Зарядно за акумулатор

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Re: Зарядно за акумулатор

Мнение от hell's angel » 21 Фев 2018, 10:24

dextuar написа:Ако прецака някой от модулите, на тях ще им търсиш ли гаранцията :mhihi:

Те, мойте са тренирани, не ги мисли :mrgreen: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 21 Фев 2018, 11:09

dextuar написа:
hell's angel написа:Не знам, аз стек 5-ца не намирам по-евтин от 170-200лв. За свойте 35лв. Лидълското е по-добър вариант. Даже и с гаранция няма да му търся - директно заминава в кофата и купувам друго. На всяка кола, мога да сложа по 1 и ще ми останат 2-3 за резерва :mrgreen: :mhihi:

Ако прецака някой от модулите, на тях ще им търсиш ли гаранцията :mhihi:

Това няма как да стане, колкото стека ще ти прецака модулите толкова и другото....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 21 Фев 2018, 11:17

vld написа:
dextuar написа:
hell's angel написа:Не знам, аз стек 5-ца не намирам по-евтин от 170-200лв. За свойте 35лв. Лидълското е по-добър вариант. Даже и с гаранция няма да му търся - директно заминава в кофата и купувам друго. На всяка кола, мога да сложа по 1 и ще ми останат 2-3 за резерва :mrgreen: :mhihi:

Това няма как да стане, колкото стека ще ти прецака модулите толкова и другото....

Такааааа, ако ви разбирам правилно, да направим следната аналогия: Ако карам малко, едно 4-5 к км на година от точка А до точка Б основно, да си купя Дачия (лидлскоро захранване), ама ако карам повече, да си купя БМВ (ЦТЕК), горе-долу такава ми изглежда вашата логика, която е повлияна само от това, че лидлското е смешно евтино на фона на цтек-а... Едва ли не се опитвате да ме убедите, че ако карам по-малко от 5к на година, съм се преебал да си купя БМВ, нищо че е от значение качеството, а не само количеството :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 21 Фев 2018, 11:30

dextuar написа:
vld написа:
dextuar написа:

Такааааа, ако ви разбирам правилно, да направим следната аналогия: Ако карам малко, едно 4-5 к км на година от точка А до точка Б основно, да си купя Дачия (лидлскоро захранване), ама ако карам повече, да си купя БМВ (ЦТЕК), горе-долу такава ми изглежда вашата логика, която е повлияна само от това, че лидлското е смешно евтино на фона на цтек-а... Едва ли не се опитвате да ме убедите, че ако карам по-малко от 5к на година, съм се преебал да си купя БМВ, нищо че е от значение качеството, а не само количеството :mhihi:

Ми не, едното няма общо с другото, незнам защо все се намесва дачия, аз и 200км на година да карам пак не бих си купил такава кола, но за зарядното, виж там е друга бира, няма никаква разлика в услугата която ще получиш спрямо стека, единствената разлика е в цената която ще палтиш.
Малко по напред беше написан един единствен недостатък на лидълското и той е, че при отпадане на напрежението то остава изключено и не се връща на последния активиран режим.
В случай че ще го ползваш за поддържане на акумулатор на превозно средство, което държиш далече от себе си, например поддържане на акумоуатор на кола зарязана в някое село или в планината, където, често спира тока и ходиш веднъж на няколко месеца има смисъл да инвестираш в стек, но ако го ползваш в домашни условия, в гараж в който влизаш всеки ден или поне всяка седмица, дори веднъж в месеца (защото здрав акумулатор няма да се изтощи за един месец престой без консумация от естествения си разряд) то инвестицията е неоправдана. :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 21 Фев 2018, 11:31

dextuar написа:Такааааа, ако ви разбирам правилно, да направим следната аналогия....

Тцъ, грешната ти е аналогията. По-скоро е като изборът, дали да изплющиш някоя мацка с капут от 30ст. или с такъв от 1.70лв. :mrgreen: :ok:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 21 Фев 2018, 11:40

hell's angel написа:
dextuar написа:Такааааа, ако ви разбирам правилно, да направим следната аналогия....

Тцъ, грешната ти е аналогията. По-скоро е като изборът, дали да изплющиш някоя мацка с капут от 30ст. или с такъв от 1.70лв. :mrgreen: :ok:

Хаха, добра аналогия :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 21 Фев 2018, 11:41

:OT: Кой ти ползва гуменки в днешно време :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 21 Фев 2018, 11:49

Решението е да изплющиш мацка, която познаваш, без гума разбира се :ok:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от hell's angel » 21 Фев 2018, 11:52

И мен ме кефи да ходя бос (зависи къде джапам де :mrgreen: ), ама въпроса беше какви гуменки да си изберем :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 21 Фев 2018, 11:57

От толкова мерене на зарядни в тая тема си правя извода,че премиум автомобил/акумулатор трябва да се чарджи с премиум зарядно . Луда работа :kuku:
А истината е ,че лидълската чикия за 35лв си върши чудесно работата по предназначение без проблем. За по-спесифични нужди и условности - скъпо зарядно и така.
Имам и BOSCH C7 ,което ползвам за служебни цели поради необходимост от 24V, но не съм забелязал дисплея на колата да изписва "Благодаря ти ,че ме зареди с Бош" ,когато съм зареждал нейния акумулатор. Сега се замислям при евентуална диагностика преди продажба IBS-a да не ме издаде ,че я зареждам предимно с LIDL и да и падне цената :paranoid:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW E39
Мечтае да кара: space shuttle

Мнение от BMWAudioLab » 21 Фев 2018, 12:12

plradev написа:От толкова мерене на зарядни в тая тема си правя извода,че премиум автомобил/акумулатор трябва да се чарджи с премиум зарядно . Луда работа :kuku:
А истината е ,че лидълската чикия за 35лв си върши чудесно работата по предназначение без проблем. За по-спесифични нужди и условности - скъпо зарядно и така.
Имам и BOSCH C7 ,което ползвам за служебни цели поради необходимост от 24V, но не съм забелязал дисплея на колата да изписва "Благодаря ти ,че ме зареди с Бош" ,когато съм зареждал нейния акумулатор. Сега се замислям при евентуална диагностика преди продажба IBS-a да не ме издаде ,че я зареждам предимно с LIDL и да и падне цената :paranoid:

Лидълското върши чудесна работа. В началото бях малко скептично настроен към него, но се оказа доста добро попадение. Теставх му различните режими и съм доволен.
Диагностика, кодиране, ремонт на ВМ24/ВМ54, МК3/МК4, ASK-CD и Logic7
Цифрова телевизия за моделите с iBus комуникация

http://bmwaudiolab.com/
https://www.facebook.com/BMWAudioLab/
viewtopic.php?f=63&t=426879

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 21 Фев 2018, 12:16

Явно типа от зарядно се определя от това дали разкачате акумулатора от клемите на колата или не. Има ли някъде написано от СТЕК или ЛИДЛ, че не трябва да разкачаме клемите?!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 21 Фев 2018, 12:26

KPETEH написа:Явно типа от зарядно се определя от това дали разкачате акумулатора от клемите на колата или не. Има ли някъде написано от СТЕК или ЛИДЛ, че не трябва да разкачаме клемите?!

От БМВ пише, че се зареждат поне сравнително новите скапани Е90-ки, през клемите отпред, за да е наясно с това IBS сензора. Винаги може да си изгорите и FRM3 модула де...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 21 Фев 2018, 12:33

KPETEH написа:Явно типа от зарядно се определя от това дали разкачате акумулатора от клемите на колата или не. Има ли някъде написано от СТЕК или ЛИДЛ, че не трябва да разкачаме клемите?!

На ЛИДЛа черно на бяло пише, да се съобразим с типа акумулатор и предписанията на производитела на автомобила за постоянно свързан акумулатор (колата да е с неработещ двигател и изгасена от контакт). И никъде НЕ пише, че акумулатора трябва да е разкачен от клемите. На СТЕКа какво пише в инструкцията за експлоатация, да споделят ползвателите му
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 21 Фев 2018, 12:38

На Стек това беше изтъкнато като предимство (обаче в началните постове на темата, не в последните страници), ако не се лъжа - че може да зарежда директно в колата, без да се разкачат клемите.

За Бош Ц3 се отнася същото :ok:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата