Какво ви дразни в Е30?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Какво ви дразни в Е30?

Мнение от b2 » 10 Яну 2007, 13:58

По идея от Е36 - много ми допадна идеята да споделим и ние..

За мен лично се сещам само за копчето(смууукача) за габаритите/фаровете - ужасно грозно :)

И най-вече основния проблем на всички ни - НАБОРА и още по-лошото че не е случила мойта колица на съвестни предишни собственици ами на джигити дето само в кръг са се въртели сигурно и нищо не са поправяли, че всичко на мойта глава се струпа :)
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 10 Яну 2007, 14:04

Единствено ме дразни М40-ката. Просто на тоя дето го е направил трябва да му се счупят ръцете... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 10 Яну 2007, 14:21

по интериора:
-Клапана на парното :)
-Иначе "Смукача" за светлините скоро ще го ликвидирам 8)
-седалките (скоро и с тях ще се боря)
и много още куп неща...

под предния капак (двигател м10):
-куплунга където влиза зад кулометража (дава лоша връска след време и гасне колата)
-капака на главата (като капак на пералня е)
-радиатора на автоматика...
-автоматика (за града идялно... докато не спре голф до теб)

по купето:
-никелираните брони на двойния стоп
-изпъкналата стойка за емблемата на задния капак
-амортисиотчетата на капака и на багажника
-ейй тея 2 теглича отпред...
-конденза в багажника
-ламарината на резервната гума отвън

по окачването:
сток окачването е под всякаква критика... да не говорим колко е висока и нестабилна с него :lol: :driving:

ае... ко да говоря като човек слезнал от Е34 и качил се на Е30.... да не говоря за тропането в купето... да не я сравнявам като каква друга марка вози :uups:

ам пък и разхода щом го докарвам като на М20Б20....

мога да кажа и какво е дразни моята кошница... така си мрази гумите че незнам какво да правя вече... немога да ги сдобря изобщо :lalala:
Последна промяна DJJonny на 10 Яну 2007, 14:27, променена общо 1 път

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 10 Яну 2007, 14:26

Единствения недостатък им е че са захабени :confused:
Иначе са си екста от всякъде :)
Просто "Любовта от пръв поглед" е толкова силна при този модел,че човек е сколонен да се примири със всичко,да го приеме за даденост и тва е то няма по добро :bowdown:
П.С.Май само ХардКор сме се насабрали у тоя под-разлел на форума :mhihi:
Последна промяна vld на 10 Яну 2007, 14:33, променена общо 2 пъти
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325i » 10 Яну 2007, 14:30

В един скоро излязъл от завода екземпляр надали има нещо, което да ме дразни :D
Евала на тунинга! Тунинговайте при нас!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Яну 2007, 14:58

- бавната рейка

и малко козметични истории
- повече шумоизолация да имаше ;)
- релето за мигачите ми бърка в мозъка, но вече съм му свикнал
- фаровете на тройния стоп...

а никелираните брони са толкова красиви и капака на М10 :)
а пък конденза в багажника... май няма Е30 без екстрата аквариум в багажника :D
окачването си е доста добро за сток - няма кола от тия години, че и след това да вози и да се управлява толкова приятно. това беше едно от първите неща, които ме грабна в модела... такава стегната возия - вътре се усеща сякаш купето е едно монолитно парче (особено двувратите).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d
Мечтае да кара: M550d

Мнение от LANA » 10 Яну 2007, 15:00

за мен единственият недостатък е, че са тесни от зад (а комбитата са и нисички) НО като се има в предвид, че аз съм шофьора нямам претенции към автомобила си :lol:
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 10 Яну 2007, 15:02

