Бмв 525тдс 1997г. губи антифриз.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Бмв 525тдс 1997г. губи антифриз.
Здравейте колеги ! Щастлив съм че съм във форума и че се сдобих с мечтаната ми колица с мечтания двигател. И така взех колата за малко пари и с много проблеми .смених масло филтри водна помпа термостат предни носачи и рециклирах рейката . Чувал съм че събира 10.5 литра антифриз. По принцип и наливам до средата на казанчето обаче като покарам и спра някъде има теч не всеки път тече , течът се намира по средата някъде под лакътника.Казаха ми че е радиатор на парното. Обаче за да е радиатор на парно ми казаха че трябва стелките да са мокри а не са и продължава да го губи гледах за течове по маркучи няма не пуши бяло защото първоначално си помислих гарнитура на главицата. Други пък ми викат че тдс работили с минимум антифриз смисъл ако налея над минимума го изхвърля. Моля помогнете ми защото искам със сигурност да разбера дали е радиатор на парното защото да не го сменя пък да е другаде проблема. Ще съм ви адски благодарен ако ми помогнете! Също така след рециклирането ходих на стенд и там ми казаха няква кормилна ос е с лувт и се разбивала ли кво и някой ден волана ще се втвърди и няма да завива. Дайте ми съвети и мнения колеги . Предварително Ви благодаря!!
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Re: Бмв 525тдс 1997г. губи антифриз.
Принципно,не би трябвало да харчи антифриз.Обезвъздушена ли е добре да,не ми да има въздух,провери си радиатора дали е здрав да,не излезне,че теча е от него.Капачката в како състояние ти е ,надува ли маркучите
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Това да не е от конденза на климатика? Няма от къде да тече от място намиращо се под подлакътника! Радиаторчето на парното ще тече вътре в купето! Ако има проблем с охлаждането при тдс-а бързо се разбира!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Ако има теч от радиатора на парното, в купето мирише на антифриз, няма как да не го усетиш... Този теч, за който говориш, ако е под колата, както и колегата ти каза, това е конденз от изпарителя на климатика. Колата ако не губи антифриз, не се занимавай да я човъркаш. ТДС ако има проблем с охладителната система, температурата веднага мърда и става белята бързо, така че няма как да не разбереш. За луфта вероятно са ти казали, че имаш такъв между пръта и гребена на рейката. Така ги рециклират рейките тук - смяна на семеринги и втулки, малко натягане и карай. Но ако има луфт в гребена, не го оправят... Чак пък да затегне воланът и да се пребиеш, ми се струва пресилено обаче - ще ти потропва през неравности, може да се появят вибрации при във волана при движени и при спиране с леко натисната спирачка.
В сервиза като я закарах да сменям водната и термостата
Ми наляха 1 литър концентрат и добавиха вода след това като я взех покарах 20тина км и видях че тече от най долния маркуч към радиатора не беше затегната скобичката на маркуча затегнах я и пак тече по средата. Климатик нямам не е зареден така я купих . Забелязах че един ден си паркирах изгасих я и на контакт пуснах парното да покажа на един приятел че ми свети там за температура защото ме питаше дали имам изгорели пиксели та след 1 час се върнахме и беше направила доста голямо петно точно по средата.Като пусна духалката не знам дали си втълпявам ама мирише като че ли на антифриз но не мокри стелките. Викат ми като падне на минимум карай така и виж дали още ще падне обаче ме е страх да не вземе да прегрява и доливам .
От радиатора течове няма нито капачката на разширителния съд . За обезвъздушаването съм чувал че тдс сами уж са се обезвъздушавали. Не знам колеги притеснено ми е защото ако налея антифриз тя го губи и затова добавям вода ама така не се смазва водната и искам най скоро да го оправя . За маркучите като е загряла не са много меки но не са и до такава степен твърди че да не може да се стиснат. Благодаря Ви колеги за отделеното време и внимание!
Ми наляха 1 литър концентрат и добавиха вода след това като я взех покарах 20тина км и видях че тече от най долния маркуч към радиатора не беше затегната скобичката на маркуча затегнах я и пак тече по средата. Климатик нямам не е зареден така я купих . Забелязах че един ден си паркирах изгасих я и на контакт пуснах парното да покажа на един приятел че ми свети там за температура защото ме питаше дали имам изгорели пиксели та след 1 час се върнахме и беше направила доста голямо петно точно по средата.Като пусна духалката не знам дали си втълпявам ама мирише като че ли на антифриз но не мокри стелките. Викат ми като падне на минимум карай така и виж дали още ще падне обаче ме е страх да не вземе да прегрява и доливам .
От радиатора течове няма нито капачката на разширителния съд . За обезвъздушаването съм чувал че тдс сами уж са се обезвъздушавали. Не знам колеги притеснено ми е защото ако налея антифриз тя го губи и затова добавям вода ама така не се смазва водната и искам най скоро да го оправя . За маркучите като е загряла не са много меки но не са и до такава степен твърди че да не може да се стиснат. Благодаря Ви колеги за отделеното време и внимание!
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
В твоя случай,най-доброто,което можеш да направиш е да видиш откъде е теча! Хубавото е ,че е видим
! По-лошите варианти са,когато загубата на течност не е от видимо място! Отивай на канал или подемник и вижте от къде тече и тогава действай!

