Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от b00st » 28 Фев 2019, 15:36

Да си дойдем на думата :mhihi:
Който иска достъпен спортист лично аз мисля, че по-хубав избор от Е92 335 бензин или дизел няма на пазара в момента. Просто хендлинга на това купе и лекотата с която се движи над 200 могат да те шашнат.
Машината е супер и материалите от които е интериора са една идея по-качествени от каквито се правят всички нови модели, като изключим G20, което все още не съм го виждал на живо, но следващия месец ще го разгледам обстойно.

Потребител
Аватар

Мнение от Ghostdriver » 28 Фев 2019, 15:44

Привет колеги!
Дали гуми рънфлат 225/50/17 стават на е91, при положение, че по препоръка дава 225/45/17?
Благодаря!

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 28 Фев 2019, 16:44

По принцип стават има не малко хора, които карат и така, но визията и стабилността в завои се компрометират леко. Но при положение, че 225/45/17 е най-популярният и евтин размер защо ти е 50-ка? Предполагам или имаш останали от друга кола или търсиш някакъв комфорт?
Тук има тема по въпроса: viewtopic.php?f=112&t=313983
Последна промяна drago9205 на 28 Фев 2019, 17:37, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от Ghostdriver » 28 Фев 2019, 16:47

Изпадна ми оферта и реших да се подсигуря, утре ще ми ги пратят, иначе ще има ли особена разлика?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo-G » 28 Фев 2019, 17:24

dextuar написа:но вътре като си затворя очите и колата е изключена, ми то е същата кола...

Да бе, така е. И аз вечер като си затворя очите с жената - ми тя същата като Адриана Лима...
Ама после в един момент като ги отворя - ми то няма общо. Та и с Е92 335i автомат и E90 320d ръчка е горе долу същото. Стискай здраво очи и се успокоявай, че е "същото". :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 28 Фев 2019, 18:00

Нокдаун в първия рунд :D
"Чемодан, вокзал, Москва"

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 28 Фев 2019, 18:06

Ivo-G написа:
dextuar написа:но вътре като си затворя очите и колата е изключена, ми то е същата кола...

Да бе, така е. И аз вечер като си затворя очите с жената - ми тя същата като Адриана Лима...
Ама после в един момент като ги отворя - ми то няма общо. Та и с Е92 335i автомат и E90 320d ръчка е горе долу същото. Стискай здраво очи и се успокоявай, че е "същото". :mhihi:

Нещо не схвана - ама като ги отвориш ни задника й като на Адриана Лима, ни фейса, но може пък да й докарва анлийския акцент :mhihi:

А аз като ги отворя, кво виждам - Е92-ката примерно с рекаро, тя и моята така, подгрев, нави, м волан, блутути, мулфове и тем подобни, чашки за кафета, имам ги същите, кийлеси и т.н...

Но иначе, да закопа ме, няма я ГЕГАТА, 100% различна кола става отвътре заради лоста на автомата :kuku:

А всъщност много добре ме разбра, ама се правиш на ощипана мома :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo-G » 28 Фев 2019, 18:22

dextuar написа:А всъщност много добре ме разбра, ама се правиш на ущипана мома :ok:

Естествено, че разбрах, но това не променя факта, че написаното от теб е абсолютна глупост.
Чувството, което двете коли оставят у човека зад волана при шофиране е коренно различно. Едното е кола за каране/карачи, другото - за придвижване от т.А до т.Б. И всичките "подгреви, навита, м волани, блутути, мулфове и чашки за кафета" на света не могат да променят това, колкото и силно да стискаш очички.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 28 Фев 2019, 18:27

Съгласен съм, то ако бяха еднакви, нямаше въобще да искам да сменям, нали така?

Идеята беше, че като й свикнеш на вървежа, какво повече ми дава тази кола? Освен че ще е доста по-скъпа като поддръжка откъдето и да го погледнеш и въпреки хубавия мотор, продължава да е морално остарял модел вече към 2019-та година.

Та замисълът ми е, че разумният скок би бил F30/F32/F36...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo-G » 28 Фев 2019, 18:33

dextuar написа:Идеята беше, че като й свикнеш на вървежа, какво повече ми дава тази кола?

