Мнение за обява/конкретен автомобил
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- equipment
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530D f11, G30 m550d xdrive
Re: Мнение за обява/конкретен автомобил
toncho83 написа:equipment написа:Аз не схващам кое е по-ЕВТИНОТО в едно комби спрямо седана .....
Не е гъзарско с комбито в Бг да спираш пред кафета и оттам логично разсъждават колегите, че от завода трябва да е по-евтино. Пък и Бг жени имат кофти мнение за комби. Нещо им е грозно и така
Дали седан или комби, вложените материали са едни и същи като качество, количество и стойност... Но така и не става ясно защо всеобщото разбиране е ,че комбито е по-евтино : ) А и един истински мъж, не би купил за себе си дадена кола, по съвет и предпочитание на жена !
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Според мен масово хората си представят комби = буркани = село.equipment написа:toncho83 написа:equipment написа:Аз не схващам кое е по-ЕВТИНОТО в едно комби спрямо седана .....
Не е гъзарско с комбито в Бг да спираш пред кафета и оттам логично разсъждават колегите, че от завода трябва да е по-евтино. Пък и Бг жени имат кофти мнение за комби. Нещо им е грозно и така
Дали седан или комби, вложените материали са едни и същи като качество, количество и стойност... Но така и не става ясно защо всеобщото разбиране е ,че комбито е по-евтино : ) А и един истински мъж, не би купил за себе си дадена кола, по съвет и предпочитание на жена !
Мен също никога не са ми харесвали. А съм сигурен и че много хора в БГ ги карат само защото са по-евтини на вторичния пазар...
Sent from my iPhone using Tapatalk
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Dextuar написа:Според мен масово хората си представят комби = буркани = село.equipment написа:toncho83 написа:equipment написа:Аз не схващам кое е по-ЕВТИНОТО в едно комби спрямо седана .....
Мен също никога не са ми харесвали. А съм сигурен и че много хора в БГ ги карат само защото са по-евтини на вторичния пазар...
Сигурен можеш да бъдеш евентуално за себе си и своя избор....ама за много хора...
Дали на някого му харесва или не...или какви асоциации възбужда в главата му не променя вложените материали в колата - както се изрази колегата, който има реален опит с ф10/11 за разлика от теб (ако не греша)

- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Егати глупостите дето се пишат тук, пък после се разнасят небивалици. Истината основно е, че в БГ се предпочита седана, точно от гледна точка на гъзарията. Разлика в цената комби/седан се определя и от търсенето, но и от самия автомобил. Знаете, че едни екстри като спорт пакет, динамик драйв, индивидуал кожа и много други може да вдигне цената с 10 бона отгоре и едно комби да струва много повече от базов седан.Комбито е много по-практична кола за едно семейство ,отколкото за някой дето вози гаджетата напред-назад. На запад карат много комбита. За служебни коли се вземат по мои впечатления предимно седани. Никой не взема 5 комби за да мъкне нещо, в повечето случаи са представителни коли. Предния ми седан бе служебен в Германия. Това за ДДС-то (не съм много запознат) но 20% ддс никой не ти връща, вече само половината. Ама да кажете ,че комбито е грозно
..... На мен лично е-класата, ц-класа комби ми е грозно, Бмв-то комби ми допада, както и аудитата. Въпрос на вкус. Аз бих взел и седан и комби, но жена ми предпочете седан. Ако бе казала комби, щеше да е комби. Един истински мъж трябва да се съобразява с мнението и на жена си, освен със своето. Колата е семейна, колкото е ползвам аз, толкова и тя. (стига да няма предпочитания да е розов цвят
)
..... На мен лично е-класата, ц-класа комби ми е грозно, Бмв-то комби ми допада, както и аудитата. Въпрос на вкус. Аз бих взел и седан и комби, но жена ми предпочете седан. Ако бе казала комби, щеше да е комби. Един истински мъж трябва да се съобразява с мнението и на жена си, освен със своето. Колата е семейна, колкото е ползвам аз, толкова и тя. (стига да няма предпочитания да е розов цвят - toncho83
- младши ентусиаст
-
kraska написа:Егати глупостите дето се пишат тук, пък после се разнасят небивалици. Истината основно е, че в БГ се предпочита седана, точно от гледна точка на гъзарията. Разлика в цената комби/седан се определя и от търсенето, но и от самия автомобил. Знаете, че едни екстри като спорт пакет, динамик драйв, индивидуал кожа и много други може да вдигне цената с 10 бона отгоре и едно комби да струва много повече от базов седан.Комбито е много по-практична кола за едно семейство ,отколкото за някой дето вози гаджетата напред-назад. На запад карат много комбита. За служебни коли се вземат по мои впечатления предимно седани. Никой не взема 5 комби за да мъкне нещо, в повечето случаи са представителни коли. Предния ми седан бе служебен в Германия. Това за ДДС-то (не съм много запознат) но 20% ддс никой не ти връща, вече само половината. Ама да кажете ,че комбито е грозно..... На мен лично е-класата, ц-класа комби ми е грозно, Бмв-то комби ми допада, както и аудитата. Въпрос на вкус. Аз бих взел и седан и комби, но жена ми предпочете седан. Ако бе казала комби, щеше да е комби. Един истински мъж трябва да се съобразява с мнението и на жена си, освен със своето. Колата е семейна, колкото е ползвам аз, толкова и тя. (стига да няма предпочитания да е розов цвят
)
+1
Знаят, знаете...колко да знаят колега....пише се ей така да има дъра-бъра. Пък има ли смисъл? Проверено ли е? Някой, някъде чел..На друг му казали-разказали и ето ти "опит"

