320д 136 к.с. странен проблем
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- p3sh0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е61 525и
320д 136 к.с. странен проблем
Здравейте колеги от скоро карам 320д 136 к.с. От известно време имам странен проблем , че колата губи мошност .... Прочел съм повечето теми но не мога да намеря сходен проблем на моя. Поради този проблем в колата съм сменил всички вакуум маркучи също така съм изчистил дросела, всмукателния колектор,мап сензора , проверил съм дебитомера и турбото разлика след всички процедури няма. Колата се ускорява нормално 1,2,3-та и след 4та и около 120 км.ч. С натиснат педал до долу все едно връща газта и до там . Направих 1 клип за да се вижда точно и ясно . Проблема се появява на 4 та предавка, след което почнах да свалям скоростите и едва на 2ра започна да се усеща,че ускорява . Дайте съвет към кое да наблегна.... На клипа се вижда как разходомера изведнъж спада! Скоростта която съм опоменал е примерна правило ми го е на 140 160 иии така нататък. но общо взето след 4 та скорост. Все още от работа нямам възможност да закарам колата да я погледнат на живи данни но до тогава ако някои има идея от къде може да е проблема ще експериментирам.Също така набързо и направих 1 проверка за грешки но уви нищо фрапантно. Благодаря на всички се отзовали . Прилагам снимка и клип към случая.
https://youtu.be/e-u0LCTBWok

https://youtu.be/e-u0LCTBWok

- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
Re: 320д 136 к.с. странен проблем
Това с моменталния разход не е ли симптом за заминаваща нафтова помпа?
- Anton Kacheriev
- Потребител
-
Здравейте,
Аз се сблъсках с абсолютно същия проблем и след посещението на доста сервизи,проблемът си остава.
Бихте ли споделили дали сте решили Вашия проблем и ако да,как? Благодаря предварително!
Аз се сблъсках с абсолютно същия проблем и след посещението на доста сервизи,проблемът си остава.
Бихте ли споделили дали сте решили Вашия проблем и ако да,как? Благодаря предварително!
Провери дали турбото ти надува, съответно дали дебитомера дава необходимите стойности. Ако да.. значи проблема е по горивоподаването
Ако имаш някой приятел с друго дизелово БМВ Е39 или Е46 вземи за тест вакуум регулатора до турбото и виж дали ще има разлика.
Изпратено от моят Redmi Note 5 с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят Redmi Note 5 с помощта на Tapatalk
5 мнения
• Страница 1 от 1