Лек шум в купето
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
Лек шум в купето
имам лек шум в купето, дори при загасен двигател и всичко изключено, много тихо, не е вентилатор, по-скоро брум някакъв, - някой да има нещо предвид по подобен проблем 

- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
А добре дошъл, това са вентилаторчетата на климатроника намират си под дисплея на климатроника зад малки решетки. Би трябвало да спират да работят след известно време но аз съм ги чакал 30 мин и не спряха.
- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
има
Lucky написа:А добре дошъл, това са вентилаторчетата на климатроника намират си под дисплея на климатроника зад малки решетки. Би трябвало да спират да работят след известно време но аз съм ги чакал 30 мин и не спряха.
има ли описание на функцията някъде и какво се приема за нормално, кога се включват - като се отвори колата ли, може ли да се ресетне това с откачване на акумулатора?
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
За две години не разбрах точно кога се включват и изключват. Откачане на акумулатор не помага. Ако не ти заминава акумулатора значи са наред.
- Triforce
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530XD, 2015
- Детайли за колата: 530XD, 2015
Мдам...
А да кажете защо Е39 525 дизела 163 коня е по-шумна от БМВ Е36 316 при 200 км/ч? Това нормално ли е, защото новите автомобили са по-зле от старото МАТРИАЛ или нещо са заминали уплътненията? Возих се скоро в същото, внос от Германия и пак шуми над 170 км/ч. Относно вентилаторчетата - на Е36 имаше някви шумове, които изчезваха след около 3-тата минута. Ама на Е39 не съм ги засичал 

- DroW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d M Sport, X3, X6
Спокойно колега това е една от масовите екстри на модела така оставаш с впечатлението че не си самотен и колата споделя твоите чувства и аз го имам и му се радвам.
Само да добавя при мен шума изчезва след около 10-15 минути.

Само да добавя при мен шума изчезва след около 10-15 минути.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Вентилаторчето/-тата започват да работят при отваряне на вратата след отключване и продължават да работят до 15 минути след заклчване на колата.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
pazokolarov написа:Вентилаторчето/-тата започват да работят при отваряне на вратата след отключване и продължават да работят до 15 минути след заклчване на колата.
мерси за инфото pаzоkolarov, точно това забелязах вчера, имах нещо да си правя по колата, по точно да извадя поставката за чаши, и докато вършех процедурата, чувах че вентилаторчето си работеше, и изведнъж спря, даже се изплаших да не сам прецакал нещо докато напъвах с една отвертка

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
тия вентилаторчета вкарват въздух от купето към датчика за температурата (в купето).
Току що ги почистих с една малка четчица за машинка за бръснене( имам предвид само решетката) понеже се беше събрал прах ...... няма да повярвате колко прах извадих от там, сигурно вътре е като торбичка на прахосмукачка, мисля че подлежат на задължителна профилактика.
Току що ги почистих с една малка четчица за машинка за бръснене( имам предвид само решетката) понеже се беше събрал прах ...... няма да повярвате колко прах извадих от там, сигурно вътре е като торбичка на прахосмукачка, мисля че подлежат на задължителна профилактика.
13 мнения
• Страница 1 от 1