BMW 1 series и с три врати

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 16 Яну 2007, 15:37

А що не го сравнят с еквивалентен модел на БМВ 1, примерно някой Hartge или с М двигател??? Да видим кво ша стане тогава, че така е лесно :winky: :twisted:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x » 16 Яну 2007, 15:37

Новия компакт е култов и четириместен :), другата алтернатива е:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 16 Яну 2007, 15:40

Наистина като се замислиш 130и е еквивалент на Голф 5 ГТИ и Ауди А3 3.2, а не на R32 и S3. Да почнат да й слагат *35i двигателя и нещата се изравняват :D

Z4 е доста далече от 1 серия - малко сравнение на цените - 130и 70 000 лева с ддс, а Z4 3.0 91 000 лева с ДДС.
Последна промяна MaXimal на 16 Яну 2007, 15:44, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Яну 2007, 15:40

това повече ми харесва като визия от 4ри вратото... напомня ми на Z3 купе :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 16 Яну 2007, 16:21

MaXimal написа:
vicho написа:Все повече и повече ми допада на външен вид, при положение, че за мен това ще си остане един чис* и неподправен голф. Обаче, бих го карал за всекидневна 8) .

Offtopic:

Е така като сте тръгнали да оприличавате колите с други... някой от тунинг беше казал нещо за Ладите и Е30 :mhihi:

Че то е30ската си е почти лада - и на години и на визия :mhihi:
за 1-чката това си е мое мнение, всеки има право да няма вкус, нали? ;)

И пак ще кажа, бих го карал за всекидневна. Допада ми от една страна и винаги го бих предпочел пред нова Фабия, Голф или каквото и да е друго возило :mhihi:

п.с. не се чувствай засегнат, за това, че караш 1-чка, нито пък ще ме засегнеш, че колата ми е с 20 години по-стара от твоята, просто това няма да ми хареса, по същата причина, поради, която не ми харесва е90 седан - прекаленно НОВО Е! Въпреки, че го има момента с "гроздето е кисело" и все пак винаги ще предпочета е46 пред е90, и си държа на изказването, че е46 Е ПОСЛЕДНАТА ИСТИНСКА ТРОЙКА! :roll: 8)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 16 Яну 2007, 16:37

Айде пак се почна с тия изказвания за новите BMW-та. :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 16 Яну 2007, 16:45

vicho написа:
MaXimal написа:
vicho написа:Все повече и повече ми допада на външен вид, при положение, че за мен това ще си остане един чис* и неподправен голф. Обаче, бих го карал за всекидневна 8) .

Offtopic:

Е така като сте тръгнали да оприличавате колите с други... някой от тунинг беше казал нещо за Ладите и Е30 :mhihi:

Че то е30ската си е почти лада - и на години и на визия :mhihi:
за 1-чката това си е мое мнение, всеки има право да няма вкус, нали? ;)

И пак ще кажа, бих го карал за всекидневна. Допада ми от една страна и винаги го бих предпочел пред нова Фабия, Голф или каквото и да е друго возило :mhihi:

п.с. не се чувствай засегнат, за това, че караш 1-чка, нито пък ще ме засегнеш, че колата ми е с 20 години по-стара от твоята, просто това няма да ми хареса, по същата причина, поради, която не ми харесва е90 седан - прекаленно НОВО Е! Въпреки, че го има момента с "гроздето е кисело" и все пак винаги ще предпочета е46 пред е90, и си държа на изказването, че е46 Е ПОСЛЕДНАТА ИСТИНСКА ТРОЙКА! :roll: 8)

Не съм имал намерението да те обидя (или някой от собствениците на Е30) :bchug:

По моята логика последната истинска 3ка е тази която последнa излиза от завода :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 16 Яну 2007, 16:53

Това е много комплексарско да се твърди че старите коли са по-хубави от новите :( Аз си карам е36цата и много и се радвам но ако имам възможност бих я сменил за е92 без никакви угризения, бих я сменил и със 1ка стига да можех да си позволя 50000 лв за кола. Гледам 120д е вече със 177 коня а гори 4 нафта на извънграско а ние си водим тъпите спорове и си вярваме и сами как караме 20 годишни коли не поради друга причина ами защото по ни харесвали :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 16 Яну 2007, 16:57

Интересно ми е при 120д примерно ... каква е разликата в двигателя, предполагам само софтуерна.

Ех като гледам по чужбина с чипчета си правят 120д-тата по 200 коня :confused:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от thd » 16 Яну 2007, 17:29

MaXimal написа:Наистина като се замислиш 130и е еквивалент на Голф 5 ГТИ и Ауди А3 3.2, а не на R32 и S3. Да почнат да й слагат *35i двигателя и нещата се изравняват :D

Много е стилна 1чката, проблема е че е ужасно скъпа !
130i Msport струва £26,515, Golf R32 £24,495, като голфа е по-добре екипиран,по-бърз и доста по-практичен...

Голф няма да си взема (защото не ми харесва), но съвсем малко практичност трябва и избора е ясен.

1чката има нужда да свали някое друго килце от теглото и някоя друга хилядарка от цената за да се превърне в лидер в класа, в момента просто не е :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 16 Яну 2007, 17:32

Ми то винаги БМВ-тата са били по-скъпи спрямо "обикновените" коли :confused: :roll:

А за килцата съм напълно съгласен. 1300-400 кила тежи 118д, 130и трябва да е малко по-тежко
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 16 Яну 2007, 18:36

Май на Сигански говоря та никой от изказалите се не ме разбра, да караме си 20 годишните кочини и причината е само и единствено финансова. Който има възможност си купува по-нова кола, който няма си купува по-стара и така. Аз за туй казах за гроздето, ама кой си направи труда да прочете. Надявам се този отговор те удовлетворява vitamincpp.

Максимал - остави ни нас собствениците на е30, ние сме мазохисти по начало, то тая кола става за всичко друго, ама не и за НОРМАЛНО КАРАНЕ. :mhihi: :mhihi: :mhihi: И да ти подшушна, че в последната тройка няма никакъв ДУХ! Не знаеш ли, че за БМВ Интусиастите ДУХът е най-важен. Ама какво ли обеснявам. Нали все пак изказваме мнение.

Все пак въпроса тук е принципен. Винаги бих предпочел е46 пред е90. Защото във външния вид не е УМОПОМРАЧАВАЩА разликата, както примерно при е30 и е36. И двете по-нови 3ки са облички и близнати. Плюс това трудно можеш да откриеш разлики във возията - не, че съм се возил в е90 ама 100% е същото МАЗНО возене. Така, че дали ще избере човек е46 или е90 е въпрос на вкус, не на пари, защото, който има 20к+ за е46, ще си може да си позволи и е90тка на изплащане.

Та така. И е87. Кофти кола е. С 2-3, с 4-5 врати. Според мен за да си вземе такава кола, човек трябва да е тотално изпаткал. Някак си не ми се връзва. Това по-скоро е ЖЕНСКА кола, но някак си не виждам някой млад пич на 20 години в такова. Де да знам, явно мирогледа ми е сбъркан. И ДА КАЖА - МАКСИМАЛ - нямам нищо против теб, това си харесал, това си си купил, да си го караш със здраве. Просто АЗ НЕ БИХ СИ ГО ВЗЕЛ. Е46 компакт по-добре ;) (като първата ми работа, ще е да му преработя фаровете с оригинални от е46 седан (купе) )
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Touring '96

Мнение от georgivar » 16 Яну 2007, 19:10

Колицата е много мазна. Особена така в бяло както са я снимали.

Изображение
още снимки

Между другото като преглеждах тоя последния Auto Bild ми направи впечатление и тва новото Audi TT комби.

Изображение
още снимки
Последна промяна georgivar на 16 Яну 2007, 19:14, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 16 Яну 2007, 19:14

georgivar написа:Колицата е много мазна. Особена така в бяло както са я снимали.

Бяла единица с М пакет е лудница - досущ като тази http://video.google.com/videoplay?docid ... 871&q=130i
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MaYeRs » 16 Яну 2007, 19:34

По твоита логика пичовете на 20 години трябва да си купуват Е30 Е12 ли колко е по старата троика 2002 1600 и разни такива бози? ся сички ще скочат понеже карат такива... аз немога да разбера защо трябва една кола да е квадратна зада е хубава като Лада Е30 опсс БМВ Е30... писнало ми е да чета колко е велика тази кола как ги наказва всички останали коли как тя е последното или предпоследното истинско БМВ как само то има духа на БМВ и разни такива глъпости... неискам да засегна някои ни наи малко но просто тука във форума живеете в миналото.. нищо лошо но се огледаите каква е реалноста... тази еденичка е наи красивата в класа си просто незнам кои ще ми даде по красива кола за пример от единичката... за мене няма такава...а да не говорим в сравнение с Е30 и разни такива коли... новата 3ка същата работа дори било то купе версията или седан версията отново наи красивата в класа си... с ацки красиви интериори(в сравнение с конкурентите си от същия клас)... или може би пак Е30 има по красив интериор от новите бмв-та? сигурно и по голям комфорт предлага Е30 и по добро ускорение и спирачки и маневреност и вътрешно пространство и тн. и тн. ... и ти ли си човека които казва че тази кола е женска? някъде да не го прочети или по размерите се ориентира като тя е по голяма от твота то значи Е30ката трябва да е женска кола по твоита логика... Ами може например да имам 20 000 лева и да си купя Е46 то това да не означава че като имам толкова пари мога да си позволя кола която струва 50 000+ лева дори и на лизинг където още ще ми се ускапи колата... Не съм се возил и аз в Е90 но се предполага че ще е по добра от Е46.. това са близо 7 години в повече нормално е да има разлика била тя и "минамална"... а до това колко е "МАЗНО" сам може да си отговориш Е46 или Е90 особено при някои двигатели... и ти пожелавам едно 130и за наказание да видим след това дали ще казваш че нямат дух новите бмв-та и дали са грозни... нека да ти е кофти :)

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум