Проблем със съединител БМВ Е39 530д-РЕШЕН
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
62 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
Re: Проблем със съединител БМВ Е39 530д
niagolov написа:choio написа:niagolov написа:Оффф,взел днес някъв инструмент с който се монтирал,и пак буксува много...според него е прецакан и новия притискател,сега ме кара да купувам още един комплект съединител,нямам думи просто...Незнам вече какво да правя,всеки си взема пари за труд,а проблема не е отстранен..
Рекламирай притискателя там от където си го взел,макар мен лично да ме съмнява,че чисто нов притискател би бил дефектен,но нее невъзможно. Откъде го купи?
От ELIT CAR
Ами колега, те са сериозна фирма отиваш обесняваш ситуацията,ако трябва майстора ти пише становище и искаш да ти го заменят. Честно казано ме съмнява тая теория ама поне взимайки друг ще отхвърлиш съмненията, че съединителя е двфвктен.
- niagolov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-36 купе
- Мечтае да кара: E-46 купе
choio написа:niagolov написа:choio написа:niagolov написа:Оффф,взел днес някъв инструмент с който се монтирал,и пак буксува много...според него е прецакан и новия притискател,сега ме кара да купувам още един комплект съединител,нямам думи просто...Незнам вече какво да правя,всеки си взема пари за труд,а проблема не е отстранен..
Рекламирай притискателя там от където си го взел,макар мен лично да ме съмнява,че чисто нов притискател би бил дефектен,но нее невъзможно. Откъде го купи?
От ELIT CAR
Ами колега, те са сериозна фирма отиваш обесняваш ситуацията,ако трябва майстора ти пише становище и искаш да ти го заменят. Честно казано ме съмнява тая теория ама поне взимайки друг ще отхвърлиш съмненията, че съединителя е двфвктен.
Лично мен ме съмнява да е дефектен,при положение че и със стария съединител,и с новия симптомите ми са абсолютно еднакви.Никаква разлика,няма дори и минимална промяна
- Хрuсто
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.0TFSI със Revo stage 3 ;)
Не че нещо, не че съм гледал как е системата със съединителя при бмв, но при предишната ми марка имаха по две помпи. Та въпросните помпи не струваха много пари, що не пробваш? Колко го покара новия съединител?
- Dimitar_VN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525д
Аз имах подобен проблем с е34ката. Като я купих съединителя беше зле и мек на натискане, момчето от което купих колата ме помоли ако сменям съединитела да му се обадя и кажа дали е нов ,тъй като той е ходил в сервиз за смяната му.Е като свалих кутията видях лъскав закс притискател и феродото беше като ново,но притискателя беше дефектирал пружините ги натисках с палец ,а аз знам татко едно време как ги проверяваше с крик,също така челото на притискателя беше оцветено в различно цветове както метала като се нагрее с горелката как става ,но не целия а само на места.Сложих на лук нов съединител комплект ,ами не е стока изпуши без да я зоря колата исках само да я паркирам на един тротоар 10 15см висок качих задните колела и опрях предните на бордюра.Отпуснах съединителя леко и подадох газ с идеята да превърти леко гумите и да се качи ,обаче изпуши съединителя в буквалния смисъл.
Колко от вас са сваляли и подменяли съединители, стари, нови майстори, феродовия не можеш да го монтираш обърнат. Това е проста механика, като да ограничиш хода на буталата на спирачния апарат и притискателя натиска няколко милиметра, като стигне ограничител, не може да прилепи феродовия. След като това животно е стигнало до боксуване, представете си колко са износени стария притискател и маховика. Преди две години, следвайки безумни съвети на драскачи, смених притискател и феродов. Аксиален луфт, маховика нямаше, радиален не повече от 3 зъба. 90% от писалите в тая темя, нямаше и не са го сменяли, ако са стигали до тук. Е две годони по-късно, притрисането на полусъединител толкова ми скъса нервите, че смених пак съединител, но този път заедно с маховика. Пружините на маховика, от топлината променят твърдостта си. Износва се триещата повътхност.
Сега всички разбиращи, като си сменяте предните дискове, на новите изтънете ги на минимума от едната страна и ги монтирайте...
До автора... След като боксува и сега след, смяна на феродов и притискател, феродовия е запален отново и няма добър контакт. Вариантите са ти два. Нов маховик, или друг ( което не те съветвам) но читав и само феродов диск. А най-чистия вариант е нов маховик, притискател и феродов. Защо? Защото демпферните пружини, от темп. Са отсалабнали и може да се появи тресене при тръгване.
Сега всички разбиращи, като си сменяте предните дискове, на новите изтънете ги на минимума от едната страна и ги монтирайте...
До автора... След като боксува и сега след, смяна на феродов и притискател, феродовия е запален отново и няма добър контакт. Вариантите са ти два. Нов маховик, или друг ( което не те съветвам) но читав и само феродов диск. А най-чистия вариант е нов маховик, притискател и феродов. Защо? Защото демпферните пружини, от темп. Са отсалабнали и може да се появи тресене при тръгване.
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Колега преди време , мой приятел с 330д е46 поради липса на финанси смени само маховик (поради разтракване) по спомен в момента е с маховик от е39 525д който беше същия като неговия , колата се кара вече 3г. без никакви ядове . Маховика си личи дали е читав (вярно че винаги има риск) но в случая маховика беше 250лв. с доставката ! Така , че винаги има вариянт втора ръка за такив скъпи части 

