Тресене при подаване на газ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Тресене при подаване на газ
Здравейте колеги,
имам следния проблем, сложих чип и колата изкара 265кс и 584Nm въртящ момент.
Но от както сложихме чипа при рязко подаване на газ до долу на висока предавка в ниски обороти (2000-3000) се получава страшно тресене от към дифиренциала, при леко натискане на газта го няма този проблем, сменил съм гуменото каре преди месец и "уж" го прегледаха и казаха, че всичко му е перфектно...немога да разбера нещо разбито ли има, въртящия момент ли му е висок...
П.с. преди чипа нямах този проблем.
имам следния проблем, сложих чип и колата изкара 265кс и 584Nm въртящ момент.

Но от както сложихме чипа при рязко подаване на газ до долу на висока предавка в ниски обороти (2000-3000) се получава страшно тресене от към дифиренциала, при леко натискане на газта го няма този проблем, сменил съм гуменото каре преди месец и "уж" го прегледаха и казаха, че всичко му е перфектно...немога да разбера нещо разбито ли има, въртящия момент ли му е висок...

- mi6obmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е38, Е53
- Мечтае да кара: ново
Re: Тресене при подаване на газ
Провери висящия лагер, тя не върти ли гуми , при това рязко изстрелване?
Последна промяна mi6obmw на 12 Юни 2018, 7:19, променена общо 1 път
Да на първа и втора го няма това тресене, а сама когато съм от 3та нагоре в ниските обороти и го настъпя до долу се получава иначе няма никакви проблеми.
Абсолютно същия проблем с бензиново 318 преди фейса. На 1ва и 2а няма проблем. На 3та към 3000 оборота най-силно се усеща, на 4та по-слабо, а на 5та пак не се усеща. Следя темата за насоки.
We Don't Drive Fast , We Just Fly Low !
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Squeezy написа:Здравейте колеги,
имам следния проблем, сложих чип и колата изкара 265кс и 584Nm въртящ момент.![]()
Но от както сложихме чипа при рязко подаване на газ до долу на висока предавка в ниски обороти (2000-3000) се получава страшно тресене от към дифиренциала, при леко натискане на газта го няма този проблем, сменил съм гуменото каре преди месец и "уж" го прегледаха и казаха, че всичко му е перфектно...немога да разбера нещо разбито ли има, въртящия момент ли му е висок...![]()
2000-3000 изобщо не са ниски обороти. По принцип моето тресене се оправи от висящия лагер, но беше като вибрация. При теб не става ясно силна вибрация ли е, друсане ли е, нагоре-надолу ли се усеща или като сеене настрани? Възможно е полуоската да не издържа - обикновено лявата. Проверете за луфт в каретата! Пробвал ли си с изключено DSC дали пак го прави?
От днес и при мен вече го няма тресенето след смяна на висящия лагер.
We Don't Drive Fast , We Just Fly Low !
7 мнения
• Страница 1 от 1