Зимни гуми сезон 2023-2024г.
Модератор: Общи модератори
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Re: Зимни гуми сезон 2018-2019
По принцип BFGOODRICH и Kleber са напълно еднакив гуми, произведени във фабриката в Полша под шапката на мишелин. Клебера е с 4-5 лв по-евтин на гума ,но си избрах гудрича ,защото ми харесаха повче шарките по порда 

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
И аз ще пробвам тази зима с BFGOODRICH G-FORCE WINTER2 GO 225/45/17, но за съжаление, както и повечето марки у нас идват от Румъния, а никой не може да ме убеди, че качеството е същото, но ми писна да ровя, като клошар в Диана за гуми "сглобени" извън северната съседка. Последните летни Континентал ПК-6 бяха от Чехия.
Малко се престараваме в тоя форум с гумите/частите. Като нямам време и сутрин събирам сили да се излюпя, гледам ютуб, та там последно гледах някви бояджии в америката, правеха 18-ки и си бяха с китайски гуми, гледал съм и други клипове и ми прави впечатление, че си ползват постоянно китайци. За справка две м3-ки е46 от Англия си дойдоха с китайски 19-ки, едната беше и с китайски ЦСЛ джанти, а не е като да бяха с пестено оборудване.
На фона на гумите които се продава във форума и ОЛХ с дот 2003 - 2008 и цървулите с които са обути колите по улиците, Корморан и Рикен с дот 2018 са си премиум.
Малко се престараваме в тоя форум с гумите/частите. Като нямам време и сутрин събирам сили да се излюпя, гледам ютуб, та там последно гледах някви бояджии в америката, правеха 18-ки и си бяха с китайски гуми, гледал съм и други клипове и ми прави впечатление, че си ползват постоянно китайци. За справка две м3-ки е46 от Англия си дойдоха с китайски 19-ки, едната беше и с китайски ЦСЛ джанти, а не е като да бяха с пестено оборудване.
На фона на гумите които се продава във форума и ОЛХ с дот 2003 - 2008 и цървулите с които са обути колите по улиците, Корморан и Рикен с дот 2018 са си премиум.
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Взех за колата на брат ми Kleber , и са произведени в Полша,както и BFGOODRICH. Не,че за мен това е от някакво значение,просто видях,че си пише Полша.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Избора на зимни и летни гуми е толкова богат защото всеки търси нещо различно поради различните нужди. Не знам какво е това плюене по евтините/скъпите марки. Всеки сам си преценява какво да избере. Спора е безсмислен и излишен. И както вече се спомена: физиката не прощава на никой
Новият модел на БФ Гудрич и Клебер доста го хвалят от както е на пазара. За бюджетно решение са много добър избор, заедно с още няколко други европейски марки

Новият модел на БФ Гудрич и Клебер доста го хвалят от както е на пазара. За бюджетно решение са много добър избор, заедно с още няколко други европейски марки

- stas.dakov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e91 320d
Решено! Отивам с събота за 4бр BFGOODRICH G-FORCE WINTER2 GO 91H 205/55 R16
Мерси много за мненията

Мерси много за мненията

- mopasan
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm
Драгослав написа:Взех за колата на брат ми Kleber , и са произведени в Полша,както и BFGOODRICH. Не,че за мен това е от някакво значение,просто видях,че си пише Полша.
Имам вече една зима на малък автомобил с въпросния модел Клебер и съм много доволен. Гумите са доста добри на мокро и сняг. На сухо и темперарури над 15градуса стават малко лигави и ако натискаш усешташ как поддават , но това е нормално за зимна гума. Тя е с доста мека структура. Иначе за 6хил км. Няма признаци на износване. Поне не видими. Хубава гума среден клас.
Re: Зимни гуми сезон 2017-2018
Bogat-Beden написа:Superexstatic написа: ако караш спокойно може да нямаш никакъв дерт, така и с Мишлен може да се метнеш в канавката или свалиш някой стълб, ако си си олигофрен.![]()
Бих добавил само, не купувайте в никакъв случай втора употреба гуми, особено зимни!
Точно.
Виждал съм е46-ца по таван с чисто нови зимни гуми Michelin, а аз с мойта е46-ца си карах с дааааалеч по-стари, опечени и скапани гуми, защото още не бях сложил новите зимни.
Според мен това, че ще купиш по-нисък клас гума, не е гаранция за ПТП, както и обратното.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Kurtov написа:Според мен това, че ще купиш по-нисък клас гума, не е гаранция за ПТП, както и обратното.
е гумите колко да са важни, ако се обърка нещо примерно може да умреш

Нищо им няма на зимните гуми и след 3-4 години ако са премиум марка. Просто не ги карайте цяло лято

Съжелявам ама да се карат коли, които до скоро са били 6 цифрена сума и после да се търси най-евтината гума е меко казано НЕСЕРИОЗНО. Не можеше ли просто ПО-ЕВТИНА кола с НОВИ летни и зимни гуми или трябва БМВ на всяка цена? Това е една от причините имиджът на БМВ шоферите в БГ да е трагичен - селяци, мангали и пишман гъзари е основното възприятение за контингента. Е как да си "гъз-ар" като си дал 100лв за гума и 2300лв за айФон сЕКС на лизинг 24 месеца

Ако ще пестим от гуми е сбъркана концепцията като цяло

"Чемодан, вокзал, Москва"
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Айде, още една баДкаbai_ILIA написа:Kurtov написа:Според мен това, че ще купиш по-нисък клас гума, не е гаранция за ПТП, както и обратното.
е гумите колко да са важни, ако се обърка нещо примерно може да умрешИма някои рискове, които трябва да се сведът до минимум. Кой в БГ гледа безопасноста на автомобила като го купува? Никой - важно е да е 6-так и да има газоВо или М Пакетя...Майтапа на страна ама за 2000-3000км годишни зимата среден клас гума е най-доброто. НЕ КИТАЕЦ, НЕ ДЕБИКА - среден клас гума. Премиума е за повече каране и даване на газ. Естествено, че няма по-добро от най-доброто, но не винаги си струва разходът. Всичко е според начинът на употреба на автомобила...
Нищо им няма на зимните гуми и след 3-4 години ако са премиум марка. Просто не ги карайте цяло лятоАко са китаец 1-2 зими и за боклука. След първите 2000-3000км още 2-3 децибела отгоре и така...Спирачния път важи само като нови, малко по-късно има бонус метри...
Съжелявам ама да се карат коли, които до скоро са били 6 цифрена сума и после да се търси най-евтината гума е меко казано НЕСЕРИОЗНО. Не можеше ли просто ПО-ЕВТИНА кола с НОВИ летни и зимни гуми или трябва БМВ на всяка цена? Това е една от причините имиджът на БМВ шоферите в БГ да е трагичен - селяци, мангали и пишман гъзари е основното възприятение за контингента. Е как да си "гъз-ар" като си дал 100лв за гума и 2300лв за айФон сЕКС на лизинг 24 месеца![]()

Sent from my iPhone using Tapatalk
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
stas.dakov написа:Решено! Отивам с събота за 4бр BFGOODRICH G-FORCE WINTER2 GO 91H 205/55 R16![]()
Мерси много за мненията
И с Vredestein няма да сбъркаш
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
bai_ILIA написа:Kurtov написа:Според мен това, че ще купиш по-нисък клас гума, не е гаранция за ПТП, както и обратното.
е гумите колко да са важни, ако се обърка нещо примерно може да умрешИма някои рискове, които трябва да се сведът до минимум. Кой в БГ гледа безопасноста на автомобила като го купува? Никой - важно е да е 6-так и да има газоВо или М Пакетя...Майтапа на страна ама за 2000-3000км годишни зимата среден клас гума е най-доброто. НЕ КИТАЕЦ, НЕ ДЕБИКА - среден клас гума. Премиума е за повече каране и даване на газ. Естествено, че няма по-добро от най-доброто, но не винаги си струва разходът. Всичко е според начинът на употреба на автомобила...
Нищо им няма на зимните гуми и след 3-4 години ако са премиум марка. Просто не ги карайте цяло лятоАко са китаец 1-2 зими и за боклука. След първите 2000-3000км още 2-3 децибела отгоре и така...Спирачния път важи само като нови, малко по-късно има бонус метри...
Съжелявам ама да се карат коли, които до скоро са били 6 цифрена сума и после да се търси най-евтината гума е меко казано НЕСЕРИОЗНО. Не можеше ли просто ПО-ЕВТИНА кола с НОВИ летни и зимни гуми или трябва БМВ на всяка цена? Това е една от причините имиджът на БМВ шоферите в БГ да е трагичен - селяци, мангали и пишман гъзари е основното възприятение за контингента. Е как да си "гъз-ар" като си дал 100лв за гума и 2300лв за айФон сЕКС на лизинг 24 месеца![]()
Не съм казал да се купува най-евтината гума.
Но както каза няма смисъл да дам 300 лв за брой континентал при положение, че правя 3000 км зимата, по-евтина гума също би ми свършила същата работа.
dextuar написа:Айде, още една баДкаbai_ILIA написа:Kurtov написа:Според мен това, че ще купиш по-нисък клас гума, не е гаранция за ПТП, както и обратното.
Сигурно затова не съм пускал клипчета във форума как преча зимата по пътищата, ама тва е щото са ма засекли