Какво ли не правих за да разбера какъв е проблема .
Бях прочел че като запаля колата и загрее на температурата на която работи и отворя разширителният съд и подам газ ако не прави балони значи гарнитура на главицата е добре . Да обаче забелязвам че във водата в съда има някакви петна наподобява на тези петна които са по пътищата като завали едни цветни ако сте ги забелязвали . Бръкнах с пръст в разширителният съд по стената пръста стана черен с мирис на нафта веднага си помислих за гарнитура обаче не пуши бяло от ауспуха та съм се побъркал. Вчера спадна нивото до такава степен че на дъното се виждаше някакво черно маркуче.
Бях прочел че като запаля колата и загрее на температурата на която работи и отворя разширителният съд и подам газ ако не прави балони значи гарнитура на главицата е добре . Да обаче забелязвам че във водата в съда има някакви петна наподобява на тези петна които са по пътищата като завали едни цветни ако сте ги забелязвали . Бръкнах с пръст в разширителният съд по стената пръста стана черен с мирис на нафта веднага си помислих за гарнитура обаче не пуши бяло от ауспуха та съм се побъркал. Вчера спадна нивото до такава степен че на дъното се виждаше някакво черно маркуче.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Не отваряй разширителния съд,когато колата е загряла! Долей в съда и гледай отдоло,къде е теча!

- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Виж си долния маткуч дето влиза в радиаъора там има снадка да,не би от там да го губи.
П.с Аз пък знам,че при тдс почне ли да губи антифриз е главата
П.с Аз пък знам,че при тдс почне ли да губи антифриз е главата

Колеги течът се оказа от маркуча дето трябва да излиза водата от климатика .обаче си тече дори без да съм пуснал климатика . Казаха ми някво казанче на радиатора на парното ако е така можете ли да ми кажете на каква цена варират.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Няма никаква логика! От климатика изтича само конденз,който не е в огромни количества и не е от охладителната течност! Няма как,охл.течност да попадне в системата на климатика и след това да тече от някъде! Ако климатика не работи,няма да има и конденз,то е ясно! Радиатора на парното няма казанче! Имаш разширителен съд само в коша! Този с капачката! Снимай от къде точно е теча! Незнам дали има вариант,радиаторчето на парното да е спукано и вместо в купето,някак си да изтича през дренажа на климатика? Отделно,ако парното не е пуснато,то през него не циркулира вода! Предполагам,че ще изтече и когато го пусне,въздуха ще тръгне из мотора,докато не се обезвъздуши! Освен и клапаните на парното му да са отворени постоянно,радиатора да е спукан и да тече някак през дренажа
!

Капчицата се вижда . От тука тече колеги.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
12 мнения
• Страница 1 от 1