Демонтаж на фаровете ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Демонтаж на фаровете ?

Мнение от juro » 26 Дек 2006, 2:51

Някой може ли да ми каже от къде и с какъв ключ да бръкна за да сваля болта на фара, който седи от към бъбреците от вътрешната страна.
Като се опитах да ги сваля видях три болта, два отгоре, които се свалят напрво с поглед и един под мигача, който също не е проблем. Обаче се оказа, че има и четвърти болт, които не мога да видя, но напипах с ръката от вътрешната страна отдолу.
Та проблема е че за този четвъртия болт не виждам от къде и с какво трябва да се бръкне за да го сваля. Или поне на моята кола не може защото има разни тръбички и други щуротии които явно не мога да сваля за да ми е по-лесно.
Колата е 318tds. Ако някой е правил това упражнение моля да каже дали има лесен начин или да ги свалям с чука и после в ДЗИ да му мислят :):):) :twisted: :twisted: :twisted:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

:)

Мнение от ditko1 » 26 Дек 2006, 3:00

Значи аз си свалях фаровете и си ги измих и станаха перфектно та по темата-трябва да махнеш черния капак дето съм ти нарисувал с черна стрелка и под червените стрелки седят тези болчета дето търсиш там 6е ти трябва дълго 8-ца ключе.. :)
Изображение
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 26 Дек 2006, 5:13

Мерси много.
Утре сутринта ги почвам.
Проблема е само, че няма как да ги измия защото просто стъклата са стопени от прекалено мощни крушки и трябва да ги сменя.
Не знам защо, но на моята кола кръглите стъкла са пластмасови а не стъклени както на всичките Е36 в които съм се заглеждал до сега и няма лещи на късите фарове, а са си БОШ оригиналните.
Даже и стъкла не е лесно да се намерят такива. За фаровете с лещите намерих и на БОШ и на другата фирма производител на фарове за БМВ само че закрепването на стъклата не е същото, така че сега ще махна кръглите стъкла и ще карам така докато намеря каквито ми трябват или докато намеря само кръглите.

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 26 Дек 2006, 12:58

Вземи ендо малко гедоренце с камък 7 или 8 (не помня вече) и с удължителя се бърка до там много лесно, разбира се след като си свалил кората над бъбреците. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 525d
Мечтае да кара: това ,което кара

Мнение от shnitzera » 26 Дек 2006, 18:38

8 :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E21 320; E30 320cabrio; E39 525; X5
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от gedoreto » 27 Дек 2006, 0:23

НА по старите е с кръстата отверка

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 27 Дек 2006, 0:24

Lok-Tar!

gedoreto написа:НА по старите е с кръстата отверка

Те говорят за долу, а не тия за пластмасата.
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E21 320; E30 320cabrio; E39 525; X5
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от gedoreto » 27 Дек 2006, 0:34

е да де на моито са с отверка

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 27 Дек 2006, 1:21

значи някой ти ги е сменял болчетата :mhihi:
иначе кората над бъбреците, за да я свалиш трябва освен болтчетата да махнеш и едни пластмасови копчета, които хващат кората към гредата, а тея копчета имат едно щифтче по средата и отзад с отверка трябва да го избуташ да излезе напред иначе ще ги счупиш ако се мачиш да ги махнеш без да избуташ щифтчето ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 27 Дек 2006, 1:50

Момчета благодарение на помощта ви фаровете днес бяха свалени и гнусните стопени пласмасовки стъкла ги ампутирах успешно. Всички болтове бяха с глава 8 мм, а тези на кората с кръстата отверка плюс два щтифта, който също доста лесно изкарах като им издърпах в средата клинчетата и демонтажа стана доста бързо след като знаех как да бръкна за скритото болтче, макар че едни тръби са климатроника маи пак пречеха малко, но им намерих цаката и на тях с груба сила :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: .

Сега фаровете светят добре, само че точно пред колата остава една зона малко по-слабо осветена от по-напред, която не е проблем защото халогените я покриват.
Ако някой случайно има идея от къде да намеря стъкла
(тези кръглите вътре) поне за късите светлини, които са без лещи в тях ще съм благодарен ако ми каже :mhihi: :mhihi:.

И внимавайте с по-мощните крушки :idea: :idea: , че ако сте с пластмаски като мен резултата е стопени стъкла :shock: .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36, 320i coupe 93'; E91 325xi 07'
Мечтае да кара: M3

Мнение от zipper » 27 Дек 2006, 12:53

Здравейте и от мен!Аз също мисля да ги сменям моите в скоро време,но съм виждал на приятели как,след монтажа единия фар свети надолу-3-4м а другия на седмия етаж :mhihi: :mhihi:Нещо ги е умазал :confused: Ако някой знае как да избегна това нещо . . . :(

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 27 Дек 2006, 13:10

Zug-Zug!

zipper написа:Здравейте и от мен!Аз също мисля да ги сменям моите в скоро време,но съм виждал на приятели как,след монтажа единия фар свети надолу-3-4м а другия на седмия етаж :mhihi: :mhihi:Нещо ги е умазал :confused: Ако някой знае как да избегна това нещо . . . :(

Да слагаш ги като хората и след това отиваш на реглаж на стенд :)
Изображение

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 27 Дек 2006, 20:27

Аз моите си ги сложих както ги махнах и като правих манипулациите по тях не пипах рефлекторите.
Всичко си пасна както си беше преди свалянето и не се наложи да ги регулирам допълнително

ентусиаст
Аватар

Мнение от KickingKing » 28 Дек 2006, 0:01

Lok-Na-Rok!

Да и при мене така, но човека е казал, че ще ги сменя!
Изображение

Изображение

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 28 Дек 2006, 0:39

Е за кво са ти нови стъкла, без стъклата е по готино според мен :D
Изображение

Следваща

Назад към E36