как да разбера?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

как да разбера?

Мнение от NAPSTERS » 04 Яну 2007, 12:38

здравеите пичове, онзи ден си мия колата с пароструиката навеждам се и :shock: преден ляв амортесъор омаслен (изпуснал) и реших да сменям, обаче били 3 модела а аз незнам точно кои е.

та можели да се разбере с точност кои модел е без преди това да разкачам и разглобявам амортесъора? колата по вин е 07.93 г.
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

,

Мнение от DEO » 04 Яну 2007, 13:05

и аз знам 4е има разли4ни ама нали са за една и съ6та кола, тоест има ли въоб6те 6анс да не стане примерно... и ако е така 6те е добре да кажете как наистина да се проверява кои ти трябва....
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!
ИзображениеИзображение
Части за Е34 - тел.0899 828 626

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NAPSTERS » 04 Яну 2007, 14:30

до колкото знам имат разлика в дължината на щока, ако някои има по-подробно инфо да сподели :help:
Изображение
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 04 Яну 2007, 15:56

NAPSTERS, със сигурност ще трябва да носиш изпусналия и да мериш :!: няма как според мен да стане работата ...

Ти какви пълнители ще слагаш,като марка ?

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sve » 04 Яну 2007, 18:34

По принцип "тръбата" за пълнителя на предните амортисьори е еднаква за всички Е34-ки, от 518 до М5. Така или иначе трябва да ги смениш и двата (пък 4-те е най добре :mhihi: :mhihi: ), така че избирай най-доброто цена/качество което можеш да си позволиш и ръчкай смело. Ако производителя ги дава че стават за Е34 - проблем няма, освен да се наиграеш с нещо по-спортно което "иска" и пружини.

Успех,

Све.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NAPSTERS » 04 Яну 2007, 18:59

Penchev написа:NAPSTERS, със сигурност ще трябва да носиш изпусналия и да мериш :!: няма как според мен да стане работата ...

Ти какви пълнители ще слагаш,като марка ?

Георги Пенчев

мисля да слагам ЗАКС 2 броя за героя :mhihi: , ама тъпото е , че трябва да разглобя колата и да отида с мострата в магазина.
а още по-тъпото е,че трябва да се обаждам на някои приятел за да ме закара до магазина и да му губя времето, щото тъпите каталози на магазинерите нищо не показват :evil:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NAPSTERS » 05 Яну 2007, 10:56

Sve написа:По принцип "тръбата" за пълнителя на предните амортисьори е еднаква за всички Е34-ки, от 518 до М5. Така или иначе трябва да ги смениш и двата (пък 4-те е най добре :mhihi: :mhihi: ), така че избирай най-доброто цена/качество което можеш да си позволиш и ръчкай смело. Ако производителя ги дава че стават за Е34 - проблем няма, освен да се наиграеш с нещо по-спортно което "иска" и пружини.

Успех,

Све.

че трабата е еднаква спор няма, обаче на пълнителите са различни дължините на щоковете, тоест хода на амортесъора, и си мисля дали да не вдигна колата на крик и да премеря с ролетката приблизително колко е дължината на щока в разпънато положение, вие как мислите по-въпроса :help:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sve » 05 Яну 2007, 11:34

NAPSTERS написа:че трабата е еднаква спор няма, обаче на пълнителите са различни дължините на щоковете, тоест хода на амортесъора, и си мисля дали да не вдигна колата на крик и да премеря с ролетката приблизително колко е дължината на щока в разпънато положение, вие как мислите по-въпроса :help:

В комплекта към амортисьорите трябва да има и демферни тампони/ограничители (както и да се казваха...) които са точно за това - да останеш в рамките на допустимото за даден модел. Ако дадения амортисьор е предвиден да се използва с оригиналните пружини, не мисля че хода на амортисьора ще ти бъде проблем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 05 Яну 2007, 14:45

не е задължително шок тампоните да са комплект с пълнителите. отделно си виж и прахоуловителите. к-т шок тампони + прахоуловители е около 30 лв. няма нужда да ходиш с мостра, ако окачването ти е стандартно ;) бройката закс пълнител е около 110 лв в зависимост от къде я пазаруваш. аз бих ти препоръчал да видиш как са билщайн стандартните, мисля, че ще е по-добрия избор като цена/качество ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NAPSTERS » 05 Яну 2007, 15:59

ами око билщаина е по-добър ще взема него, ама други викат земи закс :roll: вече и аз незнам. препоръчаите ми кои между двете марки да взема, цената не ме интересува само да са здрави, че не ми се прави същото упражнение :(
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 05 Яну 2007, 16:11

Bilstein :idea:
Изображение

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 05 Яну 2007, 16:38

Аз съм с Билщайн В4 ,стандартни за модела и съм предоволен :D
С ниските гуми,яките тампони и нови гуми ,колата ми завива главоломно,сега остава една секторна кутия като на sveот "баничарката" :mhihi: да бодна и отивам на ринга :angel:

Пълнителите ги сложих прди миналата Коледа,досега имам към 45 К км най-малко и проблем нямам никакъв.наскоро сменях макферсон при Сони и вадихме пълнителя - напваво е супер :idea:

На майка ми на Е36-цата сменихме при един заден изпуснал,всичките 4-ри пак Билщайн В4 и нейната кола е много остра сега :shock:

Колеги,сърдечно ви ги препоръчвам пред всички на пазара :!:

п.с. цената им е почти еднаква на Заксовете и Билщайна,аз ги купих от "ХЕЕД'91 :idea:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NAPSTERS » 05 Яну 2007, 19:28

значи ще са билщаин, благодаря много :)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 05 Яну 2007, 19:43

чакаме и отзиви, а между другото ако тампоните на макферсона отгоре с лагера не са ти наред ги сменяй и тях някъде по 50-60 лв са на лемфьордер :idea:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NAPSTERS » 06 Яну 2007, 10:30

Stanchev написа:чакаме и отзиви, а между другото ако тампоните на макферсона отгоре с лагера не са ти наред ги сменяй и тях някъде по 50-60 лв са на лемфьордер :idea:

в неделя се заемам със смяната, а тампоните ще ги видя като ги сваля и ако са се скапали ще сменям и тях и да забравя за предницата :mhihi:
Изображение
Изображение

Следваща

Назад към E34