Масло за Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Re: Масло за Е46
То хубаво, ама преди да вземеш решение какво масло да си сипеш, трябва да имаш няколко неща предвид:
-на колко км ти е мотора няма абсолютно никакво значение, слага се масло според спецификациите, независимо от лазерниците му.
-с различни вискозитети масла няма да проемниш особено разхода, да не кажа никак. Мотора, който си харчи си харчи и обратно.
-лл 04 е масло със занижени показатели като цяло пред лл 01, а на всичкото отгоре е по-скъпо. Като добавим и че за М54 по спецификации се препоръчва лл 01, не знам още какво се колебаеш.
-на колко км ти е мотора няма абсолютно никакво значение, слага се масло според спецификациите, независимо от лазерниците му.
-с различни вискозитети масла няма да проемниш особено разхода, да не кажа никак. Мотора, който си харчи си харчи и обратно.
-лл 04 е масло със занижени показатели като цяло пред лл 01, а на всичкото отгоре е по-скъпо. Като добавим и че за М54 по спецификации се препоръчва лл 01, не знам още какво се колебаеш.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Denkata10
- Потребител
-
- Кара: E46 BMW 325xi
- Мечтае да кара: M5 E60 & M5 F90
ivoaudi написа:То хубаво, ама преди да вземеш решение какво масло да си сипеш, трябва да имаш няколко неща предвид:
Тогава кое ще препоръчаш колега , 0w40 на Мобил1 или 0w30 на Кастрол , за този М54 масларник? ха

ivoaudi написа:То хубаво, ама преди да вземеш решение какво масло да си сипеш, трябва да имаш няколко неща предвид:
Искаш да кажеш, че дали ще налееш 0в30 или 10в60 няма да има разлика в разхода на масло?
Това, че лл-04 е със занижени характеристики спрямо лл-01 все едно не си го казал.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Не знам каква е тази страст при теб да перефразираш мненията и да спориш после по вече изкривеното мнение. Казах, че ако мотора си е за ремонт и харчи масло, дори грес на котлона да топлиш, пак ще я гори. Харча на масло не се оправя със наливане на неподходящо масло, а с ремонт!
За ЛЛ-овете, каквото има да казвам съм го казал вече.
Към Денката - просто си сипи каквото ти душа иска като марка, според джоба да речем. Просто си спази какво ти пише в упътването за твоя мотор, аз бих сложил 5w40. Тук във форума има съвестни търговци, потърси. А и в тези 100 страници има много ценно инфо, позабавлявай се, има какво да научиш.
За ЛЛ-овете, каквото има да казвам съм го казал вече.
Към Денката - просто си сипи каквото ти душа иска като марка, според джоба да речем. Просто си спази какво ти пише в упътването за твоя мотор, аз бих сложил 5w40. Тук във форума има съвестни търговци, потърси. А и в тези 100 страници има много ценно инфо, позабавлявай се, има какво да научиш.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
Тука има хора дето им е хоби като видят някой нов във форума и да го пращат по върбите. Баси перверзното хоби.
Това което си казал за лл спецификациите предполагам ще го подкрепиш с някой линк от производител на масло или нещо подобно?
Това което си казал за лл спецификациите предполагам ще го подкрепиш с някой линк от производител на масло или нещо подобно?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- iNfoster`
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: M5 E60,F90
Според мен си сложи Castrol 5W40. Аз лично съм много доволен от марката Castrol. И не мисля да е сменям за напред.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Харча на маслото при М54 се коригира с нови гумички и сегменти. Може да се погледне състоянието на лагерите. Около 2000 лева стъва всичко. 10W60 е масло за определени мотори, но за този, мисля че 5W40 е по-добре.
Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk
- Denkata10
- Потребител
-
- Кара: E46 BMW 325xi
- Мечтае да кара: M5 E60 & M5 F90
iNfoster` написа:Според мен си сложи Castrol 5W40. Аз лично съм много доволен от марката Castrol. И не мисля да е сменям за напред.
Здравей, колега! Кастрол е може би най-добрата марка масло колега, но много рядко можеш да попаднеш на оригинално такова, а пък и твоя мотор като гледам е 3.0д , който е съвсем различен от моя бензинов М54, затова искам някой с М54 да сподели с какво масло кара, или поне с какво е карал и някакви мнения за него.

vvasilev1 написа:Харча на маслото при М54 се коригира с нови гумички и сегменти. Може да се погледне състоянието на лагерите. Около 2000 лева стъва всичко. 10W60 е масло за определени мотори, но за този, мисля че 5W40 е по-добре.
Съвсем вярно. Въпроса е, че ако колегата правилно е измерил 2-3 литра на 12-13к км, няма смисъл да бърза с ремонт. Иначе с оглед на наближаващата зима 5в40 си е правилното масло.
efren написа:ivoaudi написа:То хубаво, ама преди да вземеш решение какво масло да си сипеш, трябва да имаш няколко неща предвид:
Искаш да кажеш, че дали ще налееш 0в30 или 10в60 няма да има разлика в разхода на масло?
Това, че лл-04 е със занижени характеристики спрямо лл-01 все едно не си го казал.
Точно правилно е казал колегата, че Longlife-04 маслата са със занижени присадки, за да имат ниски нива на сулфатна пепел и да не "дразнят" катализаторите и ДПФ.
Сега излезе, че пълната синтетика дразни катализаторите, явно моите вече са за изхвърляне
Тука стана градски митове и легенди.
http://www.lubricants.total.com/profess ... s-bmw.html
ГлеЙ к'ви са тъпанари тия от Тотал, лл04 било по-добро от лл01, трябваше тебе и ивоауди да питат, баси малоумните французи.

ГлеЙ к'ви са тъпанари тия от Тотал, лл04 било по-добро от лл01, трябваше тебе и ивоауди да питат, баси малоумните французи.
Кога съм казал, че пълната синтетика дразни катализаторите ?
Поздрави.
Поздрави.
Последна промяна Kurtov на 23 Сеп 2017, 23:48, променена общо 2 пъти
efren написа:Сега излезе, че пълната синтетика дразни катализаторите, явно моите вече са за изхвърлянеТука стана градски митове и легенди.
Правилно ти говорят колегите ама ти не прихващаш. Колегите визират масло за м54 БЕНЗИН. Според теб ЛЛ01 не е синтетика ли? Колкото до разхода на масло пускате повечко вакуум в картера(варианти бол) и 2-та бона надиплени за дъртите кочини ги давате по кръчми и ку*ви.
Kurtov написа:Те са умни, питат такива като теб.
Поздрави.
Като ви свършат аргументите и започвате с квалификациите на останалите във форума, пък то аргументите ви свъшват от първия пост. Ама какво да се прави, нали трябва да пишете простотии.
Това с поздравите, някакъв вид надменност го раздаваш, демек поредния мноо отУорен у форума. Аре със здраве и да научиш нещо дето не си го чел във Фейсбук.
Kurtov написа:Кога съм казал, че пълната синтетика дразни катализаторите ?
Поздрави.
efren написа:Kurtov написа:Те са умни, питат такива като теб.
Поздрави.
Като ви свършат аргументите и започвате с квалификациите на останалите във форума, пък то аргументите ви свъшват от първия пост. Ама какво да се прави, нали трябва да пишете простотии.
Това с поздравите, някакъв вид надменност го раздаваш, демек поредния мноо отУорен у форума. Аре със здраве и да научиш нещо дето не си го чел във Фейсбук.
Баце сещай се, че като си промениш мнението, моя цитат остава със старото ти мнение.

Поздрави