Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от ervice » 27 Юли 2019, 18:53

DigitalExile написа:Ако съм прав и маслото е станало на водичка в жегата, пак ще стане същото, по добре се прибирай вечер и без климатик, би трябвало да стигнеш като за начало смени маслото с времето ще разбереш дали има последици по двигателя, дано няма. И не сипвай пак Bardahl, двама приятели вече писнаха от последната им смяна,че не е ок, единия от София до Бургас литър масло му глътна, другия на 4000км след смяната почнаха да му тракат повдигачите.

Ако е друго не знам.

Ами нямам възможност по хладно...дано да е бил датчика.Иначе бардал съм слагал на 2 коли от 2г. и съм доволен.Сипвах и кастрол,а него го горяха и двете...не знам дано изкара

Потребител
Аватар
Кара: е34-520и, е39 525тдс ,д4д,e90 320д

Мнение от malolitrajkata » 31 Юли 2019, 9:28

chris_barnes написа:
Mikenc написа:
malolitrajkata написа:Здравейте! Преди няколко дни бях паркирал колата пред вкъщи и някой за да не ми закачи лявото огледало го е прибрал ръчно, а огледалата на колата са с ел прибиране. Проблема сега е, че като включа на задна скорост огледалото не се мести надолу както преди се местеше или ако се премести е 1 от 10 пъти и после си остава в това положение. Може ли нещо да се е откачило или този които е местил огледалото го е счупил?

По скоро е нещо за кодиране... моето понякога се обръщаше пък на обратно .Не искам да те засегна , но предполагам знаеш какво да натиснеш за да не ти се навежда... и не си го дал на дясното огледало ?!

Копчето за реглаж на огледалата трябва да е в посока шофьорското за да се накланя пасажерското. Ако е така и не работи - просто са ти счупили огледалото. Абичи колкото искаш, като ми вдигнаха колата тия от Паркинги и Гаражи ми бяха прибрали така и моето дясно, пробвах го на място и за щастие работеше, иначе щях такъв скандал да ѝм спретна, че свят да ѝм се завие.

Мерси за отговорите. До преди работеха и двете огледала се местеха надолу на заден ход, откакто го бяха прибрали принудително сега се мести само дясното, а лявото в много редки случай и когато се премести остава в това положение надолу. Някакъв начин за ресет да си намерят старите настройки или само през компютър?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги да викат
Мечтае да кара: камаз
Детайли за колата: E90 320i 2005г.

Мнение от djakere4a » 31 Юли 2019, 13:18

DigitalExile написа:
djakere4a написа:Здравейте, нормално ли е като изгася мотора да спира да върти перката? Нормално държи 110 градуса и като изключа двигателя и перката спре да върти отива понякога до 115. При ВАГ-а продължава да върти перката докато се охлади и при изваден ключ, тук е различно и незнам дали е нормално.

Това ми е любимото при ВАГ, кое се охлажда по точно, само радиатора защото реално водната помпа не върти никва вода и мотора изобщо не се охлажда. :mhihi:

При мен също се гаси перката като изгася колата, вече дали продължава да работи водната помпа не мога да кажа и не съм се интересувал, че при мен нали е електрическа. Нищо и няма на колата ако се притесняваш просто изчакай да се охлади за 1 мин и гаси тогава.

Явно самия датчик при различните марки е разположен на различно място, може би при тях е на радиатора, при бмв е някъде на двигателя.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 31 Юли 2019, 15:56

djakere4a написа:
DigitalExile написа:
djakere4a написа:Здравейте, нормално ли е като изгася мотора да спира да върти перката? Нормално държи 110 градуса и като изключа двигателя и перката спре да върти отива понякога до 115. При ВАГ-а продължава да върти перката докато се охлади и при изваден ключ, тук е различно и незнам дали е нормално.

Това ми е любимото при ВАГ, кое се охлажда по точно, само радиатора защото реално водната помпа не върти никва вода и мотора изобщо не се охлажда. :mhihi:

При мен също се гаси перката като изгася колата, вече дали продължава да работи водната помпа не мога да кажа и не съм се интересувал, че при мен нали е електрическа. Нищо и няма на колата ако се притесняваш просто изчакай да се охлади за 1 мин и гаси тогава.

Явно самия датчик при различните марки е разположен на различно място, може би при тях е на радиатора, при бмв е някъде на двигателя.

