Навиване на шпилка на тампон заден мост e46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46 318

Навиване на шпилка на тампон заден мост e46

Мнение от jekky » 21 Фев 2019, 22:54

Здравейте, при смяна на кардан, се случи така, че отвих предната част на задния мост (двата тампона откъм кардана). Едната гайка се оказа спекла и вместо да излезе от шпилката и да освободи тампона, тя е въртяла цялата шпилка и в момента тампона не ляга плътно към купето, а има 2 пръста луфт от развитата шпилка. При опит за натягане на гайката, същата опира до тампона и се стяга здраво, без шпилката да се прибира. При опит да повдигна тампона с крик се вдига цялата кола, ?
Някой минавал ли е през тази мъка и как се решава този проблем... Благодаря предварително

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Re: Навиване на шпилка на тампон заден мост e46

Мнение от don't be » 22 Фев 2019, 11:37

От горната страна на тампона има гайка, ако не можеш да бръкнеш с нея да завиеш шпилата , то трябва да свалиш целия мост.
За милиони-няма закони.

Потребител
Аватар

Мнение от jekky » 22 Фев 2019, 11:40

don't be написа:От горната страна на тампона има гайка, ако не можеш да бръкнеш с нея да завиеш шпилата , то трябва да свалиш целия мост.

Как се навива тази гайка, нали накрая ще остане луфт (от ключа).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Мнение от don't be » 22 Фев 2019, 15:23

Шпилката ти някъде по средата преминава през гайка (заводски отлята) и после става пак шпилка.
П.С колега като не ти е ясно какво правиш защо изобщо се мъчиш. Ако искаш да дойда да ти я направя вместо теб ?
За милиони-няма закони.

Потребител
Аватар

Мнение от jekky » 22 Фев 2019, 16:34

Здравей, проблема е решен, изключително много ми помогна. Държайки на контра гайката над тампона, отвих долната гайка на тампона и с две гайки на контра прибрах моста.
Не мога да кажа, че съвсем не ми е ясно какво правя, но се уча все още. Причината, поради която изобщо съм ги развил тези гайки е съвет на пишман майстор, който си е мислил, че ще имам по-лесен достъп до задните болтове към дифа, защото единия се скъса. Изобщо не искам да го коментирам, грешката е моя, че не погледнах и не прецених, че изобщо не трябва да го барам.

Благодаря отново и... ако на някой му се наложи - контра гайките са решението и внимателно да не тръгне на криво..

Назад към E46