как да разбера?
Модератор: Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
как да разбера?
здравеите пичове, онзи ден си мия колата с пароструиката навеждам се и
преден ляв амортесъор омаслен (изпуснал) и реших да сменям, обаче били 3 модела а аз незнам точно кои е.
та можели да се разбере с точност кои модел е без преди това да разкачам и разглобявам амортесъора? колата по вин е 07.93 г.

та можели да се разбере с точност кои модел е без преди това да разкачам и разглобявам амортесъора? колата по вин е 07.93 г.
,
и аз знам 4е има разли4ни ама нали са за една и съ6та кола, тоест има ли въоб6те 6анс да не стане примерно... и ако е така 6те е добре да кажете как наистина да се проверява кои ти трябва....
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!

Части за Е34 - тел.0899 828 626

Части за Е34 - тел.0899 828 626
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
NAPSTERS, със сигурност ще трябва да носиш изпусналия и да мериш
няма как според мен да стане работата ...
Ти какви пълнители ще слагаш,като марка ?
Георги Пенчев

Георги Пенчев
По принцип "тръбата" за пълнителя на предните амортисьори е еднаква за всички Е34-ки, от 518 до М5. Така или иначе трябва да ги смениш и двата (пък 4-те е най добре
), така че избирай най-доброто цена/качество което можеш да си позволиш и ръчкай смело. Ако производителя ги дава че стават за Е34 - проблем няма, освен да се наиграеш с нещо по-спортно което "иска" и пружини.
Успех,
Све.

Успех,
Све.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
Penchev написа:NAPSTERS, със сигурност ще трябва да носиш изпусналия и да меришняма как според мен да стане работата ...
Георги Пенчев
мисля да слагам ЗАКС 2 броя за героя

а още по-тъпото е,че трябва да се обаждам на някои приятел за да ме закара до магазина и да му губя времето, щото тъпите каталози на магазинерите нищо не показват

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
Sve написа:По принцип "тръбата" за пълнителя на предните амортисьори е еднаква за всички Е34-ки, от 518 до М5. Така или иначе трябва да ги смениш и двата (пък 4-те е най добре![]()
), така че избирай най-доброто цена/качество което можеш да си позволиш и ръчкай смело. Ако производителя ги дава че стават за Е34 - проблем няма, освен да се наиграеш с нещо по-спортно което "иска" и пружини.
Успех,
Све.
че трабата е еднаква спор няма, обаче на пълнителите са различни дължините на щоковете, тоест хода на амортесъора, и си мисля дали да не вдигна колата на крик и да премеря с ролетката приблизително колко е дължината на щока в разпънато положение, вие как мислите по-въпроса

NAPSTERS написа:че трабата е еднаква спор няма, обаче на пълнителите са различни дължините на щоковете, тоест хода на амортесъора, и си мисля дали да не вдигна колата на крик и да премеря с ролетката приблизително колко е дължината на щока в разпънато положение, вие как мислите по-въпроса
В комплекта към амортисьорите трябва да има и демферни тампони/ограничители (както и да се казваха...) които са точно за това - да останеш в рамките на допустимото за даден модел. Ако дадения амортисьор е предвиден да се използва с оригиналните пружини, не мисля че хода на амортисьора ще ти бъде проблем.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
не е задължително шок тампоните да са комплект с пълнителите. отделно си виж и прахоуловителите. к-т шок тампони + прахоуловители е около 30 лв. няма нужда да ходиш с мостра, ако окачването ти е стандартно
бройката закс пълнител е около 110 лв в зависимост от къде я пазаруваш. аз бих ти препоръчал да видиш как са билщайн стандартните, мисля, че ще е по-добрия избор като цена/качество 

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
ами око билщаина е по-добър ще взема него, ама други викат земи закс
вече и аз незнам. препоръчаите ми кои между двете марки да взема, цената не ме интересува само да са здрави, че не ми се прави същото упражнение 

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз съм с Билщайн В4 ,стандартни за модела и съм предоволен
С ниските гуми,яките тампони и нови гуми ,колата ми завива главоломно,сега остава една секторна кутия като на sveот "баничарката"
да бодна и отивам на ринга
Пълнителите ги сложих прди миналата Коледа,досега имам към 45 К км най-малко и проблем нямам никакъв.наскоро сменях макферсон при Сони и вадихме пълнителя - напваво е супер
На майка ми на Е36-цата сменихме при един заден изпуснал,всичките 4-ри пак Билщайн В4 и нейната кола е много остра сега
Колеги,сърдечно ви ги препоръчвам пред всички на пазара
п.с. цената им е почти еднаква на Заксовете и Билщайна,аз ги купих от "ХЕЕД'91
Георги Пенчев

С ниските гуми,яките тампони и нови гуми ,колата ми завива главоломно,сега остава една секторна кутия като на sveот "баничарката"

Пълнителите ги сложих прди миналата Коледа,досега имам към 45 К км най-малко и проблем нямам никакъв.наскоро сменях макферсон при Сони и вадихме пълнителя - напваво е супер

На майка ми на Е36-цата сменихме при един заден изпуснал,всичките 4-ри пак Билщайн В4 и нейната кола е много остра сега

Колеги,сърдечно ви ги препоръчвам пред всички на пазара

п.с. цената им е почти еднаква на Заксовете и Билщайна,аз ги купих от "ХЕЕД'91

Георги Пенчев
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
чакаме и отзиви, а между другото ако тампоните на макферсона отгоре с лагера не са ти наред ги сменяй и тях някъде по 50-60 лв са на лемфьордер 

- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
Stanchev написа:чакаме и отзиви, а между другото ако тампоните на макферсона отгоре с лагера не са ти наред ги сменяй и тях някъде по 50-60 лв са на лемфьордер
в неделя се заемам със смяната, а тампоните ще ги видя като ги сваля и ако са се скапали ще сменям и тях и да забравя за предницата

32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3