Покупка с цел инвестиция?!?!
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Покупка с цел инвестиция?!?!
Здравейте момчета,имам нужда от съвет!! Все още не съм собственик на БМВ,но вероятно скоро ще бъда-с това е свързано и запитването ми
Намерих през мобиле.де модел БМВ 320 д туринг (136к.с.) и се свързах със собственика-той испанец,който бърза да се мести в англия и си продава колата за 7000 евро,като в тях са включени транспорта и регистрацията в бг. - това би трябвало да стане с транспортна фирма - international-cargo-transport.net уговорката е че той ще плати таксите и ще ми прати колата,а аз ще мога и да я върна ако не ми хареса(преди това трябва да съм внесъл цялата сума като депозит в сметка на транспортната фирма) Колата е на 108000км и в отлично състояние-има и тунинг(големи джанти,нископрофилни гуми) Надявам се да успях да дам представа накратко,та целта ми е да взема колата и да я продам в бг за около 19-20000лв. Мислите ли че този план има шансове за успех с този вид превоз и изобщо как ви се струва?
Намерих през мобиле.де модел БМВ 320 д туринг (136к.с.) и се свързах със собственика-той испанец,който бърза да се мести в англия и си продава колата за 7000 евро,като в тях са включени транспорта и регистрацията в бг. - това би трябвало да стане с транспортна фирма - international-cargo-transport.net уговорката е че той ще плати таксите и ще ми прати колата,а аз ще мога и да я върна ако не ми хареса(преди това трябва да съм внесъл цялата сума като депозит в сметка на транспортната фирма) Колата е на 108000км и в отлично състояние-има и тунинг(големи джанти,нископрофилни гуми) Надявам се да успях да дам представа накратко,та целта ми е да взема колата и да я продам в бг за около 19-20000лв. Мислите ли че този план има шансове за успех с този вид превоз и изобщо как ви се струва?
Ти добре, че питаш първо, а не пращаш парите направо.
Това е 10000000001% измама.
Само за справка... домейна (international-cargo-transport.net) е регистриран оня ден (Created: 04-jan-2007)
Мобиле.де казват:
С две думи - парите на ръка при човека, от когото купуваш.
Това е 10000000001% измама.
Само за справка... домейна (international-cargo-transport.net) е регистриран оня ден (Created: 04-jan-2007)

Мобиле.де казват:
No money in advance!
A request for payment in advance generally always proves to be attempted fraud. Therefore, never transfer money in advance!
This is true for both cash transfer payments (e.g. via Western Union, MoneyGram, Escrow) as well as for bank transfers. It is possible in both cases to cash the money by presenting false identity papers, and you are unable to claim your money back!
Remember: you are taking a large risk with this type of transaction as you do not know the recipient. Therefore cash payment transfers or bank transfers are generally not the appropriate form of payment when buying a vehicle!
Even if you intend to make the payment to an acquaintance or relative, this does not necessarily mean that will you not be the target of attempted fraud! A supposed seller with fraud in mind only needs to know a few details in order to cash your money using false papers. Therefore, never pay in advance.
С две думи - парите на ръка при човека, от когото купуваш.
- AlibiTu
- ентусиаст
-
- Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
- Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости
Наистина добре, че попита! И аз така навремето бях намерил един ГОЛФ 4 ТДИ невероятен и т.н. Емайли и работи, праща ми той с коя фирма ще прати колата, ала бала. Търся аз фирмата в Лондон...няма нищо. Телефони за връзка няма, само ФАКС и МАЙЛ. Писах името на фирмата в гоогл и познай какво излиза. Форуми където се дискутира, че тази фирма е измамна. Значи докато не я видиш колата и не я пипнеш .... не се занимавай. По-добре за тия пари си купи 320д на повечко километри и направи едно леко ремонтче, отколкото някой да ходи на почивка с парите ти!!!
Е30 325 > Е30 318ис (М50Б25) > Е36 316 > Е38 728 > F32 435i > E64 M6 V10
- AlibiTu
- ентусиаст
-
- Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
- Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости
Колега не съм напълно съгласен. Някои коли са си голяма инвестиция, но тях коли могат да ги купят хора, дето не им трябват чак толкова тия средства. Значе оня ден дадоха по ТВ-то. Преди 3 години едно ЕНЦО струва 600 000 Евро. Сега струва над 1 Милион!!! Бяха сметнали колко пари трябва да имаш в банката за да направиш за 3 години повече от 400 000 евро печалба
Бяха сметнали и за новия ЦЛК ДТМ Кабрио. Сега струвал около 300 000 Евро (даже малко повече). След 3 години щял да струва над 850 000 евро. Бройките произведени в Щутгарт са около 100.
Такаче някои коли са си направо супер добра инвестиция.

Бяха сметнали и за новия ЦЛК ДТМ Кабрио. Сега струвал около 300 000 Евро (даже малко повече). След 3 години щял да струва над 850 000 евро. Бройките произведени в Щутгарт са около 100.
Е30 325 > Е30 318ис (М50Б25) > Е36 316 > Е38 728 > F32 435i > E64 M6 V10
в mobile.de ; www.autos.yahoo.com ; ebay ; и още подобни сайтове е пълно с измами свързани с коли. Ако някой ти предлага да ти ship-не кола до БГ, да знаеш че е измама.
If it is too good to be truth - it isn't
If it is too good to be truth - it isn't

AlibiTu написа:Колега не съм напълно съгласен. Някои коли са си голяма инвестиция, но тях коли могат да ги купят хора, дето не им трябват чак толкова тия средства. Значе оня ден дадоха по ТВ-то. Преди 3 години едно ЕНЦО струва 600 000 Евро. Сега струва над 1 Милион!!! Бяха сметнали колко пари трябва да имаш в банката за да направиш за 3 години повече от 400 000 евро печалба![]()
става дума за коли, не за екзотики

- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Това с поскъпването на някои модели с времето е вярно но се отнася само за лимитирани серии, единични бройки и коли карани от исторически личности. Иначе дори и супер автомобили се обезценяват и то още по зверски. Преди време бях гледал Диаблота на по 10 години в италиянски автокъщи за по 120 000 лв което е 1/4 от цената им като нови. Колите са си като мобилните телефони и компютрите плащаш за да ги ползваш един път като разходи за експлоатация и втори път като обезценка. Не че не може да се вземе кола от чужбина на една една цена и да се продаде после тук на по-висока - нали това правят автокъщите, но има и риск да не можеш да си върнеш и парите които си дал. Отделно тая схема за която разправяш почти 100% е мошеничество.
- 7S\/E7OSLA\/
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 08.2010
- Детайли за колата: Сив металик
аз вече 2 пъти намирам такива обяви е46 320ci 2001 za 7000E oт същия тип -местя се в англия ,пилот съм,имам мн пари,до Бг ще ти я пратя за моя сметка сичко включено в цената ...
И дават снимки докато им поискам ВИН и спират да ми отговарят! 

14 мнения
• Страница 1 от 1