скрито меню
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
36 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- AsenD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 330ci
- Мечтае да кара: e46 M3, e92 M3
Re: скрито меню
При мен вчера показваше -50 и по този начин си го ресетнах - https://www.youtube.com/watch?v=d999raJ1maU
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Да получи се. Вече километрите са 25000. Остана само като дам на контакт, часовник и oil inspection.
- oldirtydog
- кандидат ентусиаст
-
а възможн ли е заради тези занулявания или не когато палиш колата 1во да светва жълта лампа за масло после червена и да гасне,всмисъл като взех колата след смяна на маслото почна да показва 1во жълта лампа,а преди това май не беше така ?
- AsenD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 330ci
- Мечтае да кара: e46 M3, e92 M3
oldirtydog написа:а възможн ли е заради тези занулявания или не когато палиш колата 1во да светва жълта лампа за масло после червена и да гасне,всмисъл като взех колата след смяна на маслото почна да показва 1во жълта лампа,а преди това май не беше така ?
Според мен ти е заминал датчика в картера. При мен го имаше същия проблем - като запаля колата жълтата лампа свети 10-15 секунди и изчезва и като смених датчика се оправи.

- oldirtydog
- кандидат ентусиаст
-
Ами не мисля че е от датчика колега
имах проблем с маслото гореше го и като падне на минимума светваше жълтата лампа когато гася колата
2 пъти така с 2 вида различни масла докато не оправих проблема де
че затова си мисля че датчика ми е абсолютно редовен хаха 

- danielgenov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 1.9 316i / F36 440xi
oldirtydog написа:Ами не мисля че е от датчика колегаимах проблем с маслото гореше го и като падне на минимума светваше жълтата лампа когато гася колата
2 пъти така с 2 вида различни масла докато не оправих проблема де
че затова си мисля че датчика ми е абсолютно редовен хаха
Еми ти можеш и да не мислиш така, ама точно датчика е дал фира. И точно светването на жълтата лампа при запалване на двигателя е сигнала от компютра, че датчика не е изправен. Датчика не е прост нивомер, а е всъщност температурен датчик. Измерва цикли на загряване (сух датчик) и цикли на изстиване (омаслен датчик). И според тези цикли изчислява дали е паднало до минимум нивото на маслото. Тоест колата трябва да загрее до работна температура и да мине известно време (километри) за да може компютъра да направи необходимите цикли и да изчисли има ли падане на нивото на маслото.
36 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3