Зарядно за акумулатор

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Зарядно за акумулатор

Мнение от BMW_dreamer » 18 Фев 2018, 12:53

dextuar написа:Никой не твърди, че са боклуци, става въпрос, че за разликата от 100лв може да вземеш наистина много по-добро, най-малкото и акумулатор от почти 0-лата може да заредиш, по-горе писахте как с лидълското не ставало. Отделно, колко от вас имат само по 1 кола в семейството? Така че няма да се набутате, ако вземете CTEK-а, както казах е й с 5 годишна гаранция. Колите стават с все повече електроника, IBS си сАка своето и всеки сам си избира с кво да си троши колата.

Да добавя само, че CTEK има специална RECOND функции за стари/повредени акумулатори, която май вашите нямат.

Стар/повреден акумулатор не може да го свести нищо, независимо какво твърдят търговците на зарядни, в най добрия случай ще запали веднага след като си го махнал от зарядното и 30 мин след като си изгасил колата пак няма да има никой. Акумулатор падне ли до 0 е за вторични, СТЕК-а е по добър това е ясно особено ако не си караш колата цяла зима, включваш и забравяш, за всички останали случаи това от плод зеленчука върши същата работа, а е 4 пъти по евтино.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от maxoyn » 18 Фев 2018, 13:09

dextuar написа:Никой не твърди, че са боклуци, става въпрос, че за разликата от 100лв може да вземеш наистина много по-добро, най-малкото и акумулатор от почти 0-лата може да заредиш, по-горе писахте как с лидълското не ставало. Отделно, колко от вас имат само по 1 кола в семейството? Така че няма да се набутате, ако вземете CTEK-а, както казах е й с 5 годишна гаранция. Колите стават с все повече електроника, IBS си сАка своето и всеки сам си избира с кво да си троши колата.

Да добавя само, че CTEK има специална RECOND функции за стари/повредени акумулатори, която май вашите нямат.

На мен точно за съживяване ми трябваше и четох недоволни хора от стека по чуждите форуми, а беше намален в амазон. Навсякъде по наще хвалеха чудото на лидл и така... То все пак накрая успя след подаден ток от друго зарядно да го съживи, просто му трябваше повече натискане на бутона да спре да излиза от режима.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koziak » 18 Фев 2018, 14:15

Говорите за педантично поддържане на скъпиценни 90ки, и избирате само най-доброто за тях, в същото време търсите вариант за възстановяване на скапан акумулатор и вдигането на такъв от 0та.

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 18 Фев 2018, 16:03

НАЛОЖИ ми се да си взема такъв стек, даже полар... просто щото сега съм тук, на полара :mrgreen:

За 5 часа вдигна двата акумулатора на навара до позиция 7 от половин оборот завъртане и блокаж на -20 и нещо... което ми говори че и 2-та са по-скоро на умиране, отколкото друго :mhihi:

Имам шанс да си взема парите и да им го връча, ама ми харесва, и смятам да го задържа... независимо от цената, е удобна джаджа :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 18 Фев 2018, 16:31

koziak написа:Говорите за педантично поддържане на скъпиценни 90ки, и избирате само най-доброто за тях, в същото време търсите вариант за възстановяване на скапан акумулатор и вдигането на такъв от 0та.

Чукча писател, не читател...

dextuar написа:Според мен си имал проблем със зарядното, моето го давам на роднини/познати, без да преувеличавам, заредило е вече едно има няма 20-30 коли, винаги през клемите при двигателя + няколко батерии за UPS :mhihi:

Лично на моя акумулатор не ми се е налагало да го зареждам от нулата, но на достатъчен брой други хора се е и със CTEK нещата се случват за разлика от твоето. А ти утре като ти се случи да си забравиш фарове/плафони или нещо друго и акумулатора умре, нали си баровец, ще скочиш на някой нов, а стария на коша, няма да пробваш да го заредиш, щото баровците си купуват от евтинджос захранванията от ЛИДЛ на промоция...

:OT: Не знам какво толкова те бърка и не го харесваш CTEK, без значение дали се ползва на E90 или G30, с токовете по тея коли шега не бива, все пак разликата между двете е към 100-ина лева, а това е дългосрочна инвестиция, така че ми е чудно защо се опитваш да ме убедиш, че едва ли не, ако кочинката ти не е последен модел, трябва да избиваш от едно тъпо захранване. В автокъщата, където паркирам колата, зареждат още с тия руските захранвания, няколко модула им думнаха, докато им дойде акъла и купиха едно ЛИДЛ-ско, което като не е карана колата дълго, въобще не може да почне да зарежда и им давам моето да ги "съживят", та белким ЛИДЛ-ското тръгне. Така че много добре знам за какво става въпрос и щом цената им е спаднала, определено си заслужават!

младши ентусиаст
Аватар

Зарядно за акумулатор

Мнение от koziak » 18 Фев 2018, 16:50

Както съм написал за чукча читател и сичка видове чукчи още в първият си пост, като за 30 лв толкова. Има и 3 години гаранция. Стек може и да е по добре. Но за 30 ле няма как да е стек, не възстановява стари акумулатори нито пържи яйца

Потребител
Аватар

Мнение от Hst » 18 Фев 2018, 16:57

Зарядното от Лидл спира при прекъсване на тока, Стек-а тръгва сам при възстановяване на захранването. Лидл-ското остава на стенд бай и трябва да го пуснеш от бутона.
Ако си си оставил колата в гаража за по-дълъг период на зарядно за поддържане в готовност и нямаш възможност да я наглеждаш, с Лидл-ското може да останеш неприятно изненадан.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 18 Фев 2018, 21:06

Съжалявам ако някои колеги са възприели поста ми, като подигравка и съвсем не така! :D
Подчертал съм, че зарядното ще се използва често и това силно наклони везните, както и възможността за AGM акумулатори. Тоест аз и приятелите правим инвестиция. В случая аз давам парите, но пък те също ми вършат приятелски услуги безплатно дори в събота и неделя. :ok:
Наистина ако ще се ползва 1-2 пъти годишно подобна инвестиция е безмислена, но ако имате група желаещи около себе си може да помислите. Не забравяйте, че подобни изделия се изработват при съвсем различни методи за контрол над качеството и елементната база е с максимално висока градация. Нещо, като оригиналните части за автомобилите.
Нали не случайно много колеги подчертават тук, че дават повече пари за оригинални части и са сигурни, че не грешат! :yes:
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 19 Фев 2018, 3:07

Фидел Кастро написа:Съжалявам ако някои колеги са възприели поста ми, като подигравка и съвсем не така! :D
Подчертал съм, че зарядното ще се използва често и това силно наклони везните, както и възможността за AGM акумулатори. Тоест аз и приятелите правим инвестиция. В случая аз давам парите, но пък те също ми вършат приятелски услуги безплатно дори в събота и неделя. :ok:
Наистина ако ще се ползва 1-2 пъти годишно подобна инвестиция е безмислена, но ако имате група желаещи около себе си може да помислите. Не забравяйте, че подобни изделия се изработват при съвсем различни методи за контрол над качеството и елементната база е с максимално висока градация. Нещо, като оригиналните части за автомобилите.
Нали не случайно много колеги подчертават тук, че дават повече пари за оригинални части и са сигурни, че не грешат! :yes:

:yes: Съ сигурност не си сгрешил. Със СТЕК съм вече 4-5 години. Някъде отвън го купувах, че тук както и сега цените са им надути. Особено за AGM на мен ми върши чудесна работа. Преди функцията беше "програма за студено време" после смениха надписа на AGM (едно и също е). При тази функция зарядното напрежение е до 14.7V, незнам лидълското дали има такава функция. Да не говорим за предимствата когато се налага дълъг престои на колата. Въобще направил си "правилната" покупка. Приятно ползване!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: вана
Мечтае да кара: DACIA

Мнение от Knoxville_ » 19 Фев 2018, 11:47

Като автор на темата изпитвам огромно желание да ви споделя какво си купих. Знам, че тръпнете в очакване да разберете избора ми :ok:

Оттук нататък акумулаторите на двете смешни Хонди (живот и здраве едната Хонда ще бъде заменена от БМВ в обозримо бъдеще) и умрялата Алфа ще се поддържат от Bosch C3, благодарение на потребителите, които в темата дадоха препоръка за него. :ok:

Алфата не беше палена над един месец, акумулаторът тотално забравил предназначението си. За около 15-16 часа зарядното си свърши работата (първите 3-4 часа работеше за "събуждане", след това премина в нормален режим на зареждане). Въпросният отдавна не е в гаранция, дори не знам на колко години е, ще видим колко ще издръжи сега. Пуснах си и моя акумулатор за контролно дозареждане, след 1-2 часа зарядното изключи и после си е стояло на stand by :ok:

Благодаря на всички участници в темата за съветите и се извинявам, че прекъснах забавния ви спор. Моля, продължавайте :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 19 Фев 2018, 12:16

Добър избор :yes: Аз съм много доволен от моето!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 19 Фев 2018, 12:36

Hst написа:Зарядното от Лидл спира при прекъсване на тока, Стек-а тръгва сам при възстановяване на захранването. Лидл-ското остава на стенд бай и трябва да го пуснеш от бутона.
Ако си си оставил колата в гаража за по-дълъг период на зарядно за поддържане в готовност и нямаш възможност да я наглеждаш, с Лидл-ското може да останеш неприятно изненадан.

Това е достатъчна причина за да се дадат едни 100-на лева повече за Стек-вото.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 19 Фев 2018, 21:29

nikola59 написа: Някъде отвън го купувах, че тук както и сега цените са им надути.

Да, знам, че са понадути, но от чакане на групичката нямахме време за избор. Аз също се чудех за БОШ-а защото и там имам даже по-добри условия от СТЕК. СТЕК-а го взех от Имахижу с отстъпката, която ми даде преди поне 5-6 години вече бивш техен служител.
Преди покупката успях да видя, че в akumulatori.bg моят модел е на промоция и е 163.20 лв
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

Потребител
Аватар
Кара: Х5,Е класа

Мнение от krasimo » 20 Фев 2018, 10:22

Някой знае ли къде ги ремонтират тия зарядни СТЕК? Не ми дава да натискам моде бутона
.Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 20 Фев 2018, 11:53

Без да им правя реклама!

http://www.vegaautomotive.com/bg/%D0%BE ... 1%D0%B8#o0

Те са единият вносител и от тях взех зарядното.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата