Бонус малус от догодина?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Бонус малус от догодина?

Мнение от alx » 13 Ное 2018, 18:34

b00st написа:Е как ще са еднакви разходите от ПТП-та, т.е. имуществени щети, които изплащат? Труда в САЩ да ти отремонтират и боядисат един детайл да не би да ти е равен на труда в България? Една щета тук да се отремонтира няма нищо общо с цената в Германия, дори в оторизиран сервиз в БГ е по-евтино от колкото от оторизирания сервиз на същата марка там, заради по-ниско платения труд.

ми... удрял съм 2 лъскави коли в родината и много в щатите и личните ми впечатления са, че накрая цената не е много различна. знам, че звучи като фарс, но факт. за удар отзад (стопове, заден капак, гърнета, ауспуси, задна броня и тн.. американеца работи 4 дена по $150/час ($4800) плюс части, българите работиха 2 седмици (10 дена) по 75 лева на час (6000 лева или нещо подобно)... смятай и частите в америка 15-20% надолу и... казах, че сметката не е точна, но е изненадващо подобна.

и нещо друго- не забравяй също така, че в америка има много повече коли и риска се разпеределя по-равномерно и е по-малък за всеки участник....
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Ное 2018, 18:38

cod-cdbp написа:Много ме кефи да слушам "ама то увеличението няма да е много".

Много хубаво, но това няма нищо общо с темата. Повишаването на цените не зависи от въвеждането на бонус-малус по никакъв начин.
Базовия клас е абсолютно същия със и без бонус-малус.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 13 Ное 2018, 18:42

Повишаването на цените, сигурно зависи от невидимата ръка на пазарната икономика :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПС Стига сме отклонявали темата, просто се замислете, че ни го ръгат по малко, но редовно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Ное 2018, 18:44

Не, повишаването на цената е съвсем друг дебат. Ако искаш си отвори нова тема за него.
Бонус-малус НЕ ПОДОБРЯВА ФИНАНСОВОТО СЪСТОЯНИЕ на застрахователите в така предложения формат.
Това е система, която дава допълнителна мотивация на хората (освен глобите) да не карат като олигофрени.
Няма никаква невидима ръка на пазара в толкова регулиран сектор като застраховането.
Отновото някакви опорни точки на изуст.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 13 Ное 2018, 19:06

alx написа:....

Прилагам снимки на преден капак,който категорично е отказан от застрахователя да бъде сменен с нов,а е признат само ремонт.
Клиентът си купи нов преден капак за собствена сметка,след като "ремонтираният" капак се нацепи като на стара баба петите.
Това Е ли възможно да се случи в САЩ?Вероятно не,защото там няма такива услуги на цена от 7$/час ;)
D3.jpg
D2.jpg
D1.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 13 Ное 2018, 19:19

Определено всеки мераклия за автомобил в тая скапана територия трябва да бъде вързан гол и надупен за един ден на централно място да го порят разни манафи , после разни данъци фалуси и граждански застраховки няма да му правят изобщо впечатление а такива теми ще са нон сенс :mhihi:
Последна промяна Jordana на 13 Ное 2018, 21:27, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Ное 2018, 19:46

немо написа:...

никой не отрича, че територията си има спецификите...

такова нещо в щатите не може да се случи - капак тука не се изправя никога общо взето а винаги се сменя...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 13 Ное 2018, 21:08

alx написа:

такова нещо в щатите не може да се случи - капак тука не се изправя никога общо взето а винаги се сменя...
Аз също да попитам нещо. За стари коли се изплащало малко по ГО, защото частите падали драстично като цени и тн, 36цата на приятел описват, праг, заден ляв панел за купе, лайсна броня врата и още некви неща, получават се 580лв по го, защото видиш ли панела бил поевтинял, тоя панел се предлага само оригинален и е на цена 850$. Друг случай, броня за ремонт и боя лайсна за смяна 68лв. За това ли трябва да плащаме повече?
И още едни въпрос.
Олимпик фалира, 200000 коли без ГО, съответно останалите застрахователи би трябвало да имат 200000 нови клиенти, значи ГО трябва да падне, но не тя скача с 40-50%

