Бонус малус от догодина?
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Бонус малус от догодина?
Е то какво ще му попречи на джигита да се качи в кола с ниска ГО и да си я кара ? Как ще го запрът ? Чак като направи ПТП което същото дето казвам че е безсмислено щото дали фонда плаща или по ГО все излиза от джоба на редовните платци . ГО е застраховка на солидарен принцип . И в крайна сметка тия дето имат лев да си плащат кво ги бърка че дал 2000 лв ? В Германия като действа подобна система да не би да няма нарушения ? Няма да изчезнат и тука , просто ще пълним гушата на застрахователя за няма нищо .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
А защо говорим само за ПТП? Достатъчно е да го спрат за превишена скорост, неправилно изпреварване, отнемане на предимство...ГО пак ще литне и за собственика и за шофьора.
Но защо при смяна на собствеността, аз ще наследявам малуса на някой друг? Защо по-големите кубици ще ме вкарват в 3-4 категории нагоре, а при смяна на колата с подобни характеристики пак ще почвам от по-висока ГО? За чии х*й ще спазвам правилника, като утре с нова кола, пак ще почвам от нулата? Така написана, наредбата е лоша и вместо да изпише вежди, ще вади очи.
Но защо при смяна на собствеността, аз ще наследявам малуса на някой друг? Защо по-големите кубици ще ме вкарват в 3-4 категории нагоре, а при смяна на колата с подобни характеристики пак ще почвам от по-висока ГО? За чии х*й ще спазвам правилника, като утре с нова кола, пак ще почвам от нулата? Така написана, наредбата е лоша и вместо да изпише вежди, ще вади очи.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Бе не знам к'во що, ама едни 70 - 80 кинта горница си платих като пич. Пак най-евтината си избрах.
Т'ва за бонус ли да си го броя ?

Ubi dubium, ibi libertas
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Късметлия! При мен беше 100-тина лева горницата... Щяло да изчезне и разделението по градове,т.е. малките населени места,които имаха някаква отстъпка сега,ще плащат и те като за центъра на вселената...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Jordana написа:В Германия като действа подобна система да не би да няма нарушения ? Няма да изчезнат и тука , просто ще пълним гушата на застрахователя за няма нищо .
Тънката разлика е обаче, че тука някви хора ми обесняват "тая система я имало в Германия и други държави, ние не сме били първите". За справка в Германия и Австрия (и не само там) регистрационния номер ти е персонален, вързан към ЕГН-то, не към колата, с 1 рег номер може да изкараш цял живот и да сменяш колкото искаш коли, само хващаш отвертката сваляш и слагаш и готово. И гражданската ти е към номера - т.е. малусите натрупани от нарушения ти се чукат на твоя номер, който си е само твой, не на колата и да остават като я продаваш за следващия собственик. Това е изцяло българска ТЪПОТИЯ, защото системата с регистрирането на автомобили е останала от СОЦ. времената, а тука се опитват да са модерни и да нахакат бонус-малус система върху нея, защото никой няма да седне да я преработи и да я направи като в бяла държава като Германия и Австрия. Крайния резултат го виждате - сериозен булшит пълен с недосмислици проектозакон

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Не за първи път у нас се съчетава всичко най-лошо от съществуващите системи...В това са най-добри!
Ex: 96' BMW318ti

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
hell's angel написа:Бе не знам к'во що, ама едни 70 - 80 кинта горница си платих като пич. Пак най-евтината си избрах.Т'ва за бонус ли да си го броя ?
![]()
и аз толкова... ще си го броим за фалос

дребни вика нарушения - без колан...

откАчена история... и застрахователи, и шофьори, и закони, и све

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
То и мотора навсякъде по белите страни се води "Резервна част" и "Консуматив", но ние следиме серииния номер и се заяждаме с бедните хора на каналите в КАТ

ATR-42/72
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
"Заради големите критики към идеята обмисляме вариант, при който да може малусът да се откупува и изчиства“.
Баровците ще си плащат откуп за малуса.

