Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
Пича от фирмата им, ми каза че е най доброто на пазара в момента. Плъг енд плей, само за камерата се пускат кабели. 2 години гаранция. Има ли някакви трикове при монтажа, или просто махам конзолата и монтирам, като местя управлението на климатика, на мястото на жабчето ? Ако има модули, къде ги закачам, или където намеря зад мултимедията ?
Осемядрен процесор и 4GB RAM наистина са най-мощното възможно към този момент.
Все пак марката и моделът са много важни, колкото и да си мисли човек, че всички са еднакви. Има един определен брой марки, които реално се произвеждат в един и същ завод (Erisin, Xtrons, Eonon и др.), но въпреки това, те не са напълно еднакви и разликата им не е само в софтуера, а какво остава за устройства, произведени другаде. Да, то също може да е с PX5 4GB на Rockchip, но дали и останалите компоненти от устройството ще са на ниво, е въпрос на късмет.
Затова аз препоръчвам да не се пренебрегва напълно марката на устройството, което ще си поръчате, а да се спрете на някоя поне малко от малко доказала се вече марка, например една от изброените по-горе.
Монтажът при Е46 е доста лесен, не се изисква нищо кой знае какво, така че общо взето може да се каже, че:
1. Преместваш климатроника долу.
2. Махаш пластмасовата рамка зад климатроника и фабричното радио. *Най-трудното от тази точка е да свалиш централните духалки на парното. Забелязал съм, че най-лесно става с по-рязко движение, а не бавно и постепенно, както по принцип му идва отвътре на човек. В това клипче що-годе е показано как става, а аз препоръчвам още по-рязко дръпване: https://youtu.be/LKKX5QPyO8w?t=31s
3. Прекарваш си USB удължаващия кабел, за да излезе в жабката. *Понякога е добре да изрежеш част от изолацията на USB конектора, който ще влиза в навигацията. Ако си купиш прозрачно USB удължение, лесно ще можеш да видиш какво и колко да махнеш от изолацията. Пак казвам, че това е само, ако ти опира.
4. Закрепяш си GPS антената (тя е или магнитна, или лепяща се) някъде зад навигацията. Не е нужно да е на видно място, просто преди да затвориш всичко, провери дали на мястото, където си избрал да стои, има GPS сигнал, т.е. отвори програмата за навигация и изчакай да си намери спътници.
5. Монтираш навигацията, захващаш си я с болтовете, които преди това са държали радиото ти и това е. Няма модули или други неща, които да трябва да направиш, монтираш, скриеш или нещо такова.
Все пак марката и моделът са много важни, колкото и да си мисли човек, че всички са еднакви. Има един определен брой марки, които реално се произвеждат в един и същ завод (Erisin, Xtrons, Eonon и др.), но въпреки това, те не са напълно еднакви и разликата им не е само в софтуера, а какво остава за устройства, произведени другаде. Да, то също може да е с PX5 4GB на Rockchip, но дали и останалите компоненти от устройството ще са на ниво, е въпрос на късмет.
Затова аз препоръчвам да не се пренебрегва напълно марката на устройството, което ще си поръчате, а да се спрете на някоя поне малко от малко доказала се вече марка, например една от изброените по-горе.
Монтажът при Е46 е доста лесен, не се изисква нищо кой знае какво, така че общо взето може да се каже, че:
1. Преместваш климатроника долу.
2. Махаш пластмасовата рамка зад климатроника и фабричното радио. *Най-трудното от тази точка е да свалиш централните духалки на парното. Забелязал съм, че най-лесно става с по-рязко движение, а не бавно и постепенно, както по принцип му идва отвътре на човек. В това клипче що-годе е показано как става, а аз препоръчвам още по-рязко дръпване: https://youtu.be/LKKX5QPyO8w?t=31s
3. Прекарваш си USB удължаващия кабел, за да излезе в жабката. *Понякога е добре да изрежеш част от изолацията на USB конектора, който ще влиза в навигацията. Ако си купиш прозрачно USB удължение, лесно ще можеш да видиш какво и колко да махнеш от изолацията. Пак казвам, че това е само, ако ти опира.
4. Закрепяш си GPS антената (тя е или магнитна, или лепяща се) някъде зад навигацията. Не е нужно да е на видно място, просто преди да затвориш всичко, провери дали на мястото, където си избрал да стои, има GPS сигнал, т.е. отвори програмата за навигация и изчакай да си намери спътници.
5. Монтираш навигацията, захващаш си я с болтовете, които преди това са държали радиото ти и това е. Няма модули или други неща, които да трябва да направиш, монтираш, скриеш или нещо такова.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Много ти благодаря колега, утре идва и ще монтирам по описаното ти.
- oldirtydog
- кандидат ентусиаст
-
Някъде бях видял че климатроника не пасва идеалното в долната жабка и трябва да се сменя цялата конзола и долу ? има ли нещо такова или се бъркам ?
И аз така гледах, а за конзола от навигация, искат по 100лв. Аз реално ще опитам да го наглася някак си, побългаряване, ако може изобщо, че не ми се дават 100лв. и за конзола.
