Коварен лед

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring
Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
Детайли за колата: пенсионерска

Мнение от Tvrrr » 27 Дек 2006, 1:14

Каското важи без значение, кой е карал, стига да има книжка и да не е пиян!!!

Ако имаш щети и под колата вече няма да ти ги покрият за удар на паркинг (без връзки)!

Хващай съседа закарай го до КАТ да ти направят огледа и да казва пред тях че той е карал и да им даде синия си талон в замяна на красив акт. После с протокола и копие от акта му отиваш вече сама при застрахователите за оглед и опис. Щом има щети под колата и по скоростите трябва като си я закараш на сервиз и установят майсторите повредите да извикап застрахователите на място за "втори оглед". Тогава се описват щетите които не са видими на първият (при тях).

Ако има акт и протокол ще платят всичко и козметика и от долу и скорости и всичко. Единственият проблем е че за коли преди 98г. (мисля че беше) не плащат пълната стойност на новите части при представителя на марката, а примерно 80% от стойността им. Тва оба4е не е проблем понеже ти няма нужда ако нямаш възможност да ги купуваш нови или от официалния вносител.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tvrrr » 27 Дек 2006, 1:20

И не се притеснявай, аз имам маса срещи с кат и застрахователи и сервизи. Колата ще се оправи, няма нищо непоправимо. Просто ще мине малко време.

И мояте сега е в бокса понеже сам си я ударих :banghead: , ама вече ми мина киселото настроение и просто си я чакам. Успех ти желая и се надявам да съм ти бил полезен поне малко. Ако има нещо още питай.

Айде по весело щото ламарините се правят а наближава нова години и тряа да се пие, така че кола не ти трябва. :))

ентусиаст
Аватар

Re: ........

Мнение от euroto » 27 Дек 2006, 9:51

sladkotobe4e написа:
euroto написа:Отиваш директно при застрахователите и казваш, че си намираш колата блъсната и ще се придържаш към тва! Те ще почнат да се правят на съдии и адвокати, но ти ще си твърдиш версията, че са те натресли пред блока примерно или където си решиш!
Ще клекнат няма къде да ходят :!:

То хубаво ще кажа че е блъсната пред блока , ама пораженията от камъните който бяха под нея и ако скоростите при удара нещо им е станало ,няма как да е било от удар пред блока

Всичко ще ти оправят, нека докажат, че колата някой я е карал и той я е блъснал ?!?! НЕМОГАТ! Докато те немогат да докажат ти ще си твърдиш твоето а това с камъните винаги можеш да кажеш, че при удара е отхвръкнала на бордюра и е имало каманаци там или нещо каквото измислиш или не знаеш как е станало това, че отдолу е ударена и готово даже най добрия вариант е този да не би да се оплетеш в другия :) и вече е време да отидеш при тях и да пишеш като мине всичко
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 94
Мечтае да кара: X5

Мнение от sladkotobeb4e » 29 Дек 2006, 20:43

Вчера закарах ме колата в Бул Инс . Направиха и оглед и всичко мина добре. Но днес като се обадих в сервиза където трябва да я правят ме питаха за някакъв син лист (възлагателно писмо) който се оказа най-важния документ и който не ми бяха дали вчера след огледа.
Днес пратих човек да го вземе но от Бул Инс не са искали да му го дадът
защото каското било плащано на вноски и няма да ми оправят колата докато не им изплатя цялото какско . нищо че до момента е платена по голямата част . И ми казаха чак юли че ще ми я оправят като изтече каското
ох съвсем се побърках

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 29 Дек 2006, 21:04

По-принцип сумата по щетата ти се изплаща след като си платил цялата сума за каското . Другото което може да направиш да се разбереш със застрахователя ти да му платиш останалите вноски накуп и да ти оправят колата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sladkotobeb4e » 29 Дек 2006, 21:11

аз това мисля да направя ама дали ще я оправят или ще ме карат да чакам до юли
а и при всички застрахователи ли е така с каското като платиш всичките вноски тогава ти правят колата

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 29 Дек 2006, 21:22

Като си платиш и останалите вноски, застрхователа ти трябва да ти даде една бележка , че каското е напълно платено. С тази бележка ще отидеш на ул." Джеймс Баучър " No.51 ет.1 "КАСА" и ще ти дадът пари по щетата или възлагателното писмо

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tvrrr » 29 Дек 2006, 22:39

sladkotobe4e написа:аз това мисля да направя ама дали ще я оправят или ще ме карат да чакам до юли
а и при всички застрахователи ли е така с каското като платиш всичките вноски тогава ти правят колата

Кати си го внесеш цялото са длъжни да ти я оправят, тогава вече няма причина да те мотат.

Ти протокол зе ли от кат или отиде така?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sladkotobeb4e » 30 Дек 2006, 0:49

Tvrrr написа:
Ти протокол зе ли от кат или отиде така?

така отидох ама не ми написаха всички неща защото се оказа че и по ходовата част имам проблеми а за там вече не ми се мисли как ще я оправям
а най-лошото че установиха че и купето се е усукало

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tvrrr » 30 Дек 2006, 1:08

много тъпо!!! :( тия застрахователи са големи лайна!

Ти не накара ли съседа да му пишат протокол в кат както ти казах (понеже за птп на паркинг - ходова част няма как да ти опишат)?

:(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sladkotobeb4e » 30 Дек 2006, 1:19

Tvrrr написа:много тъпо!!! :( тия застрахователи са големи лайна!

Ти не накара ли съседа да му пишат протокол в кат както ти казах (понеже за птп на паркинг - ходова част няма как да ти опишат)?

:(

как да го накарам като той почна да се заяжда и да заплашва
и да ми обеснява как на мен трябва да ми пишат акта защото колата си била моя
и вика тя колата сама тръгна и сама изпили гуми и на бра скорост

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tvrrr » 30 Дек 2006, 1:38

Еми, аз знам какво бих направил при такава наглост ама след като си момиче предлагам ти да намериш някой да го направи вместо теб.

Някой ако ми направи колата на нищо, а после ми се прави на оборотен, най-малкото ще си остане без прозорци през зимата.

Акта се пише на водача, реализирал птп-то, а на собственика на МПС-то!

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 30 Дек 2006, 23:11

Zug-Zug!

sladkotobe4e написа:Днес пратих човек да го вземе но от Бул Инс не са искали да му го дадът защото каското било плащано на вноски и няма да ми оправят колата докато не им изплатя цялото какско .

При всички застрахователи е така. Въпроса се решава като им платиш всички вноски и ти я оправят. Баща ми заради това си смени едни застрахователи и чак тогава разбра, че е така :)
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 30 Дек 2006, 23:23

Tvrrr написа:Каското важи без значение, кой е карал, стига да има книжка и да не е пиян!!!

Не е вярно, че каското важи независимо кой е карал!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 30 Дек 2006, 23:29

Club BMW написа:
Tvrrr написа:Каското важи без значение, кой е карал, стига да има книжка и да не е пиян!!!

Не е вярно, че каското важи независимо кой е карал!

зависи как е написано ... ако има написани упълномощени шифиори тогава не важи ако кара друг

а ако имаш протокол ти правят всичко ... аз лятото счипих носач джанта и издрах броня от дупка ... виканх си кат написаха ми протокол .. и акт който отпадна мигновено ... и си ми направиха всичко
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата