Хидравлична помпа за BMW E46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Хидравлична помпа за BMW E46
Здравейте колеги, прецака ми се помпата и трябва да я сменям, но не знам каква е за мойта кола, казаха ми, че били два типа. Двигателя е М52Б20 150кс бензин...Моля да помогнете малко информативно какво да търся, благодаря.
[color=#FF0000]E30 [/color]
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Re: Хидравлична помпа за BMW E46
Колега има наистина два модела помпи LF20 и 30. Ако си с модел 30 нямаш проблеми и 20 да сложиш. Ако си с 20 и вземеш лф30 един маркуш мисля ,че беше различен.
С последните 7 символа на вин номера тук може да си провериш.
http://www.realoem.com/bmw/enUS/select
С последните 7 символа на вин номера тук може да си провериш.
http://www.realoem.com/bmw/enUS/select
Благодаря колега LF20 е, сега остава да си намеря

[color=#FF0000]E30 [/color]
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Както ти е посочил Драгослав провери кой от двата вида е твоята помпа.
Имаш 2 варианта:
1. От морга в неизвестно състояние и кондиция.
2. Нова, която най-вероятно е рециклирана, като ако върнеш старата се прави отбив от цената.
В каталозите, до които имам достъп виждам 2 марки рециклирани помпи - TRW и BOSCH. Ако имаш човек с добра отстъпка цената е около 300 лева с връщане на старата.
В случай, че отиваш на този вариант провери до най-малката подробност процедурата по връщане на старата, огледа й и връщането на депозираната сума. Мой познат не се беше запознал с изискванията и изгърмя с около 200 лева.
Имаш 2 варианта:
1. От морга в неизвестно състояние и кондиция.
2. Нова, която най-вероятно е рециклирана, като ако върнеш старата се прави отбив от цената.
В каталозите, до които имам достъп виждам 2 марки рециклирани помпи - TRW и BOSCH. Ако имаш човек с добра отстъпка цената е около 300 лева с връщане на старата.
В случай, че отиваш на този вариант провери до най-малката подробност процедурата по връщане на старата, огледа й и връщането на депозираната сума. Мой познат не се беше запознал с изискванията и изгърмя с около 200 лева.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
По моргите е пълно с такива помпи просто защото са качествени и рядко се чупят. Съответно се намират и за под 50лв, да не кажа че съм виждал и за по 20. Според мен, вероятността човек да целне износена не е голяма.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
ivoaudi написа:Съответно се намират и за под 50лв, да не кажа че съм виждал и за по 20. Според мен, вероятността човек да целне износена не е голяма.
За такава цена може да се говори само при пълен дилетант моргаджия неразбиращ от БМВ. Аз много добре познавам психиката на тези хиенки. Все пак пожелавам успех на търсещия. Каква е вероятността не се знае, но е нещо подобно да скочиш отвисоко в морето без да знаеш отдолу колко е дълбоко и дали случайно няма скала точно под водата.

Няма да споменавам в кой също голям автофорум, колко нагли са моргаджиите и как дерат колегите си.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Така е бе човек, знаем си ги моргаджиите, или поне масата са си мошеници. Но просто има определени детайли и агрегати, които не се търсят, щото не се чупят. Съответно цените при тези детайли са други и съответно вероятността да се набуташ също. Освен въпросната вакуум помпа давам веднага пример с ръчните ни скоростни кутии да речем или пък дифовете при малките мотори. Направо си е кощунство да се търси друго освен втора ръка, не си ли съгласен? Аз например въпросната вакуум помпа я получих подарък в една морга във Варна, щото търсех водна помпа. За 50лв взех и двете просто щото моргаджията не му се разглобяваше, а и знаеше какъв е шанса да я продаде.
Да не вземеш мненията ми за хейтване, просто алтернативно мнение, живи и здрави!
Да не вземеш мненията ми за хейтване, просто алтернативно мнение, живи и здрави!

9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
Преди време моята помпа сдаде багажа лф 30. Пуснах обява в форума,че купувам въпросната помпа.Имах доста предложения за втора употреба. Един човек доколкото разбрах моргаджия от плводив ми казва имам чисто нова такава помпа за 120лв. Хич не се впечатлих от ''чисто нова'',само му казах мани ти да е нова само не искма да вие ,че такава си имам. Човека пак казва''а бе момче чисто нова е'' . В край сметка дойде това
Бях доста приятно изненадан. Вече мисля ,че над две години помпата работи,но още с леко недоверие чакам да се счупи. На самата помпа не видях да пише каква марка е.
и наистина тази помпа се оказа чисто нова.Бях доста приятно изненадан. Вече мисля ,че над две години помпата работи,но още с леко недоверие чакам да се счупи. На самата помпа не видях да пише каква марка е.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Драгослав на 22 Мар 2018, 0:48, променена общо 3 пъти
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
20-50лв за LF20 или LF30 щот не се чупели,
Успех
Това са най-чупливите хидравлични помпи слагани на БМВ някога.

- Драгослав
- младши ентусиаст
-
И аз не мисля ,че са здрави.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
boris написа:20-50лв за LF20 или LF30 щот не се чупели,Успех
Пак голи твърдения:
-моята е на 550 000км и не е мръднала, подчертавам, че съм наливал всякакви бълвочи вследствие проблем с маркучите и от поне 300 000км е с тази боза и днес. Даже в едно село "специалиста", който ми сменя рейка във виелицата ми наля маслото обратно буквално с пясъка, прецеждайки го с една марлпя. Още карам с това и ми е все тая кой колко щял да повярва.
-Мой близък наближава да направи 400 000 и понеже познавам историята на колата, неговата помпа също не е ремонтирана
-по моргите си ги има доволно като предлагане, дори колегата над мен си противоречи, като не мисли, че са здрави, но пък имало голямо предлагане, странна работа

-в годините, в които съм се занимавал с това не ми е дошла ни една повредена такава помпа, за мен все пак си е критерии
-из форума като четем, я се появят годишно 2-3 такива теми, я не.
Стигат ли, или да се напъвам за още доводи?
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Може да почнем оттам, твоята помпа какво общо има с LF20 И LF30 -> нищо.
Най-добре да четем първо темата за какво се отнася, след това да даваме мнения, и накрая да не се напъваме излишно.
Най-добре да четем първо темата за какво се отнася, след това да даваме мнения, и накрая да не се напъваме излишно.

- dxd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: както я може.
- Мечтае да кара: На пържоли и пържени картофки нон-стоп.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
boris написа:Може да почнем оттам, твоята помпа какво общо има с LF20 И LF30 -> нищо.
Няма да си кривя душата, това м52б20 и аз не знам как ми е убягнало и единия ми довод отиде на майната си. Това все пак не променя кой знае колко твърдението ми, че предлагане на такива помпи има и втора употреба не е лош идея и даже си е по-добрата. А защо се държиш ехидно само ти си знаеш, дано ти носи някво сериозно удовлетворение и да си горд!
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
А бе хора, не знам защо доста често във форума от нищото се стига до леки и не чак толкова леки заяждания. Няма смисъл,излишни нерви и емоции са това. Важното е ,че автора на темата е разбрал каква помпа да търси. Колега имаш няколко варианта. Рециклиране на твоята помпа. Помпа втора ръка ,като не се знае колко ще изкара. Нова неоригинална,но мисля ,че и те бяха над 500 лв. Ако искаш виж в аутокели какви пари ти е. Имам прилична отстъпка там,каквото мога ще съдействам. 

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2