Зимни гуми сезон 2023-2024г.
Модератор: Общи модератори
Re: Зимни гуми сезон 2018-2019
Така като ви слушам... вие по колко време мислите да ги карате тия гуми?! Аз гума над два сезона не съм слагал никога!
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Зимни гуми сезон 2018-2019
Като спукаш чисто нова гума с дот на 2 години, обясни го на ЗК колко добре са съхраняване и да ти ги платят на 80%, а не на 40vicho написа:Superexstatic написа:Като почнете да се филмирате с тия дотове.. премиум гума на 2г абсолютно нищо и няма
то и на 5 години да е, ако е съхранявана правилно... пак нищо й няма![]()
като цяло филма с гумите е голям

Sent from my iPhone using Tapatalk
Superexstatic написа:Като почнете да се филмирате с тия дотове.. премиум гума на 2г абсолютно нищо и няма
Абе ти като искаш си взимай и ДОТ 15 година на 0км съхранявани по спецификация

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
dextuar написа:[Като спукаш чисто нова гума с дот на 2 години, обясни го на ЗК колко добре са съхраняване и да ти ги платят на 80%, а не на 40
когато са на колата не се съхраняват, нещо бъркаш 2-та щата

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
don_gori написа:Superexstatic написа:Като почнете да се филмирате с тия дотове.. премиум гума на 2г абсолютно нищо и няма
Абе ти като искаш си взимай и ДОТ 15 година на 0км съхранявани по спецификацияАз искам гума произведена 2018 година, преди 5 години като си взимах пак зимни гуми дойдоха прозиведени преди 4 седмици .. айде моля.
Ми като искаш отиваш в Медината и слагаш, а не ровиш по шано сайтчетата за намалени. Много ясно, че като цената им е надолу няма да е излезнала вчера от завода
А това дали ЗК ще ти изплати спукана първо е ту партс, второ за първи път чувам да ги смятат по дотове, а не по каква цена върви модела

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
vicho написа:dextuar написа:[Като спукаш чисто нова гума с дот на 2 години, обясни го на ЗК колко добре са съхраняване и да ти ги платят на 80%, а не на 40
когато са на колата не се съхраняват, нещо бъркаш 2-та щата![]()
Нещата ги бъркаш ти

Отиваш, купуваш "новите гуми" с ДОТ хх15, монтират ти ги, вадиш колата и след 20км ги пукаш. Едни момчета идват, уж ти мерят грайфера, но най-важното - записват ти ДОТ-а. После получаваш под 50% от цената на нова таква, щото според ДОТ-а тия гуми са на 2 години, а тях много не ги еб*, че имаш касова бележка от преди 30 минути. Схвана ли?

- vicho
- старши ентусиаст
-
dextuar написа:[Схвана ли?
НЕ! А и ми е все тая, аз гуми не пукам... още по-малко чакам застрахователя да ми плати нещо, еле па гуми... а и кой застрахова гуми

Keep trying

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
При мен така се получи. Сложих Good Year с по-стар дот, нови от Дианата.
На втория месец направих балон на едната. Реално нямаше 2К км. Застрахователите не ми признаха бележката, защото видиш ли липсвали последните две букви от номера на колата на квитанцията от Диана. Не са ми гледали дот-а. Има вариант да са си го видели от снимките, понеже си ми заведоха щета и снимаха гумата.
Платиха ми я по "експертна" оценка. 90 лв за GoodYear 285/45/19...
Иначе застраховка на гуми никой не прави, обаче каското си ги покрива.
На втория месец направих балон на едната. Реално нямаше 2К км. Застрахователите не ми признаха бележката, защото видиш ли липсвали последните две букви от номера на колата на квитанцията от Диана. Не са ми гледали дот-а. Има вариант да са си го видели от снимките, понеже си ми заведоха щета и снимаха гумата.
Платиха ми я по "експертна" оценка. 90 лв за GoodYear 285/45/19...
Иначе застраховка на гуми никой не прави, обаче каското си ги покрива.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Нали имаш фактура с датата на покупка и цената. Съответно "остаряването" е функция от тия две неща, а не от дота. Просто трябва да се заведе жалба при застрахователя.
- vicho
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Нали имаш фактура с датата на покупка и цената. Съответно "остаряването" е функция от тия две неща, а не от дота. Просто трябва да се заведе жалба при застрахователя.
Те (застрахователите) са на принципа "ако мине" ... В случая е минало

Аман от застрахователни измами!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
vicho написа:
Аман от застрахователни измами!
То тава'а двупосочно, нали знаеш...
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Имам фактура, да. Просто наистина са си нагли. Лошото в случая беше, че бях в командировка и се наложи да заведа щетата в Гоце Делчев. А специално за тези неща знаем, че в България е хубаво да стават при доверени хора.
Уж един "мой човек" щеше да "оправя нещата" та му давах документи и пак дедов
Уж един "мой човек" щеше да "оправя нещата" та му давах документи и пак дедов

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Зимни гуми сезон 2018-2019
Аз дадох всички фактури и на новите, и на старите гуми и после обжалвах. Официален отговор : може да има грайфер като на нова гума, ама според ДОТ-а е стара. А Вичката да не се прави на утрепан, едва ли няма каско на каляската 
Па и нещо ме кара да си мисля, че баровците, дето не ги бъркат кво пукат и колко струва, не карат 10г+ дизели...

Па и нещо ме кара да си мисля, че баровците, дето не ги бъркат кво пукат и колко струва, не карат 10г+ дизели...
dextuar написа:баровците, дето не ги бъркат кво пукат и колко струва, не карат 10г+ дизели...
Тц, това си е до начин на мислене... масово се търсят втора ръка 20-22'' зимни за някой кайен на 2-3 години, а в същото време комшията ми си купува нов континентал на алфа 156... до човек си е.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
едно прителче си поръча на d3-ката 20 цола зимни нови китайци ... в гумаджийницата дето ги монтира веднага му се скарали ... имали "супер комплекти" ... дот 04 ...
от съседите около офиса ми има поне 10 които си перкат все още с летните ... не мисля, че ще сменят ... яко оптимисти ... среща те един такъв и до там - кайенчета, още а8-ци като на моя човек, разни Хюндай джипове и рандъм други по-нормални коли с 15ки гуми

от съседите около офиса ми има поне 10 които си перкат все още с летните ... не мисля, че ще сменят ... яко оптимисти ... среща те един такъв и до там - кайенчета, още а8-ци като на моя човек, разни Хюндай джипове и рандъм други по-нормални коли с 15ки гуми