Само не знам, защо спря да пускаш клипове ?
Сигурно щото колегите те нахраниха, че се напъваш с 200 по магистралата, или по околовръстното май беше.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Зимни гуми сезон 2018-2019
Като разбереш къде е било, тогава ще коментирашKurtov написа:dextuar написа:Айде, още една баДкаbai_ILIA написа:Kurtov написа:Според мен това, че ще купиш по-нисък клас гума, не е гаранция за ПТП, както и обратното.
Сигурно затова не съм пускал клипчета във форума как преча зимата по пътищата, ама тва е щото са ма засекли...
Само не знам, защо спря да пускаш клипове ?
Сигурно щото колегите те нахраниха, че се напъваш с 200 по магистралата, или по околовръстното май беше.

Там където аз съм спирал и тръгвал зимата, едва ли ще прокопаш с бюджетните ти гуменки. По принцип нямам нищо против да го научиш по трудния начин, но все пак не ти го пожелавам, въпреки че сигурно си най-големия карач и с летни ще се справиш в 15 см сняг

П.с: И с повече от 200 съм карал, ама не е твоя работа

- mopasan
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm
Подкрепям мнението на колегата bai ilia! Избора на гуми е доста сложна тема, и да се хвали или оплюва дадена гума трябва да се сравняват при еднакви условия и размери, защото един и същи модел гума при различни размери се представя различно. Лично моето мнение е , че за коли от този клас на който всички сме фенове, заслужават и имат нужда от поне среден клас гума. Колегата с определенията за "бадки" , комплексари и ала бала, ще ме извинява ама аз съм семеен човек с две деца на средна възраст, но съм на принципа да съм направил каквото зависи от мен, пък останалото което не зависи ....... Разликата при масовите размери между бюджетните гуми и средните е околко 20лв на гума. Мисля , че си струват всеки лев! Има си специализирани издания , които доказват, че разликата между гумите е доста голяма. Примерно: среден клас BF Goodrich зимни спира за 35,1м от 80км/ч , а Taurus, Tigar спира за 43м от 80км/ч. Точно тези 8м могат да спасят вашия и чуждия живот. А за приказките , че като караш по предпазливо, и нямаш нужда от качествена гума са пълни ..... Давам пример: Като ускориш "плааааавно " до 100км/ч и ти се наложи да спреш "рязко" до 0км/ч по независещи и непредвидими обстоятелства , какво правим? ??
Ето едно сраванение на масов размер гуми за БМВ , с тестов автомобил БМВ : Вижте разликите в разстоянията !
http://colesa.ru/test/55754
И разбира се, всичко което написах се отняся за НОВИ гуми. Забравете супер гумите , втора употреба. Лични мое мнение. Не задължавам никой да го приема.
Лично аз карам на едната си кола : Bridgestone LM001 , а на другата Kleber Krisalp HP3
Леки и безаварийни, и дано никога не ви потрябват 100% от възможностите за на една гуми в екстремни условия
Ето едно сраванение на масов размер гуми за БМВ , с тестов автомобил БМВ : Вижте разликите в разстоянията !
http://colesa.ru/test/55754
И разбира се, всичко което написах се отняся за НОВИ гуми. Забравете супер гумите , втора употреба. Лични мое мнение. Не задължавам никой да го приема.
Лично аз карам на едната си кола : Bridgestone LM001 , а на другата Kleber Krisalp HP3
Леки и безаварийни, и дано никога не ви потрябват 100% от възможностите за на една гуми в екстремни условия

Последна промяна mopasan на 10 Окт 2018, 6:18, променена общо 1 път
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
bai_ILIA написа: Е как да си "гъз-ар" като си дал 100лв за гума и 2300лв за айФон сЕКС на лизинг 24 месеца![]()
Е как, как? Ти като седнеш в кафето, откъде да зная хората с какви гуми си? Друго си е да сложиш айфонЯ на масата