УВО 87!
Модератор: Общи модератори
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Re: УВО 87!
[/quote]немо написа:Бубчо,това какво ТИ смяташ,че дължиш на Родината е въпрос на лично виждане.Ако смяташ,че не дължиш....терминал 1 или 2 и айде Чаоили get out off here
ако така ти харесва повече.....
Брех човек ще каже, че си се бил в някоя война за Родината, а не си чоплил семки 2 години в някоя казарма та така се пънеш

ПП и по-кротко със соченето на терминали, да не стане накрая да няма кой да ти плаща пенсията

- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
rve написа:Ее с ефрейтора Калушев се имахме, бре. Не помня как стана, той беше в друг взвод, но ни тръгна приказка по разни събирания из поделението. Даже ми беше дал един личен тефтер пълен с казармени "мъдрости". Май искаше да му нарисувам нещо, че ми се отдаваше рисуването. На мен ефрейтори ми бяха един образ от Мартен и едно момче от Русе. Пичове бяха, особено русенлията. Иначе и аз често бях на фонокартните апарати, оранжевите бяха Булфон и аз ги ползвах тях. Интересно, че от Балчик до Плевен ми беше по-евтино да говоря от колкото после от Радишево, което е на 5-6км от Плевен.
Между другото и аз си спомням много имена от тогава и въобще в детайли целия ми период в Балчик.
По мое време по тези оранжевите Булфон се приказваше безплатно и по цял ден и нощ беше заето на тях. Почти всичко висеше на "розовите" телефони и след това може би и фалираха

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
b_u_b_o написа:Брех човек ще каже, че си се бил в някоя война за Родината, а не си чоплил семки 2 години в някоя казарма та така се пънешПитам най-човешки, може пък нещо съществено да сте правили в тия казарми
![]()
ПП и по-кротко със соченето на терминали, да не стане накрая да няма кой да ти плаща пенсията
Бръснал съм се на планинска рекичка през януари и съм ползвал сняг вместо тоалетна хартия по време на наряд.Не е нещо съществено,но казармата в някои отношения те "приземява"...полезно е,вярвай ми.....
Относно пенсията->работя по въпроса да не се налага да разчитам на пенсия

За войната за Родината->дано не се налага,че във Айфоня няма такова приложение и става проблем......,не визирам конкретно теб!
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
немо написа:За войната за Родината->дано не се налага,че във Айфоня няма такова приложение и става проблем......,не визирам конкретно теб!
Но пък винаги можеш да влезеш в ръкопашен бой със селфи стика.
Странно, но тогава гейовете не бяха на мода, а ако сега има казарма ...... грозна гледка ще е......
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
- Яяя всички бомбета, ПАДНИ И СЕ ОКОПАЙ, мамка ви изтръпнала! Оставиии, имаш желание. Падни за лицеви опори! Едно - две - едно - две - едно - две! Значи вие - бойци на 2 часа служба, още не сте изпикали бирата от новобранската, и вече не ебавате Стария, а? Отговаряй като те питам бе, киртак!
- Съвсем не, другарю ефрейтор!
- Аааа, значи се ебавате със Стария?!? За бой под балатума, ваш'та мама! Стани! Мирно! Ще се сбръчкате от кушии тука, сами ще си приказвате... Ебавате се със Стария, а? Ти!
- Редник Христов!
- Ебаваш ли се със Стария бе, толуп недъгав?
- Ооо салага грешна, не ебаваш Стария, така ли? Ще ти изпием мозъка със сламка... Г-образна стойка - ЗАЕМИ!
И така, упражнението продължава докато новобранката не стигне до единствено правилния отговор на въпроса: "Ебаваш ли Стария или не го ебаваш?", а именно:
Старото не се ебава, но се уважава!
Хайде успешна седмица на всички стари кокали, да няма гърчове и кушии, да го давате небрежно и да отживеете в скатавка... Огън, служба не остана!
- Аааа, значи се ебавате със Стария?!? За бой под балатума, ваш'та мама! Стани! Мирно! Ще се сбръчкате от кушии тука, сами ще си приказвате... Ебавате се със Стария, а? Ти!
- Редник Христов!
- Ебаваш ли се със Стария бе, толуп недъгав?
- Ооо салага грешна, не ебаваш Стария, така ли? Ще ти изпием мозъка със сламка... Г-образна стойка - ЗАЕМИ!
И така, упражнението продължава докато новобранката не стигне до единствено правилния отговор на въпроса: "Ебаваш ли Стария или не го ебаваш?", а именно:
Хайде успешна седмица на всички стари кокали, да няма гърчове и кушии, да го давате небрежно и да отживеете в скатавка... Огън, служба не остана!
Excellent! Steven is my name!
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Borymeckata написа:И така, упражнението продължава докато новобранката не стигне до единствено правилния отговор на въпроса: "Ебаваш ли Стария или не го ебаваш?", а именно:
Тц, правилния отговор беше " Ебава, не ебава, старото се уважава!"

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
немо написа:b_u_b_o написа:Брех човек ще каже, че си се бил в някоя война за Родината, а не си чоплил семки 2 години в някоя казарма та така се пънеш
Бръснал съм се на планинска рекичка през януари и съм ползвал сняг вместо тоалетна хартия по време на наряд.Не е нещо съществено,но е важно да се споменат тези подвизи, граничещи с геройство
Готово, оправих ти мнението, няма нужда да ми благодариш, нито ти, нито някой от другите изпечени морски и сухопътни вълци.
Жалки са ми хора, за които най-милите спомени от казармата са как са бръснали Ботев, как са ги полагали дъртите и как са набивали пети по плаца. Мъжкарско едно такова.
После що се чудим откъде тая агресия у хората - комплексарщината откъде идвала. Тя не идва, култивирали сте я, поколение след поколение.
Даже някой кръгъл тъпунгер отбеляза (не ми се проверява кой), че на Запад било модерно и сексуални извращения. Ми браво, прати си дъщерята войник, да я оноди не поделението, ами цяла бригада.
Проблемът в случая не е че такива неща са се случвали, или че ще се случат, а че хора с такова мислене се възпроизвеждат, даже понякога размножават.
Уф, трябва още по-рядко да пиша в тоя заспал форум...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Не е нещо съществено,но казармата в някои отношения те "приземява"...полезно е,вярвай ми.....
А това защо удобно го пропусна?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- D.Stanev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E 36 320i Touring
- Мечтае да кара: Мазерати
- Детайли за колата: Стар чук - сребристо комби Е36 от 96-та.
Служих в "железния юмрук на 2-ра БГ армия" - 11-та танкова бригада Карлово... общо взето повечето неща от гадни до отвратителни - от падане за лицеви опори в лайната и пикнята на външния нужник, през марш на скок, тактики в разорана нива и ноемврийски дъжд, до побои и издевателства... все неща, които тези на които са се случили искат да забравят, а не да споделят...
Спомням си отчетливо едно нещо - отговора на един офицер на въпроса който сам си зададе (по повод на това, че бях целия посинен от старите кокали) - "какъв е смисъла на казармата" - "смисъла е да бъдеш сдъвкан и изплют, да станеш годен за употреба, да разбереш, че света не се върти около тебе, че морето не е до колене... казармата е живота събран в две години - ако го преживееш - нищо не може да те уплаши"
Тогава не разбрах съвсем смисъла на това, което ми говореше офицера, но от днешна гледна точка почвам да проумявам... особено като гледам сегашните младежи...
Радвам се, че все пак повечето имат и хубави спомени от кошмара наречен казарма...
Спомням си отчетливо едно нещо - отговора на един офицер на въпроса който сам си зададе (по повод на това, че бях целия посинен от старите кокали) - "какъв е смисъла на казармата" - "смисъла е да бъдеш сдъвкан и изплют, да станеш годен за употреба, да разбереш, че света не се върти около тебе, че морето не е до колене... казармата е живота събран в две години - ако го преживееш - нищо не може да те уплаши"

Тогава не разбрах съвсем смисъла на това, което ми говореше офицера, но от днешна гледна точка почвам да проумявам... особено като гледам сегашните младежи...
Радвам се, че все пак повечето имат и хубави спомени от кошмара наречен казарма...
BMW Crash master
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Глейте ся, теа работи с казармата са се случвале кога сме биле млади. А кога поостарее човек винаги му е кеф да си спомня кво е правил кога е бил келеш. И понеже нашия келешлък съвпадна с войниклъка, на 90% от ората им е кеф да си спомнят за тия простотийки. Ся на по-младите дето не са ходили ше си спомнят некви напушвания, селфита по голи гъзове некъде си и незнам си кви глупости, които за мен са много по-големи простотии от казармата ма тва е дет се вика лекио конфликт на поколенията. Хубавото на казармата беше, че човек млад ще не ще се отделя от маминка и татинка и попада в една мноо враждебна среда. Това винаги е полезно! Некои го понасяха мноо трудно некои много лесно като мене щото аз отдавна преди тва бех без маминка и татинка и ми беше през оная сеш' се. Та така. Ма и на едните и другите винаги се отразява по нещо положително. Най-малкото придобития експириънс сам сред идиоти за повече от 24 часа си е безценен. Та така.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Брех голяма ралта била тая казарма бре. Аз преди казармата работех с камион и едновременно хамалин и се сцепвах от работа. Докато седях в казармата само чаках да излезна и да продължа да работя, винаги съм имал цел. Явно само на мен ми се е сторила като затвор, да нямаш право да излизаш, да те карат да се занимаваш цял ден с глупости като кълцане на тревички между плочките, да не можеш да видиш любимите си хора. Да си затворен с много други, с които почти нямаш нищо общо и да не издаваш, че си различен, щото ще ти се ебе майката. Да, научих се да стискам зъби, научих се как да кръшкам. За софиянец като мен беше прекрасно да си в Бургас в някакво тръбно поделение и в Средец, зобиколен от цигани - елитът на армията, която щеше първо да посрещне турската инвазия. А, научих се и как да разбъркам кабелите на линейката сутрин, така че и механикът да не може да я запали. Останаха ми приятели от казармата, колкото да ме подпитват за пари назаем.
Не виждам кое е полезното един прост селянин, който преди казармата е пасъл овцете на баща си и на кръстословицата като пише "ден от седмицата с пет букви и първа " с" отговаря "събота", да кара един сравнително интелигентен човек да му мете фасовете от цигарите и да му сменя чаршафите. Голям университет тая казарма, ама явно аз го завърших с двойка.
Не виждам кое е полезното един прост селянин, който преди казармата е пасъл овцете на баща си и на кръстословицата като пише "ден от седмицата с пет букви и първа " с" отговаря "събота", да кара един сравнително интелигентен човек да му мете фасовете от цигарите и да му сменя чаршафите. Голям университет тая казарма, ама явно аз го завърших с двойка.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
bum_bum написа:Натискаш отгоре бутоните на вилката но не напълно за да прекъсне връзката, а някъде до средата.
Просто се е излизало с 1ца на външна. Аналоговите телефони като набират правят точно това... "затварят" линията толкова пъти колкото е цифрата

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
steeN написа:bum_bum написа:Натискаш отгоре бутоните на вилката но не напълно за да прекъсне връзката, а някъде до средата.
Просто се е излизало с 1ца на външна. Аналоговите телефони като набират правят точно това... "затварят" линията толкова пъти колкото е цифратаПросто трябва да се прекъсва бързо, защото централата следи за прекъсвания с определена дължина. Смятай ако бях изкарал казарма какви неща щях да зная
А ако знаеше и морза, за набиране на телефон нямаше да ти трябва и шайба

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв