Сервизно обслужване на F3x - какво, кога, как...
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- kasho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 LCI 320d XDrive ex E46 330xd
- Мечтае да кара: Porsche Cayenne, BMW X5
Re: Сервизно обслужване на F3x - какво, кога, как...
dextuar написа:Когато имаш пари и след макс 1/2 години след края на гаранцията може да я разкараш и да вземеш новата, няма никакъв проблем да го сменяш на 30к както БМВ препоръчва, после следващият собственик да му мисли...nikola59 написа:Колега не че нещо, но се шокирам това дето си написал: < първи сървис на колата на 24 500 км - смяна на масло >
Каквото и да ти казват, ако ще и със :златно: масло да караш винаги сменявай макс на 10К км. ако държиш на тази кола.....
Пък и бая спестяваш от поддръжката, колкото и да не ни харесва на собствениците след това, това е икономически правилният подход.
Прави сте и двамата

- ionov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW M340i X Drive
- Мечтае да кара: M ки
E.5KOV написа:Здравейте,
Изчетох темата но никъде не открих отговор на въпроса ми. Питането ми е за автоматичната кутия на F30. Обслужва ли се и ако да на какъв пробег е нужно да се смени масло и филтър?
Благодаря предварително на отзовалите се.
PS Имам същото питане и за раздатката на F30?
По принцип се води Lifetime но мой приятел в Дарукар ми каза, че такова нещо като Lifetime не съществува (то това е ясно на всички) и, че а хубаво на 100 120к макс да се смени.
Аз лично го сменях моето но честно казано можеше и да си ги спестя тези пари, защото тези кутии карат по 300к + без проблеми но поне следващият собственик (като му дойде реда) няма да го мисли

- Любезният лос
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 330D
- Мечтае да кара: във въздуха
Мнения за ауто бавария изток? Последно време не съм доволен и ми е интересно дали съм единствен
- ionov
- младши ентусиаст
-
Колеги, на задните накладки ми дава 2600 км Range но като погледна самите накладки си имат още доста материал. На предните материала не е много повече от на задните а там ми дава 26к км...
Някой има ли идея, защо е така? Ако светнат наистина след 2600км ще ги сменя ама ще мие тъпо да сменя накладки в които има още доста живот...
Някой има ли идея, защо е така? Ако светнат наистина след 2600км ще ги сменя ама ще мие тъпо да сменя накладки в които има още доста живот...
- E.5KOV
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-klasse, BlueTec, 2017
ionov написа:Колеги, на задните накладки ми дава 2600 км Range но като погледна самите накладки си имат още доста материал. На предните материала не е много повече от на задните а там ми дава 26к км...
При мен от 10000 км. дава Range 2200 км. и на предни и на задни накладки. А като ги проверих се видя, че има по-вече от 1/3 материал...
- TurboDieselComby
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320d Sport Line
Ако се върнете назад в темата ще видите моят опит в тази насока. При мен са толкова не точни тези сензори, че на практика не разчитам на тях. В момента съм ги махнал да не се износват (стоят си на куплунга, но са вързани в страни).
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не мога да повярвам, че още има хора, които вярват на сервизния интервал и сменят наполовина износени накладки
Особено при всичко изписано и тук, и в Е90...

Never mistake motion for action...
- ionov
- младши ентусиаст
-
На Е90 то беше по-точно. Там пластинката като направи контакт с диска светва и знаеш, че е за смяна. Няма какво да объркаш но тук май е направено по-сложно и по-неефективно.
- mopasan
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm
Kолеги някой знае ли колко струват копчетата от 1 до 8 и колко е труда в БМВ , защото и моите са нацепени и ме дразнят. Ако някой даде и part number ще съм много благодарен.
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Към 300 лева и има значение с какви екстри си. Само по вин можеш да намериш частта или свали твоята най-добре да видиш номера.
- 6perca
- Потребител
-
- Кара: BMW 330d xdrive GT
Колеги препоръчайте официален сервиз където да си обслужа колата. В кой от представителите има опитни и кадърни хора.
- iasend
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 335xd
- Мечтае да кара: 350xd ;)
- Детайли за колата: F31 335xd
Обслужване на предни спирачки М Performance F31 335xd с оригинални части от М Кар
Дискове 850 лв.
Накладки 540 лв.
Дискове 850 лв.
Накладки 540 лв.
Здравейте на колко време сменяте ремък и обтегачи ф30 335и. И още някой с Н55 мотор имал ли е проблеми с протекли гарнитури.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
- iasend
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 335xd
- Мечтае да кара: 350xd ;)
- Детайли за колата: F31 335xd
Някой пробвал ли е афтърмаркет маслени тампони на предния крив носач...където и да чета по чуждите форуми този тампон дава пръв фира...някакви отзиви за читав заместител?
Sent from my G8441 using Tapatalk
- Airdust
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30 530D
- Мечтае да кара: Тротинетка Lime
iasend написа:Някой пробвал ли е афтърмаркет маслени тампони на предния крив носач...където и да чета по чуждите форуми този тампон дава пръв фира...някакви отзиви за читав заместител?
на 91цата бях сменял с оригинални такива, минах около 40к. км и нямаше ядове... За ф30 каква е драмата с оригиналните, като гледам даже и носаче не е много скъп ?