Смисълът на живота и живот след смъртта
Модератор: Общи модератори
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: Смисълът на живота и живот след смъртта
Superexstatic написа:Bogat-Beden написа:Защо питам този въпрос?
Защото без живот след смъртта, без смисъл или без прераждане, изключителният математически и логически баланс на Вселената се губи..
В точните науки винаги 2+2=4.
Пропускаш, че тоя уж логически баланс на Вселената и математиката са възприятия единствено на човека, откакто го има. Демек нещата може и да са много по-други, отколкото си мислим. За мен не сме и близо до капацитета да си обясним, каквото и да е и въобще и не се занимавам
Нещо в стил котката на Шрьодингер ли имаш предвид?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Другите цивилизации по скалата Кардашев не знам как живеят,но ние сме си баш като в матрицата,раждаме се учиме се ,почваме работа,създаваме семейство ,накрая сме си отишли от този свят! брех ако станеш известен като айнщайн дадеш нещо на този свят с което да те запомнят ще се помниш ,но иначе...
- Bogat-Beden
-
-
Точно!MartinP написа: ако станеш известен като айнщайн дадеш нещо на този свят с което да те запомнят ще се помниш ,но иначе...
Умните хора казват, че всеки го има това в себе си, малцина го откриват, още по-малко го реализират
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ако опростим тая главоблъсканица до няколко отговора като на тест , отговор А ....отговор Б ...отговор С ...и описано какви са тия отговори ще бъде доста по лесно . Само не ми казвайте че има 10 милиарда отговора ..различни , просто няма такъв филм .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Живот след смъртта според мен няма. Това е тук, после всичко приключва...дано има, ама надали 

- Oblivion
- Потребител
-
- Кара: Yamaha R1
- Мечтае да кара: E38 740IL
Не вярвам в нищо след настъпването на клиничната смърт. Не съм вярващ и не изглежда да стана скоро за мен смисълът е да станеш най-добрата възможно версия на себе си ( пари , физика , интелект , тяло) и да имаш наследник който да те изпревари по всички показатели.
Не ме е страх от смъртта и не се замислям просто си живея и се боря всеки ден и каквото сабя покаже. Считам се за нормален простосмъртен човек от плът и кръв без някаква възвишеност просто роден в калта опитващ се да стигне за момент небето и толкоз.
Не ме е страх от смъртта и не се замислям просто си живея и се боря всеки ден и каквото сабя покаже. Считам се за нормален простосмъртен човек от плът и кръв без някаква възвишеност просто роден в калта опитващ се да стигне за момент небето и толкоз.
не съм атеист. няма как да съм като си погледна живота и какво (ми) се случва и се е случвало и как е разпределно във времето.
за мене смисъла на живота е да оставиш нещо след себе си което да улесни/ подпомогне и да доприне нещо за идните поколения - деца, документирана информация - изобретения, познания, размисли някакви...
за живота след смърта - не съм сигурен - мисля, че всяка вечер като заспиваш и ти "спира тока" - е такова е като умреш. после не съм сигурен, че има нещо. но съм отворен за нова информация по въпроса, защото ми се иска да има нещо след това (както на всички хора).
за мене смисъла на живота е да оставиш нещо след себе си което да улесни/ подпомогне и да доприне нещо за идните поколения - деца, документирана информация - изобретения, познания, размисли някакви...
за живота след смърта - не съм сигурен - мисля, че всяка вечер като заспиваш и ти "спира тока" - е такова е като умреш. после не съм сигурен, че има нещо. но съм отворен за нова информация по въпроса, защото ми се иска да има нещо след това (както на всички хора).
Последна промяна alx на 06 Яну 2019, 0:40, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:Superexstatic написа:Bogat-Beden написа:Защо питам този въпрос?
Защото без живот след смъртта, без смисъл или без прераждане, изключителният математически и логически баланс на Вселената се губи..
В точните науки винаги 2+2=4.
Пропускаш, че тоя уж логически баланс на Вселената и математиката са възприятия единствено на човека, откакто го има. Демек нещата може и да са много по-други, отколкото си мислим. За мен не сме и близо до капацитета да си обясним, каквото и да е и въобще и не се занимавам
Нещо в стил котката на Шрьодингер ли имаш предвид?
Имам предвид, че човекът се опитва да си обясни някакви неща с експерименти, теории или религии от около колко? Да кажем няколко хиляди години. За нещо, което съществува от милиарди години. Логиката е човешко възприятие, математиката е човешка наука, Библията е написана от човек...а на фона на Вселената ние сме прашинка. На тия неща чисто ние им придаваме такава важност, а нищо чудно в генералната картинка да нямат никакво значение

- Bogat-Beden
-
-
Superexstatic написа:математиката е човешка наука
По-скоро 100 процента реалистично отразяване и анализ на ненарушимите закони на Вселената.
С физиката и математиката няма шега и ебавка.
Живот след смъртта няма.Живот след смъртта има.Познавате ли бог? Виждали ли сте го? Кой е той? Говорите ли си с него?
Да обясня колкото мога.
Живот след смъртта за вашето его и личност няма как да има.Края си е край.Точно за душата.Това сте вие и вашият опит.Вашето АЗ.
Напишете нещо за поколенията или направете нещо да ви запомнят.Толкова за следващият ви живот в отвъдното.Спомен.
Животът с вашето тяло продължава и процъфтява.То е и единственото,което ви дава повод за подобни теми.
Намерете снимка на отдавна умрели роднини от вашият пол(мъж,жена),и ще видите себе си.Прероденото ново начало.
Прераждането е пред очите ви.Това са вашите собствени деца.Ама аз съм си аз тук не върви.Това е вашето ново изчистено начало.
Толкова ли е трудно да се види това.Дар от живота,бога и небесата.Да видиш себе си как продължаваш напред.
Големият въпрос е кой е аджеба дядо Божи.
Налейте си чаша вода от чешмата или от бутилката до вас и ще го видите в цялото му изящество.
Да това е той!
Той е това,което сте вие.Той е облаците,дъждът,морето,вашата кръв,виното,което пиете.Той е навсякъде около вас и самият вас,паяка в ъгъла,котето,което мърка до вас,всичко,което ви заобикаля и виждате е той.
Искате ли нещо да му кажете? Говорете със себе си! Вашата съвест е вашият телефон с дядо Божи.Там вече е кой как си може.Сълзите в душата ви са връзката с него.
Още преди да си го помислите той го знае.Истината е колко вярвате в това,което искате.
Самата материя предполага,че единственото,което можете да получите като награда или наказание няма нищо общо с материалното възприятие на потребителското възпитание.
И понеже си говорим за дядо Божи,той си е голям пич,защото ни дарява с безсмъртие с всяка детска усмивка,която имаме честа да видим в живота си.Амин!!!
Да обясня колкото мога.
Живот след смъртта за вашето его и личност няма как да има.Края си е край.Точно за душата.Това сте вие и вашият опит.Вашето АЗ.
Напишете нещо за поколенията или направете нещо да ви запомнят.Толкова за следващият ви живот в отвъдното.Спомен.
Животът с вашето тяло продължава и процъфтява.То е и единственото,което ви дава повод за подобни теми.
Намерете снимка на отдавна умрели роднини от вашият пол(мъж,жена),и ще видите себе си.Прероденото ново начало.
Прераждането е пред очите ви.Това са вашите собствени деца.Ама аз съм си аз тук не върви.Това е вашето ново изчистено начало.
Толкова ли е трудно да се види това.Дар от живота,бога и небесата.Да видиш себе си как продължаваш напред.
Големият въпрос е кой е аджеба дядо Божи.
Налейте си чаша вода от чешмата или от бутилката до вас и ще го видите в цялото му изящество.
Да това е той!
Той е това,което сте вие.Той е облаците,дъждът,морето,вашата кръв,виното,което пиете.Той е навсякъде около вас и самият вас,паяка в ъгъла,котето,което мърка до вас,всичко,което ви заобикаля и виждате е той.
Искате ли нещо да му кажете? Говорете със себе си! Вашата съвест е вашият телефон с дядо Божи.Там вече е кой как си може.Сълзите в душата ви са връзката с него.
Още преди да си го помислите той го знае.Истината е колко вярвате в това,което искате.
Самата материя предполага,че единственото,което можете да получите като награда или наказание няма нищо общо с материалното възприятие на потребителското възпитание.
И понеже си говорим за дядо Божи,той си е голям пич,защото ни дарява с безсмъртие с всяка детска усмивка,която имаме честа да видим в живота си.Амин!!!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Даже и тия клишета - живей така да те запомнят , остави нещо и разни такива са вода в мелницата на човешкото его гордост и амбиции . Човешкия живот има смисъл сам за себе си само като част от една обща система , ако си живуркате сам и необезпокояван на някой остров със сигурност няма да станете наполеон хитлер или айнщайн ....просто няма да има пред кого да се правите на интересен . Значението и стойноста на индивида като биологична форма на съществуване е толкова незначителена , че човек трудно може да намери някакъв смисъл извън важните за самия него неща . Биологичните потребности и стремежа към удовлетворяването им са част от нас през целия ни живот . Както разждането така и смърта също са част от нашата физиология . Извън тези граници няма нищо освен някоя религиозна доктрина била тя християтство будизъм ислям юдаизъм и стотиците познати и непознати култове и религии от древноста до наши дни . Идеята че някой друг ни определя битието свише е част от информационния поток който получаваме от ранна възраст при формирането на съзнанието ни . Всеки става жертва в различна степен на обществото в което живее и придобива опит в рамките на това общество , това е цената която всеки от нас плаща за да бъде част от социума .
Последна промяна Jordana на 09 Ное 2022, 18:29, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Bogat-Beden написа:Проблемът тук е ,че ние се приравняваме с абсолютно всички форми на живот, по-низши.Top Gun Maverick написа:Естествено, че е в самото съществуване. Ако не е бил обаче някой преди теб, нямало е и ти да съществуваш, поне е и в този вид.
Само ние сме дарени (или прокълнати) с втора сигнална система - префронтален кортекс, съзнание или както искаш го наречи..
Borymeckata написа:Както казах - смисълът на живота ни е да се учим и усъвършенстваме. Аз си представям, че идваме с една основна и няколко допълнителни задачи. Може да бъде например, да се пребориш с някакъв порок, например с алчността. Имаме хора, които ни помагат, респективно - на които ние помагаме в техните задачи. Получаваме нужните "учебни помагала" - всичко необходимо за конкретния урок. Ако трябва да преодолееш гордостта си и да постигнеш сромност и смирение (например), може да ти се даде голяма известност и власт. Ако се справим с основната, има период на почивка и следва нова задача - зависи докъде си готов да стигнеш и колко предизвикателство ще поемеш.
Първите уроци обикновено са много леки, дори не е урок, а по-скоро намек, подсказка. Примерно, може да видиш как изглежда отстрани такъв човек, разтреперан от алчност и лакомия, да видиш колко жалък изглежда и да си помислиш... че понякога и ТИ изглеждаш така в очите на околните...![]()
![]()
За един обективен и самокритичен човек това може да бъде достатъчно. В този смисъл - можеш да почерпиш от чуждия опит и да се поучиш от чуждата грешка, но за целта ти трябват определени качества...
Но ако първият не даде ефект, следващите уроци стават по-тежки и категорични - докато схванеш идеята. На някои хора един живот не им стига - продължават урока в следващия, с все повече бой през пръстите, докато усвоят урока. После има изпит - попадаш в ситуация, в която трябва да направиш някакакъв избор, да вземеш важно решение. Ако вземеш изпита и постъпиш правилно, има награда и дори получаваш помощ - получаваш отвращение към порока, с който досега си се борил. Все едно да започне да ти се гади от цигарите, от които с години си се мъчил да се откажеш... И след като изпълниш основната си задача в ТОЗИ живот - имаш период на почивка. Ти самият решаваш колко дълга да бъде почивката, дали да поемеш нова задача и каква да бъде тя.
Жена ми примерно е определено необикновен човек. Ако я видиш изобщо няма да ти мине през акъла, че се вълнува от такива неща, особено като разбереш, че има пламък към коли и се снима с някоя, изглежда доста добре визуално и се грижи за външния си вид, на всичко отгоре е и руса. Та забравяш всички клишета и рамки и те шашва с всичко, но за нещастие на хората не говори с широк кръг такива, просто защото хората по принцип знаете какво ги вълнува.
Та според нея във Вселената всичко е свързано и нищо не се губи, това го знаем всички мисля. Но вярва в енергията и в една интересна теория за старите души. Според нея душата или там кортекса(както искате го наречете)е стара може би колкото Вселената. Тази душа съществува и от време на време си избира или я избират да живее под дадена форма. За жена ми няма такова нещо като, че трябва да си блъснеш главата няколко пъти за да разбереш, че бие ток някъде. За нея което е погрешно е такова и го знае предварително, знае че от всяко действие има следствия и ти трябва да ги превидиш. Аз примерно много пъти и обяснявам колко е умна и т.н. но тя ми отгоравяр как това да знаеш какво да правиш попринцип не е до умност, а до логика и да умееш да си представяш някакви неща предварително като най-простото нещо да речем - да искаш нещо материално, но да си представиш колко ти е нужно то и можеш ли без него.
Според жена ми хората на средна възраст(които се предполага, че са видяли много неща и би трябвало да са си научили урока)вече нямат добродетели, не вярват в неща като честност, любов(без значение към кого, човек, дете, животно, растение)саможертва, да не си алчен, злобен, завистлив, клюкар и т.н.
А алчността има много лица, материалните неща ако изтървеш края те обсебват и губиш себе си. Тя примерно едно време можеше да има всеки един мъж(не, че сега не може, даже е още по-хубава с годините