Да, ако ечисто нова - би ме кефила много, не би ме дразнило нищо. Иначе сега, след 24 години ( :mhihi: :mhihi: ) има какво да се иска - дразни ме най-вече, че голяма част от Е30-ките гният и ръждявсват по коша (вратите и пода са има здрави, ама бомбетата мног ме дразнят), защото козметичните ръжди от ожулване или блъскане на колатане са проблем, но тези по коша ме притесняват. Все си мисля, че дори да се закърпи колата, пак не е как трябва (може би е подал самия кош вече). Друго - седалките и тапицериите са хилави, кривят се и се късат с годините. Не искам да се заяждам, но гледал съм доста Ауди-та на по 20 години и все много добри салони виждам вътре в тях, много са корави, също и от междинката ауди 80 нагоре с ламарината са доста напред спрямо Е30. Отзад да седя е някакъв абсурд - страшно тясно кола отзад, пък и като цяло не е много широка, но това е донякъде нормално - не е 7-мица все пак, 3-ка е (а и аз съм малко над нормата), за сметка на това багажника е огромен :lol: М40-ките и мен не ми харесват, ама какво да правиш - така са решили, така са направили мотора.
BMW only!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от македонец » 10 Яну 2007, 15:21

жените малко повеке да ги аресват :mhihi:

М40 Forever
Аватар
Кара: M

Мнение от Малкия » 10 Яну 2007, 15:40

Мен тази кола ме изпалва напълно всеки път я карам като чели се качвам в чисто нова същата ;) Дразни силно казано може би някои слаби места като тампоните на задните амортесиори! Иначе колата е уникална като конструкция ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 10 Яну 2007, 15:50

македонец написа:жените малко повеке да ги аресват :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
:bchug:

Дразни ме всичко в тая кола и най-важното е, че никога не е абсолютно здрава. Винаги като направя нещо и друго се чупи точно след седмица. Направо ми писна.

Дразни ме, че тропа, клопа, скърца, че е ниска, не е толкова стабилна колкото трябва за това окачване. Газови амортисьори, червени пружини, дрън-дрън, капъшки от череши, изтърва завойте и това си е.

Дразни ме, че е тясна - особенно отзад. Да кажем, че съм от хилавите и за мен става, но като реша да возя, мани мани бегай.

РЕЛЕТО НА МИГАЧИТЕ!!!

- Тапицерията :roll: , мойта специално е много грозна. :mhihi:

Върти се като пумпал, за какво са го сложили тоя шпер, а? :twisted: :twisted: :twisted: :mhihi: :mhihi: <-- това беше ебавка

ИНАЧЕ Я ОБИЧАМ ТАЯ КОЛА И ТОВА Е!!!

Направо сърце не ми дава да я продам, но иначе ще се наложи да й сложа ГАЗ, не знам кое ще е по-добре за НЕЯ... :(
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport

Мнение от 320iPower » 10 Яну 2007, 16:08

лично аз като станах от ГСИ-ката и седнах в бмв-ето,е съвсем друго е бмв-ето,личи си качеството,единствено ме дразни смукача за фаровете е то бива тъпизам от страна на конструктурите ама това е за убиване,иначе като цяло колата ми е карана от жени и сервиз не е виждала горката,ама си я обичам и ще я стягам докато не стане един уличен звер :mhihi:

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 10 Яну 2007, 16:12

[steeN] написа:- бавната рейка
- релето за мигачите ми бърка в мозъка, но вече съм му свикнал
Изображение

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 10 Яну 2007, 16:54

Vicho напълно споделя и моето мнение по въпроса за Е30, за тапицерията, дрънчене, скърцане, постоянно има нещо за стягане и т.н., но от години съм болен по този модел и сън ме не лови откакто се разделих с предишната, скоро ще се кача в друга, за радост. Иначе бавна рейка не знам какво точно ще рече, аз бих казал, че механичната рейка, която върви при двойния стоп М10 е добра и ме радва, но има твърде голям ход - 4 пълни оборота май беше от пълен ляв до пълен десен волан. Което като тръгнеш да взимаш по-екстремно завоите требва да въртиш бърже, иначе :help: :mhihi: Бе кефят ме тея коли - груби, твърди, всичко става с усилие при тях, мачо автомобил - за съжаление девойките няма как да са им фенове и да поркат бира - то има и такива, ама някой път ме плашат тоя тип девойки :lol:

едит: иначе темата е интересна:)
BMW only!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от karadimov » 10 Яну 2007, 16:59

Ако сте в този форум и четете тази тема няма начин да мразите БМВ Е30! :mhihi:

Следваща

Назад към E30