Предстоящ монтаж на оригинална навигация
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- BengataE39
- Потребител
-
Предстоящ монтаж на оригинална навигация
Здравейте .
Колата е 1998 седан . Няма заводска навигация .
Налчни към момента са следните модули .
Малък дисплей , Радио модул , GPS модул и видео модул които е с TV тунер които е ясно , че няма да работи .
Имам малък проблем и няколко въпроса .
Това всичкото заедно с инсталацията съм го вързал в домашно условие .
Получава се следното след като го захрана на дисплейа няма нищо освен една бяла дебела черта в долния край . Нищо от бутоните не е активно и не може да се влезе в меню или радио тунер . Единствения кабел които нямам е този за GPS модула . Въпросите
Целият този комплект може ли да работи извън колата или му е нужен bus сигнала от колата ?
Може ли комплекта да работи без GPS модула докато намеря кабел за него ?
Качвам и малко снимки

Колата е 1998 седан . Няма заводска навигация .
Налчни към момента са следните модули .
Малък дисплей , Радио модул , GPS модул и видео модул които е с TV тунер които е ясно , че няма да работи .
Имам малък проблем и няколко въпроса .
Това всичкото заедно с инсталацията съм го вързал в домашно условие .
Получава се следното след като го захрана на дисплейа няма нищо освен една бяла дебела черта в долния край . Нищо от бутоните не е активно и не може да се влезе в меню или радио тунер . Единствения кабел които нямам е този за GPS модула . Въпросите
Целият този комплект може ли да работи извън колата или му е нужен bus сигнала от колата ?
Може ли комплекта да работи без GPS модула докато намеря кабел за него ?
Качвам и малко снимки
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Re: Предстоящ монтаж на оригинална навигация
трябва I bus от колата. Провери също под жабката в разпределителната кутия на к линия и аи бъс дали има свързващ мост. това е в зависимост от останалито оборудване на модела. и ако има мост трябва да ги разделиш.
ако изкараш все пак аи бъс от колата само за проба захрани всичко от купето защото без маса от колата пак няма да заработи аи бъс системата
гпс не е проблем. после ще го добавиш
ако всичко е коректно ще тръгне монитор, радио и тн
ако изкараш все пак аи бъс от колата само за проба захрани всичко от купето защото без маса от колата пак няма да заработи аи бъс системата
гпс не е проблем. после ще го добавиш
ако всичко е коректно ще тръгне монитор, радио и тн
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
BengataE39 написа:Здравейте.
Колата е 1998 седан. Няма заводска навигация.
Налчни към момента са следните модули:
Малък дисплей ,Радио модул ,GPS модул и видео модул който е с TV тунер който е ясно , че няма да работи.
Имам малък проблем и няколко въпроса.
Това всичкото заедно с инсталацията съм го вързал в домашни условия .
Получава се следното, след като го захраня на дисплея няма нищо освен една бяла дебела черта в долния край. Нищо от бутоните не е активно и не може да се влезе в меню или радио тунер. Единствения кабел който нямам е този за GPS модула.
Въпросите:
1) Целият този комплект може ли да работи извън колата или му е нужен bus сигнала от колата?
2) Може ли комплекта да работи без GPS модула докато намеря кабел за него?
Качвам и малко снимки
За да тръгне цялата тази "експозиция" извън колата е необходимо и табло в което е Ibus-контролера (Master controler). Източника на бялата дебела черта е TV-тунера, понеже в случая не ти работи нав. компютъра, за който пък не си споменал какъв е. Ще има разлика в изобразяването на менюто в зависимост от вида и софтуера на навигационния компютър.
И да, може да работи и без него, но както споменах трябва табло.
ПП1 снимките не се виждат.
ПП2 TV тунера може да се ползва за камера за заден ход, както и за цифрова телевизия с благинките около нея, но след известни доработки.
- BengataE39
- Потребител
-
Здравейте
Първо да кажа колата е с големият борд .
Вчера закачих всички модули и разбира се монитора тръгна . С BMW скенера проверих дали вижда модулите . Това което той откри е монитора , радиото и ТВ тунера .
Но самия компютър за навигацията не се показа . Вече имам оригиналния кабел който е от колата донор
Така компютъра е Philips SA609 22SY569/23 това трябва да е MKII . За момента няма диск с карти днес ще запиша . Това което видях е диодчето ON мига постоянно . Питането е дали трябва да има диск с карти ? В менюто на монитора няма GPS NAVI . Имам снимки но не мога да ги кача .
Първо да кажа колата е с големият борд .
Вчера закачих всички модули и разбира се монитора тръгна . С BMW скенера проверих дали вижда модулите . Това което той откри е монитора , радиото и ТВ тунера .
Но самия компютър за навигацията не се показа . Вече имам оригиналния кабел който е от колата донор
Така компютъра е Philips SA609 22SY569/23 това трябва да е MKII . За момента няма диск с карти днес ще запиша . Това което видях е диодчето ON мига постоянно . Питането е дали трябва да има диск с карти ? В менюто на монитора няма GPS NAVI . Имам снимки но не мога да ги кача .
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
много е вероятнотова мк2 да не работи изобщо. дори да не чете дискове ако е активен модул ще се регистрира отпред на монитора
прегледай буксите защото мк2 има малко по пълно захранване ако не се лъжа на синята букса. май имаше още един + някъде
просто намери за тест мк3 например и виж дали ще тръгне
прегледай буксите защото мк2 има малко по пълно захранване ако не се лъжа на синята букса. май имаше още един + някъде

просто намери за тест мк3 например и виж дали ще тръгне
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Не искам да ти се бъркам в нещата , но защо не помисли върху едно такова нещо - https://www.ebay.co.uk/p/Android-8-1-Ca ... 3505044117
Слагаш и просто си работи и имаш всичко ( GPS , саунд ,еквилайзер , блутут , филми ,USB , SD , mp - 3,4,5
... абе android - каквото се сетиш го имаш . Не знам като пари как ти излиза всичко това , но съм убеден , че няма да получиш и 10 % от това което ти показвам ( не е ефтино , но КЕФ ЦЕНА НЯМА ). И не на последно място не стои като "подарено " а си е с оригиналния дизайн на БМВ . Съжалявам за 
Слагаш и просто си работи и имаш всичко ( GPS , саунд ,еквилайзер , блутут , филми ,USB , SD , mp - 3,4,5

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
6 мнения
• Страница 1 от 1