Изпратено от моят G3311 с помощта на Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 13 Ное 2018, 21:12

shlosera написа:
alx написа:

Аз също да попитам нещо. За стари коли се изплащало малко по ГО, защото частите падали драстично като цени и тн, 36цата на приятел описват, праг, заден ляв панел за купе, лайсна броня врата и още некви неща, получават се 580лв по го, защото видиш ли панела бил поевтинял, тоя панел се предлага само оригинален и е на цена 850$. Друг случай, броня за ремонт и боя лайсна за смяна 68лв. За това ли трябва да плащаме повече?
И още едни въпрос.
Олимпик фалира, 200000 коли без ГО, съответно останалите застрахователи би трябвало да имат 200000 нови клиенти, значи ГО трябва да падне, но не тя скача с 40-50%

Изпратено от моят G3311 с помощта на Tapatalk

Е не е чак толкова много. Ще го пъхнат още малко, ще поболи и ще мине :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 13 Ное 2018, 21:50

И аз това обяснявам, че цените летят, а вие сте седнали да обсъждате колко малко щяло да бъде поскъпването, ако бонуса и фалуса влезнели в сила...

Просто е безмислено, ще ни цакат до дупка, а явно ние ще си траем като овчици.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 13 Ное 2018, 21:55

:OT: Един се прибрал от казармата, баща му вика как беше.
Ми бях парашутист...старшината ни подрежда и ни бута да скачаме, стигна моя ред, ама аз се запънаха на вратата..блъска ме, би ме..ама аз не...викна пилота и ония извади един 30см четвъртит...
Бащата: и кво стана сине скочи ли?
Сина: Ми само първите два пъти подскочих
:mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 13 Ное 2018, 22:21

shlosera написа:Аз също да попитам нещо. За стари коли се изплащало малко по ГО, защото частите падали драстично като цени и тн,

Овехтяване,вълшебен термин от речника на застрахователите :mhihi:
shlosera написа:Друг случай, броня за ремонт и боя лайсна за смяна 68лв. За това ли трябва да плащаме повече?

Преди няколко години ме помолиха да направя калкулация на щета по ПТП с подмяна на необходимите части (нови),труд,боядисване и т.н.(за да се заведе иск с/у застрахователя),калкулацията излезе около 3000лв.Застрахователят бил оценил щетата на 330 (триста и тридесет) лв. :mhihi:
Дъъълга тема..... 8)
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 13 Ное 2018, 22:35

Цялата ни работа е такава, както колегата показа тая "скулптура" с предния капак, аз съм виждал и още подобни гледки, за жалост има и много ремонти, които ако знаете как са извършени няма да се качите на тая кола повече.
Това по темата с "доверените сервизи", а там какви схеми са и как се оправят колите по възлагателни писма с всевъзможни части дето са под въпрос, за да може да остане лев от цялата работа е друга тема.
А като извадихте стъкмистиката с пострадалите тотално ме загубихте в тая тема. Който си мисли, че новите камери имат ПРЕВАНТИВЕН ефект в тая държава е на хапчета.
Камерите се слагат само на места, където може да станат снимки с глоби, т.н. "хранилки". Примерно след завойче в храстите, след малоумно ограничение 90 км/ч по автомагистрала без ясна причина, на 3 лентов булевард с ограничение 50, където никой не кара с 50, например Ал. Малинов.
Ако искаха да ги ползват за превенция, най-малкото щяха да оставят знаците за радар преди камерата. Вместо това гербаджиите се чукнаха у главите и отмениха закона за това, че трябва да има задължителен знак указващ камера, та да може да се пълни бюджета по-бърдже от глоби с новите камери, понеже и там имаше една обществена поръчка и едни милиони се разхвърляха.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 13 Ное 2018, 22:50

А това...не е гавра...и по бтвто даже го даваха...
https://mobile.frognews.bg/article/163719/
Земи тия 400% го...и си ходи и без книжка :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 13 Ное 2018, 23:19

:OT: WTF :shock: колега дай малко инфо каква е колата че е било необходимо да мажат с мистрията :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата