Е46 2.8 Силов Тунинг - Турбо или Engine Swap

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Е46 2.8 Силов Тунинг - Турбо или Engine Swap

Мнение от madafaka_donkele » 20 Дек 2017, 17:02

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Just saying...

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 20 Дек 2017, 17:22

In_Memoriam написа:
madafaka_donkele написа:
Vanqu1sh написа:...
От чисто любопитство да попитам, започвал ли си някакъв "проект" и с какъв краен резултат?

Нищо ли :mhihi: Ако искаш преди това ще ти кажа и защо те питам ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 20 Дек 2017, 17:26

Обещах Ви Спам тема, ето: viewtopic.php?t=425581
:ok:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 20 Дек 2017, 17:43

In_Memoriam написа:
In_Memoriam написа:
madafaka_donkele написа:
Vanqu1sh написа:...
От чисто любопитство да попитам, започвал ли си някакъв "проект" и с какъв краен резултат?

Нищо ли :mhihi: Ако искаш преди това ще ти кажа и защо те питам ;)

Следя с интерес :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 20 Дек 2017, 20:51

Към автора на темата - малко ми е трудно да ти разбера дилемата. М или не-М е въпрос единствено на бюджет, няма как да има друг аргумент особено след като твърдиш, че десният ти крак е тежичък. Като човек, който осма година ежедневно кара и поддържа М3 на родна земя ще те посъветвам само едно - от тук вземи кола единствено, ако я познаваш, както и човекът, който я е карал и/или поддържал. Иначе само от чужбина, най-добре от Германия, защото изборът е най-голям. И там е малко на лотария, но шансовете за добра покупка са по-големи. И да, добре е да побързаш, защото цените на читавите коли уверено вървят нагоре.

Купе или кабрио? При положение, че в БГ имаме два сезона - кален и прашен, ми се струва, че въпросът е крайно неуместен. Да не говорим, че палатката слага едни 200кила отгоре и ти изяжда напълно багажника.

Ръчка или SMG? Въпреки, че секвенциалната кутия може да те остави на пътя и ремонтът й да струва бая сериозна пара за мен усещането зад волана е най-важно и за това с две ръце се подписвам за SMG. От първия досег супер ми пасна колата с тази кутия и въпреки, че здраво ме у удряла по джоба (сменял съм хидроюнит) не си представям да предпочета ръчката.

Що се касае за резервните части определно са доста по-скъпи от на една 330-ка, но и като цяло бих казал, че са по-издръжливи. Да чукна на дърво моят мотор се държи като часовник - за 110к км пробег от мен (общо 264к ) не ми е дал и един дефект. КАто изключим тунинг частите до скоро бях привърженик на оргинилните особено що се касае за нещо по мотора, окачването или спирачките но пък ей тази година ме издъни оригинален съединител докаран от Германия и сменен преди само 3 години и половина - счупи се притискателния диск. Теглих им една и си сложих Лук, какъвто е и ОЕМ-ският, само че на половина цена от него. Ако решиш мога да те светна на някои жокери кои части няма смисъл да са ОЕМ ами да се мине по тънката лайсна.

///М-мухата влезе ли в главата, няма излизане. М си е М, другото е компромис. Взел си най-правилното решение, така че дерзай и успех с намирането на колата! :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 21 Дек 2017, 0:02

stick_it написа:Това щеше да ми е следващия въпрос. Принципно бях на 100% за ръчка, но вече не съм много сигурен. Определено би било по-удобно за евридейка, но и SMG-то ме влече. При евентуален тунинг на колата, кои скорости са по-здрави и биха издържали на повече тормоз?

Чисто механично СМГ-то си е ръчна кутия с роботизиран съединител и самата кутия е идентична с ръчната. За мен усещането при динамично шофиране е много по-добро от ръчната кутия, и въпреки че в началото бях доста скептичен и не исках, сега съм голям привърженик.
K_Ilkov написа:Просто е специфично спрямо е46 - има доста разлики.
Разликите водят до незнание и често до грешки при диагнози и ремонти, дори от кадърни и имащи желание.

Не че не става, просто трябва да се има едно на ум, това ми беше идеята.

Диагностицирането на проблем е съвсем друга бира. Имам една шкода октавия дето 160к км я караме с една вибрация и нито един майстор до тука не успя да я отстрани, било то и толкова масова кола... :mhihi:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 03 Яну 2018, 9:42

dr.peshev написа:Обещах Ви Спам тема, ето: viewtopic.php?t=425581

Заключена е ...

Кво става с проекта?
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Потребител
Аватар
Кара: E46 328CI, Honda Hornet 600, Е46 М3
Мечтае да кара: fighter jet

Мнение от stick_it » 03 Яну 2018, 10:39

За много години! :bchug:

K_Ilkov написа:Кво става с проекта?

Няма да има проект. И сам се отказах, и други ме отказаха. Цялостната идея - щом варианта за М3 е в схемата, смисъл от проект няма ако ще се гони вървяща и надежна евридейка. Та, М3 ще е. Честно казано - мисля че съм доволен от това решение. Мисля че е по-добрия вариант.

Вероятно ще я взема от България, не от чужбина, пък за останалите кинти ще оправям каквото има. Друго се замислям тези дни - знам че в чужбина има нещо като каско, което покрива абсолютно абсолютно всичко. Примерно - утре бензиновата помпа сдава багажа - безплатно ти оправят колата. :lol: Така четох за един как се е спасил да не плаща някакъв огромен ремонт по двигателя точно на м3-ка. Ясно ми е че ако има у нас - ще е доста скъпо, но все пак - има ли такава услуга която някой застраховател да предлага?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 03 Яну 2018, 10:47

K_Ilkov написа:
dr.peshev написа:Обещах Ви Спам тема, ето: viewtopic.php?t=425581

Заключена е ...

Кво става с проекта?

Хаахааха. ААААААА! :ok:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 06 Яну 2018, 17:22

stick_it написа:За много години! :bchug:

K_Ilkov написа:Кво става с проекта?

Няма да има проект. И сам се отказах, и други ме отказаха. Цялостната идея - щом варианта за М3 е в схемата, смисъл от проект няма ако ще се гони вървяща и надежна евридейка. Та, М3 ще е. Честно казано - мисля че съм доволен от това решение. Мисля че е по-добрия вариант.

Вероятно ще я взема от България, не от чужбина, пък за останалите кинти ще оправям каквото има. Друго се замислям тези дни - знам че в чужбина има нещо като каско, което покрива абсолютно абсолютно всичко. Примерно - утре бензиновата помпа сдава багажа - безплатно ти оправят колата. :lol: Така четох за един как се е спасил да не плаща някакъв огромен ремонт по двигателя точно на м3-ка. Ясно ми е че ако има у нас - ще е доста скъпо, но все пак - има ли такава услуга която някой застраховател да предлага?

Добър избор :yes:
Това съм чувал, че някои застрахователи и у нас го покриват (Алианц примерно) но става дума за нови коли, май максимумът беше до 5 години. За Е46 никакъв шанс от застраховател. Иначе и аз си направих устата пред брокера ми като ми думна хидроюнита на SMG-то, но ме посъветва да си налея чаша студена вода. Има шанс по белите страни да се намери кола с удължена гаранция като например колегата Andronoff, който е взел англичанка 2006-та в гаранция и съответно да го играеш с официални сервизи. Като цяло обаче тегава работа да се намери такава кола. А у нас пък въобще го забрави.

Предишна

Назад към E46