Забравени ключове в багажника Е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Забравени ключове в багажника Е39

Мнение от AlexanderE39 » 11 Май 2019, 21:58

Привет! Автомобила е Е39 Фейслифт седан. От заглавието става ясно какъв е проблема. Колата е заключена, а ключовете са в багажника. Конкретният ми въпрос е, ще се отвори ли шофьорската врата, ако стигна до дръжката на вратата с някаква тел през уплътнението, ако не, какви са наичните да стигна до багажника?
Ако има някакви други предложения, ще се радвам. Благодаря предварително!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530I M sport
Мечтае да кара: //M5
Детайли за колата: Saloon Manual Transmission

Re: Забравени ключове в багажника Е39

Мнение от g_dobreff » 15 Май 2019, 10:20

Колега, най-добре се обърни към ключар.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cerberus » 15 Май 2019, 20:47

Ако стигнеш до вътрешна дръжка на врата, първото дръпване ще я отключи, второто ще я отвори. Ако стигнеш по някакъв начин до там, сподели, щото аз не се сещам как може да стане, без да се изкърти нещо. Ако ще стигаш до нещо по-лесно достъпен ми се вижда бутона на централната конзола. :dunno:
П.П. Най-цивилизована ми изглежда идеята на колегата с ключар. Ако той не се справи - това съм виждал за алтернатива, когато ключа не отваря колата, или ключ няма (ако изобщо може да се нарече алтернатива):

https://www.youtube.com/watch?v=CM1d5DApERo

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525д

Мнение от Dimitar_VN » 15 Май 2019, 22:08

Ами ако се свали лайстната на врата?И да се бръкне с тел оформена в края на кука и да се издърпа чопа дали ще стане?

Потребител
Аватар

Мнение от kodinov » 18 Май 2019, 14:20

С апарат за кръвно ( от старите ) съм виждал ключар как отвори една кола.
Използва отверка леко да повигне вратата от към тавана и пъхна възглавничката на апарата за кръвно. Започна да помпи леко докато отвори леко вратата откъм тавана и с дебел стоманизиран тел бръкна и я отвори. Използват апарати за кръвно защото с него могат да контролират натиска върху стъклото и рамката на вратата да несе изметне, и без следи по-боята като от клипа по-горе :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39, 520i

Мнение от NewLine » 19 Май 2019, 17:17

Така, при заключена кола с дистанционното, нито бутона на централната конзола отваря вратите, нито с дръжките за вратите от вътрешната страна, както и бутона за отваряне на багажника, намиращ се до шофьорската врата, също не е действащ при това положение.
Това е след тест на преди фейс екземпляр, като предполагам, че и на фейс автомобил ще е същата ситуацията.
Направено е достатъчно умно това по една или друга причина.
Явно не е решение и чупене на даден декоративен елемент от колата, който вероятно след това ще струва допълнителни средства, а да се обърнем към ключар, който да ни отвори багажника, ако има ключалка и то работеща ключалка, разбира се и да намерим добрия, стар ключ на автомобила, заключен вътре по невнимание. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 21 Май 2019, 16:00

Ключар или в ДаруКар могат да ти извадят ключ, искаха само някакви документи доказващи че си собственик и данните на автомобила.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Назад към E39