- niagolov
- кандидат ентусиаст
-
Колата вече е при трети майстор,с този не се разбрахме,караше ме да купувам на ново съединител,но не ми гарантираше че ще се оправи,а да сме пробвали просто с нов притискател...питам го ттози нали е нов който купих(можело да е дефектен).. 

- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Колега , като ти прочетох мнението се сещам , че моя майстор (човека е мега добър) преди време не помня по какъв повод ми се оплака с подобна случка точно с дизелово БМВ 5та серия 3.0D (но не помня дали за 3ка или 5ца говореше) и комплект притискател и феродов чисто нов на Luk , каза че като монтирал съединитя боксувал яко , но не съм разпитвал за развитието по темата 

- niagolov
- кандидат ентусиаст
-
dak написа:Колега , като ти прочетох мнението се сещам , че моя майстор (човека е мега добър) преди време не помня по какъв повод ми се оплака с подобна случка точно с дизелово БМВ 5та серия 3.0D (но не помня дали за 3ка или 5ца говореше) и комплект притискател и феродов чисто нов на Luk , каза че като монтирал съединитя боксувал яко , но не съм разпитвал за развитието по темата
Незнам вече и аз,25 дена без кола...
- niagolov
- кандидат ентусиаст
-
Колеги,третия по ред майстор,сложи за проба един маховик втора употреба,и чудото се случи..колата спря да буксува.Сега съм поръчал чисто нов маховик на LUK,който утре ще е тук.Както и висящ лагер,който изкочи междувременно за смяна.
- Хрuсто
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 3.0TFSI със Revo stage 3 ;)
Маховика на какви пари е? Не че нещо, но ако си карал 200-300км със тоя маховик по-добре смени и феродовия.
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
niagolov написа:Колеги,третия по ред майстор,сложи за проба един маховик втора употреба,и чудото се случи..колата спря да буксува.Сега съм поръчал чисто нов маховик на LUK,който утре ще е тук.Както и висящ лагер,който изкочи междувременно за смяна.
Ами колега, чудото ти го говорим аз и още един колега 3 страници,те тея кретени от бмв не случайно го дават да се смени комплект,но винаги в Бг разбираме мнооого повече от тях. Та за колегите дето ти обесняваха ,че не е от маховика, нека бъде поука...успех и много безаварийни.

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Хубаво огледайте и феродовия диск - прецени колко си го карал да буксува. Ако има минимални износвания, след тези приключения може би е по-добре да монтираш нов такъв... 

- niagolov
- кандидат ентусиаст
-
Хрuсто написа:Маховика на какви пари е? Не че нещо, но ако си карал 200-300км със тоя маховик по-добре смени и феродовия.
727лв на LUK,не карал съм я 15-20км колега

- niagolov
- кандидат ентусиаст
-
Днес си взех колата от сервиза,проблема се оказа маховик,както казаха няколко колеги.Смених го с нов на LUK,и всичко вече е ОК.Благодаря на всички колеги за помоща 

62 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5