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
toncho83 написа:Dextuar написа:Според мен масово хората си представят комби = буркани = село.equipment написа:toncho83 написа:equipment написа:Аз не схващам кое е по-ЕВТИНОТО в едно комби спрямо седана .....
Сигурен можеш да бъдеш евентуално за себе си и своя избор....ама за много хора...![]()
Дали на някого му харесва или не...или какви асоциации възбужда в главата му не променя вложените материали в колата - както се изрази колегата, който има реален опит с ф10/11 за разлика от теб (ако не греша)
Това за реални опит с Ф10/11 ще кажеш, че са някакви лимитирани версия автомобили, която само висшия ешелон може да си позволи през 2019-та
И каква е по-точно разлика при Ф10/11 с Е60/Е61, Е90/Е91 и всички останали автомобили седан/комби? Имам достатъчно допир с Ф1х, за да преценя кое лично допада на мен и хората около мен. И както колегата написа, много е важно какво е търсенето. Отделно има много повече произведени комбита, нормално е цената им на вторичния пазар да е по-ниска предвид по-голямата конкуренция. Не е нормално пишлемета на 20-23-25 години да карат комбита, щото както сигурно се досещаш, едва ли ги кефят повече или им трябва да си носят багажа, купуват се в 90% от случаите, защото на всяка цена трябва да се вземе по-новия модел, ама да стъпи и на цена. А цената при седана на вторичния пазар винаги е била по-висока от на комбито, колкото и да не те кефи това.- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Абе ако преглътнем момента с гъзарията и визията - комбито си е значително по-практично. Наистина седаните са по-красиви, но като теглиш чертата колата е да ти върши и работа, поне аз така разсъждавам.
Не бих казал, че съжалявам за комбито, защото не рядко ми се е налагало да бутна седалките и да си свърша работа, за която със седана ще трябва да търся друг транспорт.
П.П. Бих искал следващата ми кола да е седан, но пък чувството, че ще изгубя част от свободата е неприятно.
Не бих казал, че съжалявам за комбито, защото не рядко ми се е налагало да бутна седалките и да си свърша работа, за която със седана ще трябва да търся друг транспорт.
П.П. Бих искал следващата ми кола да е седан, но пък чувството, че ще изгубя част от свободата е неприятно.
Тая тема се обърна в комби vs седан. Всеки си избира каквото му върши работа, според мене по-ниската цена на комбито не е заради това, че комбито е по-малко кола от седана (даже има повече чаркове и реално е по-скъпо) ами се диктува от икономически фактори, които вече споменах и последното нещо е гързарията. И аз бих си взел комби ако вече нямах 2ра кола ван в която да товаря като имам нужда.
Tool - Fear Inoculum
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Гъзария? Ф10, Е60 и т.н. за каква гъзария точно става въпрос аз не мога да схвана
Ако се говворише за новата осминка или някоя Z серия разбирам.. айде и шестицата става (според мен) 
Ако се говворише за новата осминка или някоя Z серия разбирам.. айде и шестицата става (според мен) - toncho83
- младши ентусиаст
-
Dextuar написа:Това за реални опит с Ф10/11 ще кажеш, че са някакви лимитирани версия автомобили, която само висшия ешелон може да си позволи през 2019-таИ каква е по-точно разлика при Ф10/11 с Е60/Е61, Е90/Е91 и всички останали автомобили седан/комби?
"Ще кажеш"...Ще кажа, че пишеш, а нямаш. И за мен написаното е плява...- tihomair
- младши ентусиаст
-
- Кара: Дизел
- Мечтае да кара: Бензин
- Детайли за колата: Touring
toncho83 написа:equipment написа:Аз не схващам кое е по-ЕВТИНОТО в едно комби спрямо седана .....
Цялата истина за Бай Ганьо!

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
HDD написа:Здравейте. Някой гледал ли е въпросната кола от тази обява:
https://www.mobile.bg/11563617581512219
С жена ми единственото комби, което истински ни харесва е точно Ф10, тоест Ф11. Ама това не прави Е60 или което и да е друго комби грозно защото някой не го харесвал. Затова има хиляди модели автомобили. И аз се чудя как се дават 40-50 бона за Киа Спортидж, ама...
Конкретната обява е интересна и искам да видя гъзара със седна как се мъчи да види задния номер на това комби.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Top Gun Maverick написа:HDD написа:Здравейте. Някой гледал ли е въпросната кола от тази обява:
https://www.mobile.bg/11563617581512219
С жена ми единственото комби, което истински ни харесва е точно Ф10, тоест Ф11. Ама това не прави Е60 или което и да е друго комби грозно защото някой не го харесвал. Затова има хиляди модели автомобили. И аз се чудя как се дават 40-50 бона за Киа Спортидж, ама...
Конкретната обява е интересна и искам да видя гъзара със седна как се мъчи да види задния номер на това комби.В колата са вкарани пари, изглежда поддържана, но реално това си е тунинг проект кажи-речи, тоест... може да има изненади въпреки уверения тон на до собственика в обявата. Все пак пише за история и фактури, може да се провери това и с един хубав оглед може да се установят много добри впечатления или лоши. И все пак дори перфектно да мине всичко е крайно неизвестно колко и как е карана колата с хибридното турбо и другите неща.
29 000....530д...с реден М пакет.....с тези седалки..... Вие сериозно ли...?
- stenli_bmv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535д
Може ли мнение за този автомобил -https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11568465927798772&slink=cfg4ln