Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- valdes4yyy
- Потребител
-
- Кара: Е46
- Детайли за колата: 2.2i 170hp, 2003год.
Re: Бързи въпроси и отговори
Здравейте, къде се намира модула за парктроника на Е90 преди фейслифта ?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Не.Tristaiosemnaiseis написа:Ще имам ли проблем с DTC и ABS, ако карам с различни размери гуми отпред и отзад: 235/35/19 отпред и 255/35/19 отзад? Колата е на задно.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- djakere4a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да викат
- Мечтае да кара: камаз
- Детайли за колата: E90 320i 2005г.
Здравейте, нормално ли е като изгася мотора да спира да върти перката? Нормално държи 110 градуса и като изключа двигателя и перката спре да върти отива понякога до 115. При ВАГ-а продължава да върти перката докато се охлади и при изваден ключ, тук е различно и незнам дали е нормално.
Моята продължава да върти, но мотора е друг и не знам дали е съпоставимо. При мен температурите са около 95-97 градуса. Не винаги продължава да върти след спряна кола, понякога го прави, понякога не.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
djakere4a написа:Здравейте, нормално ли е като изгася мотора да спира да върти перката? Нормално държи 110 градуса и като изключа двигателя и перката спре да върти отива понякога до 115. При ВАГ-а продължава да върти перката докато се охлади и при изваден ключ, тук е различно и незнам дали е нормално.
Това ми е любимото при ВАГ, кое се охлажда по точно, само радиатора защото реално водната помпа не върти никва вода и мотора изобщо не се охлажда.

При мен също се гаси перката като изгася колата, вече дали продължава да работи водната помпа не мога да кажа и не съм се интересувал, че при мен нали е електрическа. Нищо и няма на колата ако се притесняваш просто изчакай да се охлади за 1 мин и гаси тогава.
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Някои от 90ките имат допълнителна водна помпа, която работи след изгасянето на колата. Моята 25д имаше такава.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Tristaiosemnaiseis написа:Ще имам ли проблем с DTC и ABS, ако карам с различни размери гуми отпред и отзад: 235/35/19 отпред и 255/35/19 отзад? Колата е на задно.
С тези размери ще има, да.
Never mistake motion for action...
- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
- Кара: тист
- Мечтае да кара: непрекъснато
- Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;
Пробвано, или предположение?Leon написа:Tristaiosemnaiseis написа:Ще имам ли проблем с DTC и ABS, ако карам с различни размери гуми отпред и отзад: 235/35/19 отпред и 255/35/19 отзад? Колата е на задно.
С тези размери ще има, да.
Изпратено от моят RNE-L21 с помощта на Tapatalk
Колеги помагайте.Както си пътувах спрях за да извадя нещо от багажника,качвам се и гледам светнала червена лампа за маслото с надпис за ниско налягане.Масло има..долях 100гр.,но е към максимума според компа.Изгасих колата и пак я запалих и сега не свети.Някакви идей?Бях сипал една добавка за масло и аз не збам защо преди 500км...да не е от нея?Колата звучи и върви нормално.n43b20 е мотора . Лошото е ,че съм на майната си и трябва да мина 300-400км преди да отида до сервиз.Веригата ми е сменена,дюзи,грнитури .....маслото е на близо 9-10к и мислех да го сменям,но ми излезе пътуване,пътя беше с бая нагорнища и времето топло ,кара се бавно дали маслото просто не дава фира?Само да изкара още 400км,че иначе репатрак....дано не светне пак.
Последна промяна ervice на 27 Юли 2019, 15:05, променена общо 1 път
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
На към основни лагери ми бие това.. Дано не съм прав.
Sent from my BLA-L09 using Tapatalk

chris_barnes написа:На към основни лагери ми бие това.. Дано не съм прав.
То май за тях се отваря мотора?Колко излиза такъв ремонт?3-4к сигурно?Дали ще изкара 400км докато се прибера?
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Няма как да се каже. Да, отваря се всичко, гледа се състояние на коляновия вал и тн. Карай сега пък то каквото има да става ще става. Огледай дали няма някъде теч на масло.

- DigitalExile
- ентусиаст
-
Това обяснено така звучи като на кипнало масло.. станало е на водичка от жегата. Какво си сипвал?
chris_barnes написа:Няма как да се каже. Да, отваря се всичко, гледа се състояние на коляновия вал и тн. Карай сега пък то каквото има да става ще става. Огледай дали няма някъде теч на масло. Дали не е маслена помпа или запушен маслен филтър?
Не виждам теч колега,а маслото е почти на максимум според компютъра.Щека нямам....До другия колега - маслпто ми е бардал.А тая тъпа добавка уш подпбрявала маслото.....
- DigitalExile
- ентусиаст
-
Ако съм прав и маслото е станало на водичка в жегата, пак ще стане същото, по добре се прибирай вечер и без климатик, би трябвало да стигнеш като за начало смени маслото с времето ще разбереш дали има последици по двигателя, дано няма. И не сипвай пак Bardahl, двама приятели вече писнаха от последната им смяна,че не е ок, единия от София до Бургас литър масло му глътна, другия на 4000км след смяната почнаха да му тракат повдигачите.
Ако е друго не знам.
Ако е друго не знам.