Зимни гуми е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Зимни гуми е46

Мнение от K_Ilkov » 02 Фев 2017, 12:20

Lenco написа:Някой има ли представа, кой използва Нокиан за първоначално "вграждане"?

Интересно, не знаех :yes:

Факт е, че финландците непрекъснато работят и внедряват иновативни технологии, с което помагат на развитието на цялата индустрия в бранша. Те не произвеждат гуми за първоначално вграждане в автомобилите, което иначе си е сладка работа. Предпочитат да подобряват моделите си всяка година, докато ако правят гуми за дадена марка или модел, то те трябва да поддържат едни и същи параметри най-малко за 8 години. И това не им допада.

Малко ми е сладникава тази работа, но може и така да е :dunno:

Гумите са хубави, аз съм доволен от тях и на е46 и на е83 :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 02 Фев 2017, 12:24

Финландци? Завод в Русия, фалшиви бройки дават за тестове... Ми те на източноевропейски типажи мясат.
(знам че са финландци)
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 02 Фев 2017, 14:14

mopasan написа:
(h)aman написа:Първо твърдиш едно, после излагаш аргументи, с които подкрепяш това, което казах аз. Да, първото ти изказване беше пълна глупост. Производителя слага клас А, защото отговаря на такъв в дадената система с дадените изисквания, което няма нищо общо с това, което ти каза, а именно, че може да сложи какъвто си клас иска, просто защото те си го слагали. Изобщо знаеш ли какво ще стане, ако голям производител с изградено име като Нокиан излъже в етикета ?

" Колега, означенията на гумите за сцепление на мокро, енергийна ефективност и шум при преминаване , а не шум в купето, се определят от самия производител. Така , че ако Нокиан казват индекс А, това е само сроред Нокиан."

Колега наистина оставам с впечатление , че четеш и разбираш избирателно. Някъде да съм казал , че може да си сложат какъвто искат клас на гумата? Казвам , че сами си тестват , тоест има дадени условия и изисквания от ЕС, но тези условия дали се спазват на 100% по време на теста никой не знае. Няма представител от ЕС по време на теста или пък единна организация за контрол, която да сравнява показателите на отделните фирми производителки. А Нокиан са известни с лъжите си , хванаха ги че за тестове използват гуми с различни смеси
от смесите на гумите които продават на краен клиент.

http://automedia.investor.bg/a/0-nachal ... nipulacii/

Колега, изобщо не са ти ясни нещата и пишеш небивалици. Тези тестове не се правят пред блока, че да не се спазват условията. За да получат класификацията според евро стандарта, гумите се изследват в специални лаборатории. В ЕС има само 10 сертифицирани такива лаборатории, които сформират " The Network of Laboratories". Това са: TUV SUD, UTAC, IDIADA, Michelin, JASIC, Goodyear, Continental, Bridgestone, Pirelli, Apollo-Vredestein. За калибрацията на машините в 10-те раборатории отгговаря група, наречена "Expert Group", като по този начин се гарантира, че техническите отклонения в измерванията са сведени до минимум и предлагат еднакви резултати. Не знам дали аз не чета и не разбирам, но ти определено пишеш глупости.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 02 Фев 2017, 14:27

(h)aman написа:Колега, изобщо не са ти ясни нещата и пишеш небивалици. Тези тестове не се правят пред блока, че да не се спазват условията. За да получат класификацията според евро стандарта, гумите се изследват в специални лаборатории. В ЕС има само 10 сертифицирани такива лаборатории, които сформират " The Network of Laboratories". Това са: TUV SUD, UTAC, IDIADA, Michelin, JASIC, Goodyear, Continental, Bridgestone, Pirelli, Apollo-Vredestein. За калибрацията на машините в 10-те раборатории отгговаря група, наречена "Expert Group", като по този начин се гарантира, че техническите отклонения в измерванията са сведени до минимум и предлагат еднакви резултати. Не знам дали аз не чета и не разбирам, но ти определено пишеш глупости.

По-ясно от това едва ли може да се обясни...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 02 Фев 2017, 14:29

host написа:Финландци? Завод в Русия, фалшиви бройки дават за тестове... Ми те на източноевропейски типажи мясат.
(знам че са финландци)

Абе така е ... измекяри има и там :roll:

Което, не променя това, че гумите са хубави. Поне за мен.
Специално за сняг според мен са доста добри :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm

Мнение от mopasan » 02 Фев 2017, 15:22

(h)aman написа:
mopasan написа:
(h)aman написа:Първо твърдиш едно, после излагаш аргументи, с които подкрепяш това, което казах аз. Да, първото ти изказване беше пълна глупост. Производителя слага клас А, защото отговаря на такъв в дадената система с дадените изисквания, което няма нищо общо с това, което ти каза, а именно, че може да сложи какъвто си клас иска, просто защото те си го слагали. Изобщо знаеш ли какво ще стане, ако голям производител с изградено име като Нокиан излъже в етикета ?

" Колега, означенията на гумите за сцепление на мокро, енергийна ефективност и шум при преминаване , а не шум в купето, се определят от самия производител. Така , че ако Нокиан казват индекс А, това е само сроред Нокиан."

Колега наистина оставам с впечатление , че четеш и разбираш избирателно. Някъде да съм казал , че може да си сложат какъвто искат клас на гумата? Казвам , че сами си тестват , тоест има дадени условия и изисквания от ЕС, но тези условия дали се спазват на 100% по време на теста никой не знае. Няма представител от ЕС по време на теста или пък единна организация за контрол, която да сравнява показателите на отделните фирми производителки. А Нокиан са известни с лъжите си , хванаха ги че за тестове използват гуми с различни смеси

Колега, изобщо не са ти ясни нещата и пишеш небивалици. Тези тестове не се правят пред блока, че да не се спазват условията. За да получат класификацията според евро стандарта, гумите се изследват в специални лаборатории. В ЕС има само 10 сертифицирани такива лаборатории, които сформират " The Network of Laboratories". Това са: TUV SUD, UTAC, IDIADA, Michelin, JASIC, Goodyear, Continental, Bridgestone, Pirelli, Apollo-Vredestein. За калибрацията на машините в 10-те раборатории отгговаря група, наречена "Expert Group", като по този начин се гарантира, че техническите отклонения в измерванията са сведени до минимум и предлагат еднакви резултати. Не знам дали аз не чета и не разбирам, но ти определено пишеш глупости.

Колега, благодаря за информацията!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm

Мнение от mopasan » 03 Фев 2017, 12:02

(h)aman написа:
mopasan написа:

Ето и малко информация от мен. Тази статия е имам и на български, но още търся списанието в избата :D

http://www.the-car-addict.com/2012/12/a ... eless.html
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 03 Фев 2017, 14:47

Всичките гуми които последно съм вземал са винаги с означение за минат тест в TUV Nord... Китайци са.. Ама нямам оплаквания спрямо преди това мишлен(pilot sport) и барум зимни... Другите нз как ги тестват

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D
Мечтае да кара: X3 xDrive 30D
Детайли за колата: 2005 Е46 320D Touring

Мнение от kalo74 » 28 Фев 2017, 23:26

И малко информация към края на зимния сезон:-). С жена ми се качвахме миналият уикенд на хижа Кумата. Останах меко казано възхитен от моите Континентал-ки. Пътните условия бяха меко казани тежки . На места "черен" лед, коловози, на усойните чист лед, макар и рядко пухкав сняг. Без проблеми! А най-смешното беше следното: докато КАТ помагаше на шофьори да слагат вериги на Офелиите, аз си минах като на парад покрай тях:-). Поздрави, kalo74

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 320d
Мечтае да кара: M5 E60,F90

Мнение от iNfoster` » 04 Сеп 2017, 20:37

Здравейте, колеги предстои ми да закупя 4 зимни гуми за 46-цата. Понеже не мога да сложа по-малки от 17-ки, ще трябва да закупя от среден клас гуми. Какви бихте ми препоръчали?
Разгледах ги в Диана и си харесах - Debica Frigo 2 на 129 лв. гумата и Dayton DWS510 - 110 лв.
Благодаря предварително!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 316ti M; BMW E61 525ix
Мечтае да кара: M

Мнение от volk » 04 Сеп 2017, 21:43

Не съм карал с изброените от теб, предполагам ще стават щом са нови и не са китайци. Ако изчакаш до зимния сезон, когато докарат нови гуми с нов дот, няма да сгрешиш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
Мечтае да кара: Всичко що започва с М

Мнение от insane_v » 04 Сеп 2017, 23:31

iNfoster` написа:Здравейте, колеги предстои ми да закупя 4 зимни гуми за 46-цата. Понеже не мога да сложа по-малки от 17-ки, ще трябва да закупя от среден клас гуми. Какви бихте ми препоръчали?
Разгледах ги в Диана и си харесах - Debica Frigo 2 на 129 лв. гумата и Dayton DWS510 - 110 лв.
Благодаря предварително!

Разгледай ревютата на гумите, които са ти "по джоба" и сам прецени. При тези класове обикновено мненията са силно субективни и противоречиви. Имам предвид, че заради ниската цена един шофьор няма да очаква нищо добро от дадена гума и може да остане много приятно изненадан, а друг пък може да се надява дрига гума да е читава и да се разочарова, а тя все пак може да е по добра от тази, от която човека с ниски очаквания е останал доволен. Малко сложно стана, но надявам се да схванеш идеята ми.
При високите класове, където всички имат високи очаквания можеш да получиш по-обективни и достоверни мнения.
Аз лично се доверявам на ревютата от потребители в един английски сайт www.tyrereviews.co.uk и досега не съм сбъркал с избора на гума препоръчана от там.

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 06 Сеп 2017, 14:45

iNfoster` написа:Здравейте, колеги предстои ми да закупя 4 зимни гуми за 46-цата. Понеже не мога да сложа по-малки от 17-ки, ще трябва да закупя от среден клас гуми. Какви бихте ми препоръчали?
Благодаря предварително!

Без да съм голям фен на гумите от среден клас, аз бих препоръчал от средния клас sava escimo hp2. Правя уточнението, че ми направиха добро впечатление при сняг и киша, но на сух асфалт не са нищо особено.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 06 Сеп 2017, 15:49

efren написа:
Благодаря предварително!

Без да съм голям фен на гумите от среден клас, аз бих препоръчал от средния клас sava escimo hp2. Правя уточнението, че ми направиха добро впечатление при сняг и киша, но на сух асфалт не са нищо особено.

Аз карах с HP чисто нови на хдрайв-а - миии средна работа ,но за цена - качество май стават,хп2 не съм карал,но повече не бих взел от марката.(мое впечатление)
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 06 Сеп 2017, 15:58

Сравнени с ts850p губят по всички показатели, но все пак това са среден ценови клас и основния критерий винаги е качество/цена.
Последна промяна efren на 07 Сеп 2017, 12:59, променена общо 1 път
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

ПредишнаСледваща

Назад към E46