Не ти трябва конзола. Пасва и без, не е идеално, но е прилично и не се мести.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Cvetun написа:И аз така гледах, а за конзола от навигация, искат по 100лв. Аз реално ще опитам да го наглася някак си, побългаряване, ако може изобщо, че не ми се дават 100лв. и за конзола.
Аз последно ги гледах по над 200лв. Няма много нужда. Единствения смисъл е че капака на пепелника ще е нов, без надраскано. Управлението си седи нормално, фугата е около 5мм което за някой марки си е стандарт
Монтирах и всичко тръгна, елементарно е като монтаж, дори с кабелите, просто е пипкаво. Много съм доволен от навигацията, работи бързо и абсолютно всичко работи като апове и т.н. Звука също много добро впечатление ми направи който вади, отделно и разговорите през нея се чуват доста добре и не е нужно да си близо до микрофона.
IGO имам като Default навигация, тя мисля, че работи без интернет. Google maps, youtube, chrome....всичко върви.
Имам няколко въпроса:
1. Когато съм на хотспот и ровя по google maps, гледам youtube и т.н. повече ли ми точи от интернета, или се едно си цъкам от самия телефон. Не знам трафика удвоява ли се ?
2. Може ли за части от секундата при палене, да се показва някакво лого ? Сега ми стартира дирекно Main Screena?
3. И последно, кажете удобни приложения, за каквото и да било, които вършат работа като си в колата и като цяло за мултимедията?
Мерси предварително.
IGO имам като Default навигация, тя мисля, че работи без интернет. Google maps, youtube, chrome....всичко върви.
Имам няколко въпроса:
1. Когато съм на хотспот и ровя по google maps, гледам youtube и т.н. повече ли ми точи от интернета, или се едно си цъкам от самия телефон. Не знам трафика удвоява ли се ?
2. Може ли за части от секундата при палене, да се показва някакво лого ? Сега ми стартира дирекно Main Screena?
3. И последно, кажете удобни приложения, за каквото и да било, които вършат работа като си в колата и като цяло за мултимедията?
Мерси предварително.
При 8-ядрените навигации, които имат функцията "бързо стартиране", стартират толкова бързо, че вече не се полазва никакво лого, а директно е готова за ползване. Ако питаш мен, бих те посъветвал да си сложиш някой car launcher, в който, да речем, да има BMW емблема, както например при този:
https://img.xda-cdn.com/rk-Y8LYlwVcNFDq ... VGNKrm.png
Igo е офлайн навигация и не харчи интернет.
Когато ползваш youtube, chrome или друго интернет-точещо приложение на навигацията, когато си я свързал към хотспот от телефона ти, се харчи точно колкото, когато си ползваш същите приложения през телефона. Потреблението не се удвоява.
https://img.xda-cdn.com/rk-Y8LYlwVcNFDq ... VGNKrm.png
Igo е офлайн навигация и не харчи интернет.
Когато ползваш youtube, chrome или друго интернет-точещо приложение на навигацията, когато си я свързал към хотспот от телефона ти, се харчи точно колкото, когато си ползваш същите приложения през телефона. Потреблението не се удвоява.
Направи ми впечатление, че не мога да си запиша контакти. Не намерих бутон да аднеш контакт, излизат си като незаписани номера повикванията.
Cvetun написа:Монтирах и всичко тръгна, елементарно е като монтаж, дори с кабелите, просто е пипкаво. Много съм доволен от навигацията, работи бързо и абсолютно всичко работи като апове и т.н. Звука също много добро впечатление ми направи който вади, отделно и разговорите през нея се чуват доста добре и не е нужно да си близо до микрофона.
Имам няколко въпроса:
Мерси предварително.
Специално за YouTube би трябвало да ти харчи по-малко интернет, защото сваля за по-ниска резолюция заради дисплея и съответно клипа е по-малко MB. Същото се отнася и за всичко останало което черпи данни: Google maps, Google Chrome...
Хора, имам някаква навигация, 4 ядрена, от ebay, която спря да работи. Няма гаранции за нея. Има ли кой да ги прави такива устройства и какво може да я накара да спре да работи? Един ден просто не светна. Бушона е здрав, кабелите подават захранване, явно е нещо в самата мултимедия.
Наскоро в темата се упоменаваше, че ерисин-бг оправяли всякакви китайчета.
Звънни им по телефона и ги питай ако им я пратиш дали ще се наемат да я съживят.
Мисля, че това са им координатите:
https://erisin.bg/index.php?route=information/contact
Звънни им по телефона и ги питай ако им я пратиш дали ще се наемат да я съживят.
Мисля, че това са им координатите:
https://erisin.bg/index.php?route=information/contact
Здравейте, малко съдействие с намиране/покупка на тази конзола за e46 (приложената снимка)?
Не мога да намеря никъде, а не ми се чака от ebay..amazon..
Не мога да намеря никъде, а не ми се чака от ebay..amazon..
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.