Лампата на airbaг-а свети
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
Re: Лампата на airbaг-а свети
Както си и знаех с чистене на грешката всичко се оправи. Да си ремонтираш машинката за прозореца излиза скъпо, пазете си прозорците хахах 

- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
В неделя оправях преден десен. 30 лева е комплект жило, ролка и водачи. Труда е един час.
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
acidburn-525tds написа:Както си и знаех с чистене на грешката всичко се оправи. Да си ремонтираш машинката за прозореца излиза скъпо, пазете си прозорците хахах
Изчистиха грешката от твоя си компютър и лампата загасна? При мен се опитваха, но не стана. Казаха ми, че трябва да си купя компютър от кола, която не е блъскана, за да не свети. Едва ли не нямало как да се изчисти тая грешка от компютъра на моята щом вече има удар и беците са излезли веднъж.
VladiE написа:В неделя оправях преден десен. 30 лева е комплект жило, ролка и водачи. Труда е един час.
Малко офтопик, ама тези части втора ръка ли ги взе или? Малко евтино ми се струва. Моя пасажерски джам отдавна е за ревизия. Зимата му е голяма мъка - едвам, едвам се вдига. Има и едно уплътнение като покривало, точно зад кората на вратата. То трябва да се реже, предполагам? После със силикон ли си го лепил?
- VladiE
- ентусиаст
-
Неопрена под кората се разлепя без да се реже. Не е нужно да се сваля изцяло - може да я разлепиш само отдолу за да можеш да свалиш механизма. Води се водобранна изолация (water splash shield). Повечето наводнени коли са с изрязана такава. Можеш да добавиш и силикон(неутрален!) когато лепиш обратно, но един сешоар ще ти свърши чудна работа да се поразмекне това с което е лепено. Прилича на болкит но му викат "мечо лайно". Жилото, ролката и водачите са чисто нови и се водят ремонтен комплект. Вървят между 30 и 50 лева.
Щом само зимата ти върви бавно стъклото, вероятно му трябва смазване на водачите. Сваляш кората, разлепяш неопрена и обилно с грес на водачите, релсите и полу-ролките в края на релсите където минава жилото.
Относно грешката за Airbag - щом продължава да свети лампата, значи все още има грешка и трябва да се види кой бег я дава. При катастрофа, централата записва CrashData но се чисти без проблем грешката, без да е нужна смяна на модула. Не е нужно да сменяш нищо, а да се види на диагностика грешката.
Щом само зимата ти върви бавно стъклото, вероятно му трябва смазване на водачите. Сваляш кората, разлепяш неопрена и обилно с грес на водачите, релсите и полу-ролките в края на релсите където минава жилото.
Относно грешката за Airbag - щом продължава да свети лампата, значи все още има грешка и трябва да се види кой бег я дава. При катастрофа, централата записва CrashData но се чисти без проблем грешката, без да е нужна смяна на модула. Не е нужно да сменяш нищо, а да се види на диагностика грешката.
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
VladiE написа:Неопрена под кората се разлепя без да се реже. Не е нужно да се сваля изцяло - може да я разлепиш само отдолу за да можеш да свалиш механизма. Води се водобранна изолация (water splash shield). Повечето наводнени коли са с изрязана такава. Можеш да добавиш и силикон(неутрален!) когато лепиш обратно, но един сешоар ще ти свърши чудна работа да се поразмекне това с което е лепено. Прилича на болкит но му викат "мечо лайно". Жилото, ролката и водачите са чисто нови и се водят ремонтен комплект. Вървят между 30 и 50 лева.
Супер, мерси за информацията!

За грешката на бега съм напълно съгласен с теб! И на мен ми се струваше пълна идиотщина това, което ми казаха в сервиза. Никаква логика?! Истина е, че най-вероятно буксата на шофьорския бег не е вързана, защото беше малко кофти там положението след като гърмя. В момента модула най-вероятно "не вижда" въпросния бег.
- VladiE
- ентусиаст
-
Смажи си механизма за сега обилно с грес. Ако ти потрябва ремонтен комплект, ако искаш питай Laviatan. Моя го купих от Кобра с отстъпка, но и в сайтовете за обяви има всякакви варианти - от турски, китайски до оригинални.
- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
NeRoX написа:acidburn-525tds написа:Както си и знаех с чистене на грешката всичко се оправи. Да си ремонтираш машинката за прозореца излиза скъпо, пазете си прозорците хахах
Изчистиха грешката от твоя си компютър и лампата загасна? При мен се опитваха, но не стана. Казаха ми, че трябва да си купя компютър от кола, която не е блъскана, за да не свети. Едва ли не нямало как да се изчисти тая грешка от компютъра на моята щом вече има удар и беците са излезли веднъж.VladiE написа:В неделя оправях преден десен. 30 лева е комплект жило, ролка и водачи. Труда е един час.
Малко офтопик, ама тези части втора ръка ли ги взе или? Малко евтино ми се струва. Моя пасажерски джам отдавна е за ревизия. Зимата му е голяма мъка - едвам, едвам се вдига. Има и едно уплътнение като покривало, точно зад кората на вратата. То трябва да се реже, предполагам? После със силикон ли си го лепил?
Да колега, изчистват ми грешката и нямам проблеми. Вече 2-ра е46 ца водя да ми чистят грешката за бега.

22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2