500лв плюс глоба плюс такса за съхранение на паркинга. Мноооооого хора ще се замислят преди да запушат някого. Ако някой ме запуши мен, звъня в общината (има си телефон). Идва общински служител, слага глоба и репатрира нарушителя. Проблемът си е негов.
Бас ви ловя, че проблемите ще намалеят на 90-95%.
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
Човек преди 10 г и аз се изнесох от София и направих къща в квартал зад околовръсното. Живеех и израснах на пазара Д .Петков , след 2000 г стана безумно да с живее там, кавалкада от бусове и газки на селяни прекупвачи задръстваха квартала.Съгласен съм с всичко което пишеш по-горе. Има и един манталитет..безобразно държане на всички нас по между ни. Сега в това село където живеем месните имат лаф:Спрел си ми на дуваро... Страшно е. Бягам и бягство няма...
И провокирах в друг форум темата. Това с майките през почивните дни..
Отговорите в снимки:

И провокирах в друг форум темата. Това с майките през почивните дни..
Отговорите в снимки:

Няма вече BMW