Бонус малус от догодина?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Бонус малус от догодина?

Мнение от steeN » 12 Ное 2018, 16:54

Не знам как според теб ще е по-евтино ако трябва да застраховаш една кола толкова пъти колкото човека я управляват... а не един път :dunno:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 12 Ное 2018, 17:05

ildivvy написа:Мнението ти не е 'разлайване на кучетата',а е много смислено :yes: ! Дори мисля,че за да е още по-прецизно,трябва да е коефицент от върт.момент спрямо теглото! При МПС-та с по-висока от определена маса,отново да има някакво завишение,примерно...Или нещо подобно да става...

Определено е супер смислено и за масата - също. :yes:
Но понеже нали тук всеки си пише от неговата камбанария и знам дизел сектата как биха били против и ето ти - дизел протест.. Ама аз съм си свикнал да си плащам винаги и скъпо за тъпата ми авто мания.. И пак ще си плащам.
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Ное 2018, 18:37

steeN написа:Не знам как според теб ще е по-евтино ако трябва да застраховаш една кола толкова пъти колкото човека я управляват... а не един път :dunno:

По българската фалусна система всеки млад новоизлюпен водач ще получи ниво което не отговаря на рисковата група тъй като това са едни от най опасните водачи наред с рецидивистите . Хората със дългогодишен стаж и опит които имат 3-4 незначителни нарушение без ПТП ще получат за в бъдеще брутални сметки въпреки че не ощетяват застрахователя по никакъв начин . А бройлера със жълто около устата който тепърва се учи да оцелява на пътя и не се знае колко хора ще утрепе получава евтина или поне същата като опитния стар кокал ГО :mhihi:
Някак си не е редно така ! :nono:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Бонус малус от догодина?

Мнение от steeN » 12 Ное 2018, 18:39

Ще получи за 1 година и толкова. Както и всички останали (не се гледат нарушенията преди влизане на системата в сила)... след тва всекиму своето...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Бонус малус от догодина?

Мнение от Dextuar » 12 Ное 2018, 19:47

Steen-ка, имам чувството, че ти си го писал тоя проектозакон, за всяко нещо имаш готов отговор :mhihi:

Sent from my iPhone using Tapatalk

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 12 Ное 2018, 20:29

Той му е голям фен, но аз поставих доста въпроси, които са в противовес с нормалната човешка логика и нямат смислено обяснение в тоя закон, а и колегата Jordan е прав за новопридобилите СУМПС, че са с висок рисков фактор, а закона не ги третира така. Отделно продажбата и купуването на автомобили става със сериозен подводен камък, като не знаеш какъв клас ГО ти е колата дето купуваш. Корупцията по пътищата ще се увеличи още повече, щото утре ще ти каже шапкаря "ще пиешеме ли, нали знаеш, че ще ти вдигнат гражндаската?" и средностатистическия драйъвр със заплатката от 800 лв ще извади веднага 20така. Въобще тоя проектозакон е изпълен с к*ркапани, което имам чувството да му е целта - да ни го нахакат на всички, джигити или не.

Поставям още един въпрос от досегашните, той май даже е основен:
Нещо простичко, ако може колегата STEEN, да обясни - имаш админстративно накзателно дело и имаш КАТ - това ти е метода да респектираш джигитите - чрез глоби и санкции, а не с гражданската, нали така? В ценообразуването на ГО единствено трябва да има фактор дали си причинил ПТП и дали е имало инцидент с пострадали хора, защото в само тези случаи, ГО изплащат обезщетенията. ЗД-тата и фонда какво ги бърка мен дали са ме снимали или не, дали съм направил забранен ляв или съм говорил по телефона и са ме спряли, че да получават допълнително пари и да вдигат полицата ми затова?? Вместо да се намери в тая държава начин да се затегне събираемостта на глобите в КАТ, те ми мислят как да ни цоцат двойно, първо си плати акта, ама после ще ти вдигнем и застраховката, от къв зор? Айде сиктир, толкова ли да сме прости, това е чисто безумие?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Ное 2018, 20:39

Ако може да обясни също как така до 10ти месец на 2018 има 1 милион и 100 000 акта за нарушения с фиш , с 300 000 повече от миналата година ? Питам щото той и за новите неотразими супер дупер камери твърдше че брутално ще намалят нарушителите :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 12 Ное 2018, 20:40

Целия закон е глупост! Най-просто е до 7 години шофьорски стаж плаща х3, но за да кара трябва да го има в полицата. Имаш птп по твоя вина 50% нагоре второ птп 100% нагоре и готово. Аз веднъж плащам акт за неправилно паркиране да речем , вдигат и ГО, освен и в магазина като вляза да плащам двойно, защото на ограничение 40 съм минал с 50 на извънградски прав участък.... Цялата работа е застрахователите да приберат едни пари отгоре... Щом толкова години работят на загуба, защо не фалират всички?

Изпратено от моят G3311 с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 12 Ное 2018, 20:53

b00st написа:.... ЗД-тата и фонда какво ги бърка мен дали са ме снимали или не, дали съм направил забранен ляв или съм говорил по телефона и са ме спряли, че да получават допълнително пари и да вдигат полицата ми затова??.....

