Навиване на шпилка на тампон заден мост e46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- jekky
- Потребител
-
- Кара: E46 318
Навиване на шпилка на тампон заден мост e46
Здравейте, при смяна на кардан, се случи така, че отвих предната част на задния мост (двата тампона откъм кардана). Едната гайка се оказа спекла и вместо да излезе от шпилката и да освободи тампона, тя е въртяла цялата шпилка и в момента тампона не ляга плътно към купето, а има 2 пръста луфт от развитата шпилка. При опит за натягане на гайката, същата опира до тампона и се стяга здраво, без шпилката да се прибира. При опит да повдигна тампона с крик се вдига цялата кола, ?
Някой минавал ли е през тази мъка и как се решава този проблем... Благодаря предварително
Някой минавал ли е през тази мъка и как се решава този проблем... Благодаря предварително
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Re: Навиване на шпилка на тампон заден мост e46
От горната страна на тампона има гайка, ако не можеш да бръкнеш с нея да завиеш шпилата , то трябва да свалиш целия мост.
За милиони-няма закони.
- jekky
- Потребител
-
don't be написа:От горната страна на тампона има гайка, ако не можеш да бръкнеш с нея да завиеш шпилата , то трябва да свалиш целия мост.
Как се навива тази гайка, нали накрая ще остане луфт (от ключа).
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Шпилката ти някъде по средата преминава през гайка (заводски отлята) и после става пак шпилка.
П.С колега като не ти е ясно какво правиш защо изобщо се мъчиш. Ако искаш да дойда да ти я направя вместо теб ?
П.С колега като не ти е ясно какво правиш защо изобщо се мъчиш. Ако искаш да дойда да ти я направя вместо теб ?
За милиони-няма закони.
- jekky
- Потребител
-
Здравей, проблема е решен, изключително много ми помогна. Държайки на контра гайката над тампона, отвих долната гайка на тампона и с две гайки на контра прибрах моста.
Не мога да кажа, че съвсем не ми е ясно какво правя, но се уча все още. Причината, поради която изобщо съм ги развил тези гайки е съвет на пишман майстор, който си е мислил, че ще имам по-лесен достъп до задните болтове към дифа, защото единия се скъса. Изобщо не искам да го коментирам, грешката е моя, че не погледнах и не прецених, че изобщо не трябва да го барам.
Благодаря отново и... ако на някой му се наложи - контра гайките са решението и внимателно да не тръгне на криво..
Не мога да кажа, че съвсем не ми е ясно какво правя, но се уча все още. Причината, поради която изобщо съм ги развил тези гайки е съвет на пишман майстор, който си е мислил, че ще имам по-лесен достъп до задните болтове към дифа, защото единия се скъса. Изобщо не искам да го коментирам, грешката е моя, че не погледнах и не прецених, че изобщо не трябва да го барам.
Благодаря отново и... ако на някой му се наложи - контра гайките са решението и внимателно да не тръгне на криво..
5 мнения
• Страница 1 от 1