Но много ме изкефи това:
Ако сме съвестни водачи, още след първата година ще получим 10% отстъпка, а след втората – още 10%, уточни той. Останалите 5% се натрупват през следващите 5 години.
Т.е. вдигаме ударно със 100% за една седмица и след това ако си послушко ще ти намалим с 10% след една година.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Реалността е, че станеш ли един път “джигит”, няма стимул да си седнеш на гъза. Особено, ако го направят да се гледа три години назад. 10 години да се изчистят... повечето хора не мислят дори две напред. А и реално след 10 години има голяма вероятност условията да са различни. Да си “изкупуваш” вината пак е глупаво. Но ако не е абсурдно скъпо - това е шанс да си седне някой на гъза. Реалността обаче е, че просто ще се прибират повече пари и затова се прави.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Реално тоя поголовен данък по добитъка не е за джигитите а за всички . Българина както винаги чува това което му се иска - в случая че ще дигат ГО на Вуте а неговата ще намалява дори. Повечето хора явно смятат че бонус малуса наказва джигитите въпреки че това е законен начин да се одерат всички поголовно . Напред в темата го написах 1200000 нарушения регистрирани от КАТ за 10 месеца до октомври 2018. Да края на годината ще станат милион и половина . Реално след 2-3 години при визане на фалуса всички 3.5 милиона водачи щепуснат в някаква степен кръвчица . Даже и такива като мен без нарушения 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
пуснат ли откупуване на вината цялата схема няма да има никав смисъл ... който няма пари ще кара на чичо/дядо/баба/вуйна и ще го хванат на кукуво , а който има s65 ще си перка яко, на палка даже няма да спира и после хоп , без нарушения
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Слагам едно бяло фолио на предния номер като закривам една цифра или буква и забравете да им спра ако ми метнат. Да вървят да ме стигат, да правят блокади и каквото там си искат. Ако усетя, че става дебело, просто слизам някъде културно, свалям си фолиото и продължавам, хайде да докажат, че съм бил аз.
И сега ВЕЧЕ няма да виня тези, които карат без застраховка ГО. Досега не ми е било проятно, че има такива хора, но по принцип не виня никой за нищо, понеже няма как да знам какво го е накарало да постъпи така.
Сега обаче нека всеки, който може да кара без ГО, а глобените още повече и нека тия се зачудят как така вдигат цените, а оборота им пада.
Не стига, че ме накараха на кола, която стои в гараж някъде забита да правя ГО без да я карам, друга пък я карам по 5 хил км. на година и пак плащам като другата със 150 000, ами сега и ще се чудят как тая кола трябва да има още по-скъпа ГО защото видиш ли някъде може да превиша скоростта. На всичко отгоре и кола няма да може спокойно да си купуваш, а ще трябва пазарлъци с продавача, който казва "виж сега, аз ти продавам кола, струва толкова, застраховки не ме интересуват" и ти си тръгваш или почваш като поп да плащаш на държавата, която в случая как ще накаже него? Като го накара да си намали цената на колата ли? С колко да я намали при положение, че аз 10 години ще трябва да чистя? Да я подари направо защото ще му е по-евтино? Ами по-евтино ще ми излезе на мен да я купя и да я карам без ГО ако не съм всеки ден в полезрението на местни полицаи, които са добър ден ти обясняват как не може да работиш спокойно.
И за 3-4 коли, защо трябва на всичките да ми вдигнат ГО-то? Нон-стоп тях ли карам? Облекчение за еко гориво ли има, прегледи като хората ли има, че да не ми пушат разни кюнци по цял ден? Каско на застраховател? Само в крайна нужда и то ако може за няколко месеца. Понеже те когато трябва да съдят някой за пари нямат проблем и всичко работи, а когато гражданин трябвада съди гледат да го откажат от раз.
Който може без ГО, толкова. И това няма да стане защото аз го казвам, ами хората просто ще бъдат принудени да го направят.
П.п: Ноемврийски сняг днес затоври магистрала Хемус, понеже сме супер подготвени и там.
Жалко, че с винетките ни преебаха, но излезе, че освен з атия скапани постове, които уж ще следят всичко, сега ще плащаме и за тол полиция, която ще ни спира по пътя!
Сякаш не са достатъчни всичките постове, сякаш тая полиция на таблета не може да те види, че си без винетка и да ти я прати, ами ще тръгва след теб и ще те спира в движение.
И сега ВЕЧЕ няма да виня тези, които карат без застраховка ГО. Досега не ми е било проятно, че има такива хора, но по принцип не виня никой за нищо, понеже няма как да знам какво го е накарало да постъпи така.
Сега обаче нека всеки, който може да кара без ГО, а глобените още повече и нека тия се зачудят как така вдигат цените, а оборота им пада.
Не стига, че ме накараха на кола, която стои в гараж някъде забита да правя ГО без да я карам, друга пък я карам по 5 хил км. на година и пак плащам като другата със 150 000, ами сега и ще се чудят как тая кола трябва да има още по-скъпа ГО защото видиш ли някъде може да превиша скоростта. На всичко отгоре и кола няма да може спокойно да си купуваш, а ще трябва пазарлъци с продавача, който казва "виж сега, аз ти продавам кола, струва толкова, застраховки не ме интересуват" и ти си тръгваш или почваш като поп да плащаш на държавата, която в случая как ще накаже него? Като го накара да си намали цената на колата ли? С колко да я намали при положение, че аз 10 години ще трябва да чистя? Да я подари направо защото ще му е по-евтино? Ами по-евтино ще ми излезе на мен да я купя и да я карам без ГО ако не съм всеки ден в полезрението на местни полицаи, които са добър ден ти обясняват как не може да работиш спокойно.
И за 3-4 коли, защо трябва на всичките да ми вдигнат ГО-то? Нон-стоп тях ли карам? Облекчение за еко гориво ли има, прегледи като хората ли има, че да не ми пушат разни кюнци по цял ден? Каско на застраховател? Само в крайна нужда и то ако може за няколко месеца. Понеже те когато трябва да съдят някой за пари нямат проблем и всичко работи, а когато гражданин трябвада съди гледат да го откажат от раз.
Който може без ГО, толкова. И това няма да стане защото аз го казвам, ами хората просто ще бъдат принудени да го направят.
П.п: Ноемврийски сняг днес затоври магистрала Хемус, понеже сме супер подготвени и там.

Жалко, че с винетките ни преебаха, но излезе, че освен з атия скапани постове, които уж ще следят всичко, сега ще плащаме и за тол полиция, която ще ни спира по пътя!

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Освен, че ноември Хемус е затворен заради сняг, ами искам някой от феновете на управляващите да седне да ми покаже друга Евро държава освен БГ, където има ограничение на скороста от 90 км/ч на магистралите, заради обърнете внимание - дупки. И да Тракия стои така от месеци, цялата надупчена, с 90км/ч ограничения от по 2км и там седят и снимат фуражките точно в тия отсечки. Евала на гербаджиите, които през това време слагат бонус-малус, а 2019 ни готвят и ТОЛ ТАКСИ