При всички мотори на всички марки температурата на антифриза се отчита от датчик навит на главата на мотора.
Там е най горещата точка, какво да мериш отпред на радятора? 60-80-90 градуса?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ervice » 31 Юли 2019, 22:50

Колеги да понапиша още малко за лампата на маслото.Повече не ми беше святкала,прибрах се на климатик в жегата нищо не светна.Смених масло и филтри.Сега имах пътуване около 230км и след като спрях на паркинга ми светна пак на запалена кола и изгасна за 2-3 секунди без да пипам нищо,а на дисплея ми изписа,че е ниско налягането.Масло има,колата не записва никакви грешки,върви и звучи нормално.Някакви идей?Възможно ли е датчика да се бъгва нещо?Някой има ли идея къде се намира и лесно ли се сменя?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 02 Авг 2019, 10:23

ervice написа:Колеги да понапиша още малко за лампата на маслото.Повече не ми беше святкала,прибрах се на климатик в жегата нищо не светна.Смених масло и филтри.Сега имах пътуване около 230км и след като спрях на паркинга ми светна пак на запалена кола и изгасна за 2-3 секунди без да пипам нищо,а на дисплея ми изписа,че е ниско налягането.Масло има,колата не записва никакви грешки,върви и звучи нормално.Някакви идей?Възможно ли е датчика да се бъгва нещо?Някой има ли идея къде се намира и лесно ли се сменя?

Отивай на сервиз да ти премерят налягането с монометър.
Ако монометъра отчете, че е в норма смяняш датчика за налягане на маслото, ако отчете, че е ниско си за основни лагери лагери и кой знае още какво но това, като се отвори мотора.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каручки

Мнение от horhef » 02 Авг 2019, 11:37

vld написа:
ervice написа:Колеги да понапиша още малко за лампата на маслото.Повече не ми беше святкала,прибрах се на климатик в жегата нищо не светна.Смених масло и филтри.Сега имах пътуване около 230км и след като спрях на паркинга ми светна пак на запалена кола и изгасна за 2-3 секунди без да пипам нищо,а на дисплея ми изписа,че е ниско налягането.Масло има,колата не записва никакви грешки,върви и звучи нормално.Някакви идей?Възможно ли е датчика да се бъгва нещо?Някой има ли идея къде се намира и лесно ли се сменя?

Ако монометъра отчете, че е в норма смяняш датчика за налягане на маслото, ако отчете, че е ниско си за основни лагери лагери и кой знае още какво но това, като се отвори мотора.

А темперетурата на антифриза по време на движение следиш ли я? Ако не може да охлади достатъчно и дига над 110-115 мисля, че ще прегрява и самото масло и то става доста рядко. Това са само преположения.
:dunno: На мен това също ми го правеше но смених датчика с оригинален и се оправи

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ervice » 02 Авг 2019, 16:29

horhef написа:
vld написа:

А темперетурата на антифриза по време на движение следиш ли я? Ако не може да охлади достатъчно и дига над 110-115 мисля, че ще прегрява и самото масло и то става доста рядко. Това са само преположения.
:dunno: На мен това също ми го правеше но смених датчика с оригинален и се оправи

Температурата съм я гледал чат пат и беше в диапазона 90-105 градуса така и не разбрах на какъв принцип я регулира колата.Термостата и антифриза са ми сменени.Скоро не съм я гледал,че iphone-а не вижда bluetooth-а на obd адаптора и ходя с 1 таблет като искам да я гледам....ще я проверя като покарам повече градско в жегите.Дано да е датчик....ти с какво масло си колега?Моето е 5W40 смятам,че не е рядко....другото което ми е чудно при положение,че този мотор си вдига редовно 105 градуса не трябва ли да се сменя маслото на по-малко от 10к км понеже повечето коли си вървят на 90?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330ci
Мечтае да кара: e92 m3
Детайли за колата: Добра е , но има някои пропуски!

Мнение от shopa_bs » 02 Авг 2019, 22:03

Здравейте колеги,
можете ли да ми кажете паметта на седалките включва ли страничното надуване и лумбалната опора или само позицията на седалката?
ASC off -> FUN on

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 328i

Мнение от exc » 03 Авг 2019, 15:40

Мисля, че само позицията на седалката помни, но не съм 100% сигурен. Аз винаги карам с "изпуснати" седалки. Мога да пробвам на моите и да ти кажа.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shopa_bs » 03 Авг 2019, 19:29

exc написа:Мисля, че само позицията на седалката помни, но не съм 100% сигурен. Аз винаги карам с "изпуснати" седалки. Мога да пробвам на моите и да ти кажа.

Ще бъда много благодарен :yes:
ASC off -> FUN on

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 04 Авг 2019, 11:11

И огледалата помни

Потребител
Аватар
Кара: Е91/163hp/2006

Мнение от rgadzhev » 04 Авг 2019, 19:04

ista.png
ista.png
Здравейте колеги, на някой случвало ли му се е при диагностика с Инпа и Иста да дава разлика. Иста не намира никакви грешки, а Инпата 2. Този сензор за изпотяване на предното стъкло подлежи ли на проверка?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shopa_bs » 04 Авг 2019, 19:43

andy написа:И огледалата помни

За огледалата знам, интересува ме надуването помни ли го?
ASC off -> FUN on

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 328i

Мнение от exc » 04 Авг 2019, 19:45

shopa_bs написа:Здравейте колеги,
можете ли да ми кажете паметта на седалките включва ли страничното надуване и лумбалната опора или само позицията на седалката?

Преди малко пробвах - не помни.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93