Земеделска тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Re: Купете от баба!

Мнение от Borymeckata » 27 Мар 2017, 6:49

Stoqnov_1979 написа:Асмата що не си порязал още :D

Едно по едно де... Три декара е двора, а ние ходим само през уикендите и все има да се прави нещо. Оправихме и асмата. Та като стана въпрос за рязане - в голямо чудене изпаднах с аронията:

Изображение

Изображение

Знам че трябва да се реже, обаче как... :dunno: :dunno: Рових в мрежата и попаднах на някакви безумни указания - всяка година да оставям по 6 нови издънки, и така - 6 години подред. На седмата година пак оставям 6 нови издънки и режа най-старите 6... Добре де, аз как ще си спомня преди 7 години (?!?) кои точно са били тези стебла, та да ги отрежа...?? Да ги маркирам някак? И на 7-та година това храстче как ще изглежда - с 36 издънки?!? Абе шантава работа... Или аз съм разбрал неправилно? Та ако може някой да обясни достъпно за рязането на аронията - ще бъда много признателен... :bowdown: :bowdown:
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 27 Мар 2017, 8:16

Остави си по едно две в средата за водачи, а на другите клончета и разклонения, им резни връхчетата да се разклонява и сгъстява. Догодина с новите издънки - пак така. Врътни и по един канап, че като се отрупа с плод, ляга по земята и се криви много.
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 27 Мар 2017, 9:40

За връзването на аронията - няма проблеми, даже и колче ще й забия. Те са само 6 храстчета, не е цял декар, да речеш... Казваш - трябва да се сгъстява? Значи не е като короната на плодните дървета - аз все гледам да са по-разклонени и рехави, да се огряват повече плодовете и да зреят по-добре... Другата пролет ще й режа върховете, че сега вече е на път да цъфне.

Така и така сме на темата - я кажете за пауловнята. Миналата есен, преди да изпадат листата, направи едни... като гроздове, с топчета... Сега я гледам, ама още няма пъпка, няма нищо. Та се чудя - да не би тази година да цъфне? Виждало съм пауловня как цъфти - много е красива, с едни виолетови цветове, подобно на кестените.
Изображение

Изображение

Имаме и една декоративна върбичка - не знам жената защо я забучи, никаква полза от нея:
Изображение

Сега ще кажете, че й върбата трябва да режа... :banghead: :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 27 Мар 2017, 12:03

Боримечката,на каква възраст е тая пауловния,ти ли си я садил?
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 27 Мар 2017, 12:09

Леле каква завист ме гризе! Хем си на север, хем климатът ти е мек! При мене още тревата не е почнала да расте. По дръвчетата едвам личат пъпчиците, още не мога да разбера кое е умряло от студа и кое - не. Единствено птиците се пукнаха да снасят яйца, трябва да почна да ги продавам.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 27 Мар 2017, 12:18

Пауловнята е на 4 години и половина, есента на 2012-та я посадих, някъде ноември месец. Расте като шантаво това, повече от 2 метра на година... Рязал съм я два пъти, но вече не ми се катери толкова високо. Чак започнах да се притеснявам за къщата. На метър и половина от нея има врата, която вече не може да се отваря - корените са надигнали бетонната настилка, егати...

Не знам какво разбираш под "мек климат" ама тая зима голям студ брахме - близо 2 месеца си бяха минусови температури, няколко дни падна до -20... Интересно е, че на магнолиите им няма нищо, обаче смокинята пак закъса - всяка зима измръзва и всяка пролет тръгва наново от корена. Май ще я вадя - няма никаква полза от нея.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 27 Мар 2017, 14:26

Смокиня или в Благоевградско или :banghead:
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Мордехай » 27 Мар 2017, 14:43

При мен две черници са така, всякак ги завивам зимата и измръзват, пролетта започват от корен. Миналата година май месец беше много студено и ми прецака някоко разцъфнали дръвчета. При мен е почти 900 метра надморска височина и сигурно от това е по-студено.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Потребител
Аватар

Мнение от Mini » 27 Мар 2017, 23:09

efren написа:Смокиня или в Благоевградско или :banghead:

По южното Черноморие се среща доста често.

Потребител
Аватар

Мнение от Mini » 27 Мар 2017, 23:14

Borymeckata написа:Не знам какво разбираш под "мек климат" ама тая зима голям студ брахме - близо 2 месеца си бяха минусови температури, няколко дни падна до -20... Интересно е, че на магнолиите им няма нищо, обаче смокинята пак закъса - всяка зима измръзва и всяка пролет тръгва наново от корена. Май ще я вадя - няма никаква полза от нея.

Явно магнолията е издържлива на студ, щото тук се среща доста често.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 20 Сеп 2017, 4:47

Банда, имам нужда от помощ. Щипалки (Forficula auricularia) ми нападнаха градината. В допълнение се появиха и голи охлюви. Как да се предпазя от тази напаст? Превръщат ми доматите в гърмяни с едри сачми топки.

Благодаря за всяка идея :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Мордехай » 20 Сеп 2017, 6:50

Ако можеш да гледаш патици или гъски, те изяждат всичко което пълзи по земята. Иначе за охлювите има една отрова - вениш гб - изключително ефикасна е, но охлювите умират в адски мъки.

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 20 Сеп 2017, 7:12

Още имаш домати? Браво... Нашите приключиха и отново купуваме от пазара. Иначе последните домати (ако успееш да ги задържиш и през октомври) са най-вкусни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Сеп 2017, 9:07

В две от трите години през които съм гледал домати имах до ноември. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 20 Сеп 2017, 9:33

Просто си плаче за ракия
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата