Демонтаж на фаровете ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Демонтаж на фаровете ?
Някой може ли да ми каже от къде и с какъв ключ да бръкна за да сваля болта на фара, който седи от към бъбреците от вътрешната страна.
Като се опитах да ги сваля видях три болта, два отгоре, които се свалят напрво с поглед и един под мигача, който също не е проблем. Обаче се оказа, че има и четвърти болт, които не мога да видя, но напипах с ръката от вътрешната страна отдолу.
Та проблема е че за този четвъртия болт не виждам от къде и с какво трябва да се бръкне за да го сваля. Или поне на моята кола не може защото има разни тръбички и други щуротии които явно не мога да сваля за да ми е по-лесно.
Колата е 318tds. Ако някой е правил това упражнение моля да каже дали има лесен начин или да ги свалям с чука и после в ДЗИ да му мислят
:):)

Като се опитах да ги сваля видях три болта, два отгоре, които се свалят напрво с поглед и един под мигача, който също не е проблем. Обаче се оказа, че има и четвърти болт, които не мога да видя, но напипах с ръката от вътрешната страна отдолу.
Та проблема е че за този четвъртия болт не виждам от къде и с какво трябва да се бръкне за да го сваля. Или поне на моята кола не може защото има разни тръбички и други щуротии които явно не мога да сваля за да ми е по-лесно.
Колата е 318tds. Ако някой е правил това упражнение моля да каже дали има лесен начин или да ги свалям с чука и после в ДЗИ да му мислят

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
:)
Мерси много.
Утре сутринта ги почвам.
Проблема е само, че няма как да ги измия защото просто стъклата са стопени от прекалено мощни крушки и трябва да ги сменя.
Не знам защо, но на моята кола кръглите стъкла са пластмасови а не стъклени както на всичките Е36 в които съм се заглеждал до сега и няма лещи на късите фарове, а са си БОШ оригиналните.
Даже и стъкла не е лесно да се намерят такива. За фаровете с лещите намерих и на БОШ и на другата фирма производител на фарове за БМВ само че закрепването на стъклата не е същото, така че сега ще махна кръглите стъкла и ще карам така докато намеря каквито ми трябват или докато намеря само кръглите.
Утре сутринта ги почвам.
Проблема е само, че няма как да ги измия защото просто стъклата са стопени от прекалено мощни крушки и трябва да ги сменя.
Не знам защо, но на моята кола кръглите стъкла са пластмасови а не стъклени както на всичките Е36 в които съм се заглеждал до сега и няма лещи на късите фарове, а са си БОШ оригиналните.
Даже и стъкла не е лесно да се намерят такива. За фаровете с лещите намерих и на БОШ и на другата фирма производител на фарове за БМВ само че закрепването на стъклата не е същото, така че сега ще махна кръглите стъкла и ще карам така докато намеря каквито ми трябват или докато намеря само кръглите.
- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
Вземи ендо малко гедоренце с камък 7 или 8 (не помня вече) и с удължителя се бърка до там много лесно, разбира се след като си свалил кората над бъбреците. 

0878 500 286
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
- gedoreto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E21 320; E30 320cabrio; E39 525; X5
- Мечтае да кара: E30 M3
- KickingKing
- ентусиаст
-
Lok-Tar!
Те говорят за долу, а не тия за пластмасата.
gedoreto написа:НА по старите е с кръстата отверка
Те говорят за долу, а не тия за пластмасата.

Изяж бобър - спаси дърво!

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
- gedoreto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E21 320; E30 320cabrio; E39 525; X5
- Мечтае да кара: E30 M3
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
значи някой ти ги е сменял болчетата
иначе кората над бъбреците, за да я свалиш трябва освен болтчетата да махнеш и едни пластмасови копчета, които хващат кората към гредата, а тея копчета имат едно щифтче по средата и отзад с отверка трябва да го избуташ да излезе напред иначе ще ги счупиш ако се мачиш да ги махнеш без да избуташ щифтчето

иначе кората над бъбреците, за да я свалиш трябва освен болтчетата да махнеш и едни пластмасови копчета, които хващат кората към гредата, а тея копчета имат едно щифтче по средата и отзад с отверка трябва да го избуташ да излезе напред иначе ще ги счупиш ако се мачиш да ги махнеш без да избуташ щифтчето

Момчета благодарение на помощта ви фаровете днес бяха свалени и гнусните стопени пласмасовки стъкла ги ампутирах успешно. Всички болтове бяха с глава 8 мм, а тези на кората с кръстата отверка плюс два щтифта, който също доста лесно изкарах като им издърпах в средата клинчетата и демонтажа стана доста бързо след като знаех как да бръкна за скритото болтче, макар че едни тръби са климатроника маи пак пречеха малко, но им намерих цаката и на тях с груба сила
.
Сега фаровете светят добре, само че точно пред колата остава една зона малко по-слабо осветена от по-напред, която не е проблем защото халогените я покриват.
Ако някой случайно има идея от къде да намеря стъкла
(тези кръглите вътре) поне за късите светлини, които са без лещи в тях ще съм благодарен ако ми каже
.
И внимавайте с по-мощните крушки
, че ако сте с пластмаски като мен резултата е стопени стъкла
.

Сега фаровете светят добре, само че точно пред колата остава една зона малко по-слабо осветена от по-напред, която не е проблем защото халогените я покриват.
Ако някой случайно има идея от къде да намеря стъкла
(тези кръглите вътре) поне за късите светлини, които са без лещи в тях ще съм благодарен ако ми каже

И внимавайте с по-мощните крушки

- zipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36, 320i coupe 93'; E91 325xi 07'
- Мечтае да кара: M3
Здравейте и от мен!Аз също мисля да ги сменям моите в скоро време,но съм виждал на приятели как,след монтажа единия фар свети надолу-3-4м а другия на седмия етаж
Нещо ги е умазал
Ако някой знае как да избегна това нещо . . . 

- KickingKing
- ентусиаст
-
Zug-Zug!
Да слагаш ги като хората и след това отиваш на реглаж на стенд
zipper написа:Здравейте и от мен!Аз също мисля да ги сменям моите в скоро време,но съм виждал на приятели как,след монтажа единия фар свети надолу-3-4м а другия на седмия етаж![]()
Нещо ги е умазал
Ако някой знае как да избегна това нещо . . .
Да слагаш ги като хората и след това отиваш на реглаж на стенд

По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!
- KickingKing
- ентусиаст
-
Lok-Na-Rok!
Да и при мене така, но човека е казал, че ще ги сменя!
Да и при мене така, но човека е казал, че ще ги сменя!

- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2