Колебание за акумулатор на 2.0d 136hp ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Tsureto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 535i
- Мечтае да кара: BMW M6 F13
Колебание за акумулатор на 2.0d 136hp ?
Пичове, вчера като падна снега и сутринта не можах да запаля. Следобеда ходих да ми го замерят и ми казаха, че е заминал. Спасявало ме е топлото време до момента и алтернатора ми, щото просто минавам на ден 30-40 километра и един вид си го зареждам до някаква степен, но преседи ли колата 1 ден, край. Звънях по някакви фирми и ми обявяват цени от 200лв нагоре за 70 ампера, което е доста според мен. В момента ми е bosch 60-70 ампера, не съм сигурен точно за ампеража но просто е заминал. Колата ми е 2.0d 136hp. Първо предложете, колко ампера е ок да сложа на тоя двигател и колко да е стартовия ток. Второ, не държа да е Варта или Бош, просто да изкара 3-4 години, те само 2 дават гаранция. Мерси предварително, не съм в час с тия неща по колата, и рядко ми се е налагало да се занимавам с акумулатори, та да "светнете ме".
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.
- bobreti
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: M550d
Re: Колебание за акумулатор на 2.0d 136hp ?
Преди месец си смених акумулатора по каталог 90 ампера 820 ампера стартов ток. Минимум трябва да търсиш 80 ампера.
- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Не е вярно. По каталог можеш да сложиш и 70 амперчаса.
Аз съм с 80 и нямам никакъв проблем. Запали колата, включи всички консуматори и замери с колко ти зарежда алтернатора. Трябва да е между 13,8 и 14,2. Ако си извън нормата не е лошо да помислиш за четки на алтернатора, че ще съсипеш и нов акумулатор.

Аз съм с 80 и нямам никакъв проблем. Запали колата, включи всички консуматори и замери с колко ти зарежда алтернатора. Трябва да е между 13,8 и 14,2. Ако си извън нормата не е лошо да помислиш за четки на алтернатора, че ще съсипеш и нов акумулатор.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Cvetun написа:Пичове, вчера като падна снега и сутринта не можах да запаля. Следобеда ходих да ми го замерят и ми казаха, че е заминал. Спасявало ме е топлото време до момента и алтернатора ми, щото просто минавам на ден 30-40 километра и един вид си го зареждам до някаква степен, но преседи ли колата 1 ден, край. Звънях по някакви фирми и ми обявяват цени от 200лв нагоре за 70 ампера, което е доста според мен. В момента ми е bosch 60-70 ампера, не съм сигурен точно за ампеража но просто е заминал. Колата ми е 2.0d 136hp. Първо предложете, колко ампера е ок да сложа на тоя двигател и колко да е стартовия ток. Второ, не държа да е Варта или Бош, просто да изкара 3-4 години, те само 2 дават гаранция. Мерси предварително, не съм в час с тия неща по колата, и рядко ми се е налагало да се занимавам с акумулатори, та да "светнете ме".
Колега, за да изкара 3-4 години, предполагам искаш безпроблемно, е добре да е Варта или Бош и то от по-високият клас- никой не си дава парите, за да се хвали, че е с Варта или Бош. Вече, ако търсиш тръпката, сигурно ще намериш интересни предложения и за около 100лв. Има и една дузина правила, които трябва да се спазват при монтажа и експлоатацията на акумулатора, ако искаш да работи безпроблемно- колегата ти е казал да провериш зареждането, огромно съкращаване на живота на акумулатора се прави, ако поради някаква причина се е разредил и ти го зареждаш по-метода "ще покарам да го позаредя"- поинтересувай се какъв е оптималният заряден ток за зареждане и колко ампера е алтернатора ти и ще разбереш защо.
- Tsureto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 535i
- Мечтае да кара: BMW M6 F13
Колеги, какво мислите за това? - https://www.emag.bg/akumulator-firestor ... DWVVH3BBM/
Добър стартов ток, висок ампераж, и цената е много добра. Не съм ги чувал тези, но имат 2 години гаранция, което ми е добре. Не знам, дали още 2 години ще карам същия автомобил.
Търся цена->ампераж->стартов ток. Кът съм с парите и мисля, че това си заслужава, най малкото 2-3 години ще издържи, което ме устройва. Дайте мнение ?
Добър стартов ток, висок ампераж, и цената е много добра. Не съм ги чувал тези, но имат 2 години гаранция, което ми е добре. Не знам, дали още 2 години ще карам същия автомобил.
Търся цена->ампераж->стартов ток. Кът съм с парите и мисля, че това си заслужава, най малкото 2-3 години ще издържи, което ме устройва. Дайте мнение ?
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.
- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Взимай и слагай смело.
6 мнения
• Страница 1 от 1