Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- borislvagg
- Потребител
-
Re: Бързи въпроси и отговори
Благодаря ви много!!!
- valdes4yyy
- Потребител
-
- Кара: Е46
- Детайли за колата: 2.2i 170hp, 2003год.
Колеги, предстоят ми смяна на предни дискове и накладки на Е90 2005г. N46B20 150к.с., в интернет ми излизат 3 вида предни дискове - 292мм, 300мм и 312мм . Видимо, според мен, в момента колата е с 292мм, но ако сложа по-големите дискове ще паснат ли на апаратите без да се преправя нещо, естествено ще взема и съответно по-големи накладки. Благодаря предварително.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
valdes4yyy написа:Колеги, предстоят ми смяна на предни дискове и накладки на Е90 2005г. N46B20 150к.с., в интернет ми излизат 3 вида предни дискове - 292мм, 300мм и 312мм . Видимо, според мен, в момента колата е с 292мм, но ако сложа по-големите дискове ще паснат ли на апаратите без да се преправя нещо, естествено ще взема и съответно по-големи накладки. Благодаря предварително.
Трябва да смениш и съпортите на апаратите, и самите апарати ако са по дебели дисковете.

- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
@валдесчУУ - защо просто не провериш по шаси какви дискове са на колата?
П. С. Рибната фиеста е голям хит!
Sent from my BLA-L09 using Tapatalk
П. С. Рибната фиеста е голям хит!

- Todor Borisov
- Потребител
-
- Кара: BMW E90
- Детайли за колата: Sedan, M57
Здравейте,
През почивните дни подмених подгревните свещи на колата, защото ми даваше, две грешки:
4212 Glow pug zylinder 1, Activation
4232 Glow pug zylinder 3, Activation
Разглобих всичко и ги подмених, изтрих грешките, колата си запали без проблеми.
Вчера реших да проверя дали ввсичко е ОК и за мое голямо учудване при прочитане на колата ми даде същите тези грешки при положение, че вече беше със 6 чисто нови свещи!
В управляващия блок ли е проблема? Кои номера предпазители ако има такива трябва да погледна? Как се замерва това релето?
Така като гледам е забутано на доста неприятно място.
Поздрави,
През почивните дни подмених подгревните свещи на колата, защото ми даваше, две грешки:
4212 Glow pug zylinder 1, Activation
4232 Glow pug zylinder 3, Activation
Разглобих всичко и ги подмених, изтрих грешките, колата си запали без проблеми.
Вчера реших да проверя дали ввсичко е ОК и за мое голямо учудване при прочитане на колата ми даде същите тези грешки при положение, че вече беше със 6 чисто нови свещи!
В управляващия блок ли е проблема? Кои номера предпазители ако има такива трябва да погледна? Как се замерва това релето?
Така като гледам е забутано на доста неприятно място.
Поздрави,
- chris_barnes
- ентусиаст
-
Релето е проблема, и понеже е на кофти място се сменя заедно със свещите за да не разглобяваш 2 пъти.

- Todor Borisov
- Потребител
-
chris_barnes написа:Релето е проблема, и понеже е на кофти място се сменя заедно със свещите за да не разглобяваш 2 пъти.
М да, това ме притеснява, не го подмених умишлено, защото ми даваше само две изгорели свещи и реших, че то е ОК.
А самото реле ли играе роля на предпазител? Да няма някое изгоряло бушонче, кои номера предпазители са за него, ако има такива?
- chris_barnes
- ентусиаст
-
Не съм електротехник, но от опит с 2 дизела вече ти казвам - и аз винаги сменях само свещите първо (2 пъти) и после разбирах, че трябва и релето да се смени :/. За третия път ще знам 

- Todor Borisov
- Потребител
-
chris_barnes написа:Не съм електротехник, но от опит с 2 дизела вече ти казвам - и аз винаги сменях само свещите първо (2 пъти) и после разбирах, че трябва и релето да се смени :/. За третия път ще знам
Добре, балгодаря за мнението колега

- alma359
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2010 e90 330d
- Детайли за колата: Ръчка
Todor Borisov написа:chris_barnes написа:Релето е проблема, и понеже е на кофти място се сменя заедно със свещите за да не разглобяваш 2 пъти.
М да, това ме притеснява, не го подмених умишлено, защото ми даваше само две изгорели свещи и реших, че то е ОК.
А самото реле ли играе роля на предпазител? Да няма някое изгоряло бушонче, кои номера предпазители са за него, ако има такива?
Релето е и предпазитела. В него има 6 ленти за всяка свещ, които понякога прекъсват и дава грешка(при мен беше станало същото). Аз релето го смених без да свалям колектора. Малко е неудобно но става.
Sent from my POCO F1 using Tapatalk
- Todor Borisov
- Потребител
-
alma359 написа:Todor Borisov написа:chris_barnes написа:Релето е проблема, и понеже е на кофти място се сменя заедно със свещите за да не разглобяваш 2 пъти.
Релето е и предпазитела. В него има 6 ленти за всяка свещ, които понякога прекъсват и дава грешка(при мен беше станало същото). Аз релето го смених без да свалям колектора. Малко е неудобно но става.
Sent from my POCO F1 using Tapatalk
Купих релето (БЕРУ, същото като оригиналното само, че без щампата на BMW), ще го сменя довечера и ще пиша.
В YouTube видях клип как се сменя без да се сваля колектора за 15 мин. го смени пича, ще се пробвам, че като знам колко разглобяване беше

Благодаря,
- nikolaysk
- Потребител
-
- Кара: е91 320D
Едва ли ще стане за 15 минути
Sent from my SM-J530F using Tapatalk
Sent from my SM-J530F using Tapatalk
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Потвърждавам за M47 (4-цил), че може да се смени без да се разглабя нищо отгоре, свалят се корите под двигателя и от там се сменя. Просто си трябва малко пиниз, но на мен така го смениха моите майстори.
За 6-цилиндровите не съм 100% сигурен дали е възможно.
За 6-цилиндровите не съм 100% сигурен дали е възможно.
- chris_barnes
- ентусиаст
-
И на М57 може да се смени без да се сваля колектора.

- Todor Borisov
- Потребител
-
Здравейте, колеги,
Обещах да пиша по късно, проблема с грешките за подгревните свещи се оказа точно в релето!
Замерих свалените стари свещи, оказаха се напълно здрави, но не знаех кога са сменяни последно.
Успях да подменя релето без да махам колектора за около 35 мин всичко, тъй като ми е за първи път, а и мястото е доста ограничено.
Свалих кората на двигателя и развих само един болт който държи щеката на маслото, като си мислех, че ще ми се освободи повече място за работа, но можеше да мина и без тази процедура.
Кръглата букса излезе доста лесно, за разлика от другата.
Съвет: ползвах изолираща лента от тази черната, това имах под ръка, която натъпках в камъка, преди да развия двете гайки на релето, за да залепнат за нея и да не паднат. Откачвайте първо буксите и след това развивайте гайките.
Поздрави и благодаря за мненията.
Обещах да пиша по късно, проблема с грешките за подгревните свещи се оказа точно в релето!
Замерих свалените стари свещи, оказаха се напълно здрави, но не знаех кога са сменяни последно.
Успях да подменя релето без да махам колектора за около 35 мин всичко, тъй като ми е за първи път, а и мястото е доста ограничено.
Свалих кората на двигателя и развих само един болт който държи щеката на маслото, като си мислех, че ще ми се освободи повече място за работа, но можеше да мина и без тази процедура.
Кръглата букса излезе доста лесно, за разлика от другата.
Съвет: ползвах изолираща лента от тази черната, това имах под ръка, която натъпках в камъка, преди да развия двете гайки на релето, за да залепнат за нея и да не паднат. Откачвайте първо буксите и след това развивайте гайките.
Поздрави и благодаря за мненията.