Според нея тя има усещането, че е от така наречените стари души и се е прераждала много пъти(иначе сме Християни, ходим по големите празници на църква, децата са кръстени и вярваме до някаква степен в религията и че просто не рабираме много неща), видяла е много и някак усеща доста от кофти нещата на тоя свят, глобално имам предвид. Виждам я как се разплаква примерно когато види животно в беда по телевизията, да речем малко лъвче остава без родители или че коралите на бариерния риф изчезват, няма да ви казвам какво става като види дете, което няма какво да яде или е болно от нещо, дори на филм да е. Снощи да речем като глкедахме "Първият човек" и детето на Армстронг умря на две годинки от рак се разплака и после започна да обяснява колко половин човек е той, но как в крайна сметка събира сили за много неща, макар след тая загуба, загубата на самия него да не би му била особено важна. Съвсем примерно го казвам. Тя носи мисията си и се чувства длъжна да предаде добродетелите на нашите деца, добдодетели в които вярва и да ги научи как те да ги предадат нататък. От това навън много малко неща я вълнуват. Може да се усмихва на БМВ събора и да е облечена като момиче от стартовете на Ф1, които разнасят табелките(разнасяха, нали ги резнаха и може мъже да чакаме скоро

Разсъжденията ми на моменти са малко хаотични, но и деца тичат наоколо, ям, правя 100 неща, на всичко отгоре и имен ден имам, целуват ми бузи тука, звънят и така, но се надявам да сте схванали мисълта ми.
Аз лично тия неща като яж пий и си носи новите дрехи никога не съм ги разбирал. Винаги гледам дългосрочно на нещата и винаги се старая да научавам нещо ново от някъде.
Такава тема винаги съм искал да отворя и съм пускал някакви подобни, но в крайна сметка замират, дано тая този път да изкара повече. В един миг няма да има обаче какво много да пишем ви казвам отсега просто защото познанията ни за света в който живеем и най-вече ОТВЪД него са ограничени.
Скоро видях една снимка в нета на три извънземни, които гледат фойерверките на Земята някъде отгоре. Първото пита какво празнуват, второто отговаря, че Земята направила една обиколка около Слънцето, а третото "аз ви казах, че са нерзумни".
В тоя ред на мисли никога не съм разбирал истерията около Нова година.
Иначе освен всички тия неща аз искам да се науча да изключвам желанията на долната ми глава, понеже понякога наистина пречат нищо.

Хайде някой друг да напише нещо, че...

Аз отивам за Богоявленска вода, че днес много кръстници.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Bogat-Beden
-
-
Мдам, малко хаотично, но донякъде ти схващам идеята.
Възхищаваш се на жена си, защото не е примитивна и е запазила човешкото в себе си, както и се опитва да го предаде на децата ви.
Това е може би за отделна тема, но май за да си държиш на добродетелите и да си стойностен човек трябва или да общуваш с много тесен кръг истински хора, личности , или да си супер силен характер.Защото масата са просто като стадо от облечени животни, водещи се предимно по инстинкти. Трудно е да се адаптираш, направо невъзможно, без да станеш такъв. А пък според мен това е обратно на еволюцията..
Възхищаваш се на жена си, защото не е примитивна и е запазила човешкото в себе си, както и се опитва да го предаде на децата ви.
Това е може би за отделна тема, но май за да си държиш на добродетелите и да си стойностен човек трябва или да общуваш с много тесен кръг истински хора, личности , или да си супер силен характер.Защото масата са просто като стадо от облечени животни, водещи се предимно по инстинкти. Трудно е да се адаптираш, направо невъзможно, без да станеш такъв. А пък според мен това е обратно на еволюцията..
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Bogat-Beden написа:Мдам, малко хаотично, но донякъде ти схващам идеята.
Радвам се, че и някой друг мисли така. А ако нямаш такъв характер просто може да се побъркаш буквално. Тя лично е така и за тесния кръг хора и за характера. Все се базика, че не е за тая планета. Сигурно не е защото е почти медиум.

Скоро с един познат точно такъв разговор водихме за тесния кръг хора. Вече има бизнес, пари, дете, жена и привидно всичко му е наред. Обаче общува с хора и вече почва да се плаши от това накъде отиват нещата тук и искат да се махат само и единствено поради тая причина.
Много си прав ти защото хората така си изродиха всичко, че освен пари друго не им е в главата, а на тая цена са готови да прецакат всеки(дори познати)и всичко. Същата тая алчност пък води и по-бедните да завиждат на някой, който има нещо материално повече от тях, а реално не се замислят, че има доста други неща на които биха могли да завиждат и това е най-вече начин на поведение и възприятие на околните неща.
Скоро говоря с един познат и му казвам, че вечерта отиваме на театър. Той като почна да се хили едно такова...аз...ей така съм.

In God we trust, all others we track.