Паркетни неволи

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Паркетни неволи

Мнение от stenly » 06 Яну 2007, 0:41

Здравейте,

Купих паркет 300х50х18 (тва са милиметровите размери на всяко парче);
Взех 15 връзки, като продавачката твърдеше, че една връзка съдържа 1.26 кв.м
Прибирам го вкъщи и ми хрумва сам да си сметна квадратурата на една връзка.
Оказва се, че една връзка съдържа 10 реда по 8 паркетинчета = 80 бройки.
Размера на едно паркетинче е: 300мм * 50мм = 0.3м * 0.05м = 0.015м2
80 * 0.015м2 = 1.2м2 :shock:
И така излиза че съм си взел 15 * 1.2м2 = 18м2, вместо обещаните 15 * 1.26м2 = 18.9м2, т.е. минавката е почти един квадрат.

Обаждам им се и им обяснявам за откритието си по телефона.
Не вдянаха или не пожелаха да вденат.
Да съм минел утре да говоря с управителя.

Аз хубаво ще мина, но реших преди това да се изкажа от тази висока трибуна, за да ми посочите ако пропускам някой фин нюанс (е, разбира се и съчувствени потупвания по гърба придружени с възгласи от рода на "деба шибаните търгаши, деба" са добре дошли).

Eнибади да вижда нещо грешно в позицията ми?

p.s. какви паркетчии са тва - педераси, а едно време какви педераси имаше - паркетчии :mhihi:
Последна промяна stenly на 08 Яну 2007, 22:43, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 06 Яну 2007, 0:56

е тва са малко над 5% отклонение от обещаното
не е ли допустимо?

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 06 Яну 2007, 1:02

Ако ти се занимава - Комисия за защита на потребителя. Доста шум вдигнаха тия дни покрай тях.

ПС: Ако не ти се занимава, кажи на управителя, че ще се обърнеш към тях и някоя телевизия да видиш чудо :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gottlos » 06 Яну 2007, 1:10

като вземеш да го редиш,между паркетчетата ще ти останат фуги и така точно ще си покриеш нужната площ.Знам че не ти е весело,но "управителя" ще ти измисли някво подобно обяснение.

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 06 Яну 2007, 10:44

Gottlos написа:като вземеш да го редиш,между паркетчетата ще ти останат фуги и така точно ще си покриеш нужната площ.Знам че не ти е весело,но "управителя" ще ти измисли някво подобно обяснение.

Както казваше бат Бойко, по времето когато беше все още главен секретар на МВР - "работим и по тази версия" :mhihi:
Значи за да станат на "реални" 1.26м2 при поставянето, трябва да има фуги от по 1мм около всяко парче, което е малко прекалено.
Добре сложения паркет трябва да е като глава на М10 с добре регулирани клапани - не повече от 0.20 (на студен двигател) :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 06 Яну 2007, 19:17

ма ти за фугите ли плати или за квадратен метър паркет не им се оставяй да те баламосват

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_maniac » 06 Яну 2007, 19:29

Абе така са си сметките- но все ще кажат, че те не са били сигурни, че до стотната са толкова и толкова в една връзка или най-много управителят да каже, че продавачката е тъпа и е сбъркала и така- но едва ли ще ти напарви евала, което е лошото. много иг мраз атакива терикати- прав си си да се разправаш- дано сами си набавиш още един-2 квадрата. а и е могло да купиш малко да има ванс- нали уж по принцип така се взима- винаги а хартиса/ та после или не стига или се чудиш къде да го денеш :mhihi: /
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от stenly » 06 Яну 2007, 19:38

Еми аз с аванс взех, ма аванса го стопи тази грешка.
Как и да е - ходих днес сутринта, нося им една връзка, те викат я сега да смятаме - правя им сметката и продавачката и управителката:
"ааа, верно бе, ние кво сме смятали?"

За такова нещо едно време не се минаваше 8-и клас.

И ми вика (управителката): "ами ще ви се обадим в понеделник, като ви доставим още една връзка да минете да си я вземете, ще доплатите 6.50"

Казах им: "Ми да ви доплатя, ама моите разходи дето два пъти идвам дотук за ваши грешки, кой ше ми ги плати?" - "ми добре, аз ше си ги извадя от джоба тогаз".

end of story.

А какво е реалното качеството на паркета, спрямо предполагаемо-очакваното - въобще няма да коментирам. :maad:
Последна промяна stenly на 08 Яну 2007, 22:39, променена общо 3 пъти

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 06 Яну 2007, 20:46

Ядох го и аз тоя....!
Ти глей са кво става кат дойдат другите "майстори" да ти го наредят!!!
Зелен ще ходиш!
Съвет: ако имаш възможност подръж го известно време развит/не в найлона/ в стаята ,където ще се реди,ма трябва около 2 месеца,за да дръпне от влагата на помещението и после проблема с раздуването ще ти е по-малък,въпреки,че едва ли ще го избегнеш!
Сух паркет в магазин май няма!!!
А ако купуваш друг път иди във Виал-паркет - те са малко по-читави!

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 06 Яну 2007, 20:52

аз съм изключително доволен от една фирма за паркет, просто нямам думи за качеството и монтажа, ако иска някой мога да кажа коя е фирмата

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Яну 2007, 22:17

"Приятно ми е, Мавриков!" :mhihi:

Назад към Извън Темата