Усмивка на лицето и удоволствие от шофиране, например. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 28 Фев 2019, 18:34

Ivo-G написа:
dextuar написа:Идеята беше, че като й свикнеш на вървежа, какво повече ми дава тази кола?

Усмивка на лицето и удоволствие от шофиране, например. :mhihi:
Специално за 335и, ще е по-скоро ред сълзи, ред сополи, ама айде, сигурно ги разбираш повече от мен Е9х, btw ти какво БМВ караш?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo-G » 28 Фев 2019, 19:00

dextuar написа:сигурно ги разбираш повече от мен Е9х, btw ти какво БМВ караш?

За разбиране - не претендирам. Иначе за последните около 2г съм си купил 6 броя. Най-старото от тях е Е36 компот 323ti, а най-малко старото - F31 320xd автомат. И двете все още си ги имам. Между тях - две Е91ци (330xi ръчка и 330xd LCI автомат) и още две F31ци.

старши ентусиаст
Аватар

Бързи въпроси и отговори

Мнение от Dextuar » 28 Фев 2019, 20:16

Ivo-G написа:
dextuar написа:сигурно ги разбираш повече от мен Е9х, btw ти какво БМВ караш?

За разбиране - не претендирам. Иначе за последните около 2г съм си купил 6 броя. Най-старото от тях е Е36 компот 323ti, а най-малко старото - F31 320xd автомат. И двете все още си ги имам. Между тях - две Е91ци (330xi ръчка и 330xd LCI автомат) и още две F31ци.
От тази информация аз лично бих си направил няколко извода: или не си знаел какво да гледаш при купуването на автомобил, разбирай техническо състояние или необходими екстри, или си някакъв прекупвач на автомобили, купуваш, караш ги малко и после продаваш. Определено намирам нещо нередно за толкова кратък период да смениш толкова автомобила.

Както и да е, Ф3х е по-модерният във всяко отношение автомобил, както го доказва й моментния ти автопарк.

И само искам да допълня, че през последните 2 години са ми минали над 30 БМВ-та през ръцете, сред които и доста Е90/Е92, както стокови, така и тунинговани и много, много тунинговани, та не е като да не знам какво ти говоря. Отделно спортните 3-ки започват с едно М отпред и определено не се разбират добре с отворен заден диф ;) Отделно каъо махнеш спортното окачване, което го има представи си дори на 320д, остана да вървиш по-добре на права линия, защото и спирачки може да ръгнеш и на 20-ка ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo-G » 28 Фев 2019, 21:32

dextuar написа:Определено намирам нещо нередно за толкова кратък период да смениш толкова автомобила.

Благодаря за безплатната психоанализа, д-р Фройд. Нещо за емоционалната ми връзка с майка ми или нерешени проблеми от детството ми няма ли да кажете? :mhihi:

Иначе и 330 BMW-та да ти минат през ръцете, докато ги гледаш на паркинга или те возят градско - няма да проумееш за какво иде реч. Защото емоциите и преживяването, които едно Е92 335i може ти даде с една кратка разходка до Своге и обратно, много малко не-М BMW-та могат да ти дадат. И Е90 320d с ръчка далеч не е сред тях, да знаеш. Ама това човек, който преценява колите по наличието на подгреви, блутуути и къп-холдъри, няма как да го разбере. ;)

А това, което аз пък определено намирам за нередно е колко време вече те търпят хората в този форум, с небивалиците, които толкова авторитетно пишеш във всяка втора тема. :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 28 Фев 2019, 22:02

Ivo-G написа:А това, което аз пък определено намирам за нередно е колко време вече те търпят хората в този форум, с небивалиците, които толкова авторитетно пишеш във всяка втора тема. :roll:

Радвам се, че отделяш от ценното ти време и за 15г част от този форум, 4 от общо 44-те ти мнения са насочени към мен, наистина ме караш да се чувствам специално.

Нещо, което за толкова години явно не си разбрал, е, че в този форум всеки има право да изрази мнението си, без да трябва да го налага на други хора. Може да поработиш над последното.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93