смяна на маншон на скоростен лост
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- rober
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320d
- Мечтае да кара: X6
смяна на маншон на скоростен лост
Здравейте колеги,
Искам да си сменя стария маншон (на скоростния лост) с нов. Става въпрос за БМВ е46 седан, 2000 година. Някой правил ли го е, знае ли как става? Просто махам стария и слагам новия, или си има тънки моменти? Извинявам се ако вече има дискусия по темата и моля да ми дадете линк към нея (ако има такава).
Искам да си сменя стария маншон (на скоростния лост) с нов. Става въпрос за БМВ е46 седан, 2000 година. Някой правил ли го е, знае ли как става? Просто махам стария и слагам новия, или си има тънки моменти? Извинявам се ако вече има дискусия по темата и моля да ми дадете линк към нея (ако има такава).
- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i G30, 120d F20
- Мечтае да кара: M5
Re: смяна на маншон на скоростен лост
Ако вземеш оригинален маншон няма да имаш проблеми. Всичко е на щипки не ти трябват никакви инстументи. Първо се маха топката. Става с дърпане и ако не е вадена ще ти трябва доста сила. И след това си вадиш стария маншон и слагаш новия. Той се държи на по две щипки от двете страни.

- rober
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320d
- Мечтае да кара: X6
Благодаря за отговора. А ето тези (от линка по-долу) стават ли? Пише че идват без придържащи пластмаси, проблем ли ще е това?
http://olx.bg/ad/bmw-manshoni-skorosten ... 3ZoJQ.html
http://olx.bg/ad/bmw-manshoni-skorosten ... 3ZoJQ.html
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
Тогава ще трябва да използваш твоята пластмаса от стария маншон, но ако се счупи пак ще трябва да си го търсиш. Най-добре е виж в продавам раздела има много коли от Англия и може да намериш за същата цена същото. 

Колега не вземаи,такава,аз се прекарах,подобре втора употреба. 

- MORSKIa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно служебни кошници
- Мечтае да кара: без да се ядосва
- Детайли за колата: M47N
Когато аз предприех подобна смяна, свалих маншона (по описания по-горе начин) и заедно с пластмасата, която е залепена отвътре го занесох на обущар.
За 2 часа ми направи страхотен нов маншон от агнешка кожа с цветни конци на половин цена (от тези обявени в ОLX) като отвътре беше залепил наново пластмасата и.....
За 2 часа ми направи страхотен нов маншон от агнешка кожа с цветни конци на половин цена (от тези обявени в ОLX) като отвътре беше залепил наново пластмасата и.....

Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Аз си взех от Ebay маншон от естествена кожа и махнах моя от пластмасата(падна много лесно).
После залепих за пластмасата новия маншон и това е 10-20минути
После залепих за пластмасата новия маншон и това е 10-20минути
- ergo_proxy
- Потребител
-
- Кара: е46 320d
Здравейте колеги, да попитам, от къде мога да купя придържаща пластмаса за маншона? Става дума за е46 с автоматична скоростна кутия.
8 мнения
• Страница 1 от 1