Памет огледала
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- shopa_bs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 330ci
- Мечтае да кара: e92 m3
- Детайли за колата: Добра е , но има някои пропуски!
Памет огледала
Здравейте колеги,
паметта на огледалата ми неработи. Когато разглобих, се оказа, че огледалото е сменяно. Кабелите са навързани по цветове, но два от цветовете не съвпадат (син към колата и розов към огледалото). Дали някой знае има ли смяна на цветовете през годините и кой цвят на какво съответства?
паметта на огледалата ми неработи. Когато разглобих, се оказа, че огледалото е сменяно. Кабелите са навързани по цветове, но два от цветовете не съвпадат (син към колата и розов към огледалото). Дали някой знае има ли смяна на цветовете през годините и кой цвят на какво съответства?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ASC off -> FUN on
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Re: Памет огледала
Колега, не знам каква памет имаш на огледалата, но по принцип там трябва да минава лентов кабел. Поне при мен така беше май. По тази причина не си смених огледалото ами го ремонтирах. Възможно е просто да са сложени неподходящи огледала или изобщо да нямаш памет.
- shopa_bs
- кандидат ентусиаст
-
NGneer4eto написа:Колега, не знам каква памет имаш на огледалата, но по принцип там трябва да минава лентов кабел. Поне при мен така беше май. По тази причина не си смених огледалото ами го ремонтирах. Възможно е просто да са сложени неподходящи огледала или изобщо да нямаш памет.
Лентовият кабел е при фейслифта. Моята е преди фейса, както и огледалото. Предполагам, че през годините или за различните пазари има някаква разлика в цветовете на инсталацията.
ASC off -> FUN on
- mu6a4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: be em we
- Детайли за колата: 330ci e46
Еми колега освен да разглобя мойта врата и да видя кой цвят на кой пин отива в куплунга
И без това нещо ми дрънчи във вратата и ме дразни, та трябва да свалям кората, но ме мързи...
Другия вариант е да търсиме нещо по интернет.
Edit: Баш розовия е един от тия за паметта.
Edit2: От следната диаграма, която е за модула за памет от шофьорската страна, излиза че:
Оранжевият кабел(OR) от огледалото трябва да отиде на пин 12 от черния куплунг, който се включва в модула за памет във вратата.
Розовият кабел(RS) отива на същия куплунг пин 11.
Белият кабел(WS) отива на пин 1.
Тези 3-те са за паметта.
Синият(BL) би трябвало да е на пин 10, той е за функция прибиране на огледалата, ако има.
Не бързай да местиш нищо, само ги провери дали са така за сега.
Сега виждам че това което си снимал май е от пасажерската врата

Другия вариант е да търсиме нещо по интернет.
Edit: Баш розовия е един от тия за паметта.
Edit2: От следната диаграма, която е за модула за памет от шофьорската страна, излиза че:
Оранжевият кабел(OR) от огледалото трябва да отиде на пин 12 от черния куплунг, който се включва в модула за памет във вратата.
Розовият кабел(RS) отива на същия куплунг пин 11.
Белият кабел(WS) отива на пин 1.
Тези 3-те са за паметта.
Синият(BL) би трябвало да е на пин 10, той е за функция прибиране на огледалата, ако има.
Не бързай да местиш нищо, само ги провери дали са така за сега.
Сега виждам че това което си снимал май е от пасажерската врата

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- shopa_bs
- кандидат ентусиаст
-
Здравей колега, аз намерих друга букса със същите цветове и ги навързах цвят по цвят. Нещо обаче с кодирането не се справям. Уж сложих всичко, което има Memory и Spiegel на aktiv, но не иска да работи (и двете огледала). Когато имам време ще се заиграя повече с NCS Expert-а.
ASC off -> FUN on
5 мнения
• Страница 1 от 1