Отговарям просто, не се заяждам. Застраховането е бизнес като всеки друг- един преценява дали утре (щото е събота) да замеси 20 банички по-малко от днес, а друг преценя по-сложни неща като рискове и вероятности нещо да се случи. Oценяват се РИСКОВЕТЕ. Когато за 1г. мен са ме хванали 3 пъти в нарушение (дори и дребно) това вече показва тенденция- явно аз имам навик да карам 1-2 идеи по-бързо в населено място + да не спазвам много-много знаците и това веднага ме прави "рисков клиент". И вече по-големият риск влече по-висока премия- толкова е простичко.
А иначе ФАЛОСА спрямо пола и ориентацията може да е и Бонус и Малус :D :D
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 12 Ное 2018, 21:04

Правителството явно се опитва да намали броя на автомобилите по пътищата, за да намалеят катастрофите, но вместо да вдигат цените на Гражданската отговорност, да вземат да затегнат техническите прегледи и контрола при издаването на шофьорските книжки. Да вземат да вкарат допълнително към изпита по кормуване тест за интелигентност, тест за рефлекси и практически тест за шофиране в "екстремни" ситуации и готово. Шофирането е мисловен процес и изисква интелектуална "мощ" :mrgreen:

Който и да дойде на власт, положението ще си остане същото, защото първоизточниците на всичките ни проблеми е в манталитета, морала, възпитанието, чувството за безнаказаност и свободия, неграмотността и упадъка на духовните ценности на населението. Хората в парламента са дошли от същото това население, така че няма какво друго да очакваме от тях.

А и ако не се бъркам, досега не бяха ли вързани отделните застрахователи, така че да ти дават персонална оферта за ГО на база на провиненията?

П.П. Току-що по новините финансовият министър каза, че няма да има ГО по 1000лв и данъкът на автомобилите ще се увеличи със средно 6-10лв :paranoid:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 12 Ное 2018, 21:13

Те и за камионите така казаха, ама сега плащам по 3-4000лв Г.О. за всеки влекач.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Ное 2018, 21:35

с оглед на спецификата на българина и врътките които прави само и само да не плаща за нарушенията си - аз мисля, че точно за територията новия закон си е точно. във всяка друга държава застраховка на кола а не на водач би била немислима и дори това ми беше първата мисъл като прочетох новия (проекто)закон. но после размислих и реших, че всъщност е писано с правилната крайна цел.

за подкупите на пътя - няма проблем - идеята е нарушението ти да ти струва пари - дали ще платиш 500 лева нарушение + повишение на го или ще дадеш 50 лева на полицая- все са пари от джоба ти. извратена логика, но както казах- за територията работи.

закона също така има за цел да мотивира карането на по-нови (и с чиста го) автомобили... и да постави по-старите (и с натрупано го) коли в неизгодно (финансово) положение.

изобщо с две думи - одобрявам като цяло.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Бонус малус от догодина?

Мнение от Dextuar » 12 Ное 2018, 21:39

alx написа:с оглед на спецификата на българина и врътките които прави само и само да не плаща за нарушенията си - аз мисля, че точно за територията новия закон си е точно. във всяка друга държава застраховка на кола а не на водач би била немислима и дори това ми беше първата мисъл като прочетох новия (проекто)закон. но после размислих и реших, че всъщност е писано с правилната крайна цел.

за подкупите на пътя - няма проблем - идеята е нарушението ти да ти струва пари - дали ще платиш 500 лева нарушение + повишение на го или ще дадеш 50 лева на полицая- все са пари от джоба ти. извратена логика, но както казах- за територията работи.

закона също така има за цел да мотивира карането на по-нови (и с чиста го) автомобили... и да постави по-старите (и с натрупано го) коли в неизгодно (финансово) положение.

Давам ти веднага пример - лятото влязах в дупка и срязах 2-те гуми. За да ми ги плати каското, трябваше протокол от КАТ. А КАТ няма как да пишат нещо на дупката и ми писаха на мен АКТ за несъобразена скорост. Ако този закон важеше, трябваше сега и по-голяма ГО да плащам. Само аз ли не виждам логиката тук?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 12 Ное 2018, 21:53

dextuar написа:
alx написа:с оглед на спецификата на българина и врътките които прави само и само да не плаща за нарушенията си - аз мисля, че точно за територията новия закон си е точно. във всяка друга държава застраховка на кола а не на водач би била немислима и дори това ми беше първата мисъл като прочетох новия (проекто)закон. но после размислих и реших, че всъщност е писано с правилната крайна цел.

Давам ти веднага пример - лятото влязах в дупка и срязах 2-те гуми. За да ми ги плати каското, трябваше протокол от КАТ. А КАТ няма как да пишат нещо на дупката и ми писаха на мен АКТ за несъобразена скорост. Ако този закон важеше, трябваше сега и по-голяма ГО да плащам. Само аз ли не виждам логиката тук?

няма две мнения, че в екосистемата около новия закон има много недомислици... но самия закон е добър. проблема в твоя случай е, че кат са ти написали акт за нещо за което на практика ти не си виновен. предполагам, че като влезе в действие такива сценарии като твоя ще отпаднат.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Бонус малус от догодина?

Мнение от steeN » 12 Ное 2018, 21:56

Jordana написа:Ако може да обясни също как така до 10ти месец на 2018 има 1 милион и 100 000 акта за нарушения с фиш , с 300 000 повече от миналата година ? Питам щото той и за новите неотразими супер дупер камери твърдше че брутално ще намалят нарушителите :mhihi:

Нали първо трябва да хванат нарушителите и да им вземат страха.
Нали правиш разлика между брой нарушители и хванати нарушители... то само като четеш темата за радарите ти става ясно, че в началото никой не ги взе на сериозно, което е нормално, защото няма как да знаеш това, което не знаеш...

Брой загинали още ги следя и са най-малко от 10на години за сега. Разбира се ще кажете, че статистиката е фалшива, защото не ви съвпада с наратива

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата