Бързи въпроси и отговори
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Бързи въпроси и отговори
vld написа:Pumba написа:sincheto написа:Pumba написа:Bungo_Baggins написа:...
Аз го калибрирах като в клипа, може да пробваш![]()
https://www.facebook.com/bimmerCodingBG ... 319166843/
Ще го направя това веднага щом се прибера, но малко ме съмнява да стане, защото когато волана ми е изправен гумите са на криво и обратното...
В такъв случай отиваш на регулаж, слагаш волана направо и да изправят гумите направо.
После ресетваш и си готов.

Благодаря на всички.
- krispd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60,530d 04'
- Мечтае да кара: Eleanor
- Детайли за колата: Frozen Grey matte ; Logic 7
Колеги,откъде в Пловдив ще мога да си взема тапа за кабела на блутута ,че ще го откачам? 

Work hard in silence,let success make the noise.
- sp3n5
- Потребител
-
- Кара: E60 530D M57/TU
- Мечтае да кара: X5 ///M
Здравейте колеги ! От няколко дена забелязвам лек пушек излизащ между филтъра за картерни газове и дюзите ( със стрелка съм отбелязал на снимката) . По случайност или не ,като отворя капачката за маслото ,пушека спира.Колата няма регистрирани грешки при диагностика.Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и какво може да е решението му ? Благодаря 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
BMW The Ultimate Driving Machine !
- galin_ivanov1222
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530d
- Мечтае да кара: BMW M5 E60/61
Колеги, възможно ли е ДПФ да си замине до такава степен, че да трябва да се махне, нали уж трябва да се регенерира, верно че е на 12 години
ама да питам, че майстора на който я оставих ми каза, че за нищо не ставал и трябва да го махнем? Какво ще ми препоръчате? Благодаря предварително!!! 

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Махай или сменявай с нов
Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
sp3n5 написа:Здравейте колеги ! От няколко дена забелязвам лек пушек излизащ между филтъра за картерни газове и дюзите ( със стрелка съм отбелязал на снимката) . По случайност или не ,като отворя капачката за маслото ,пушека спира.Колата няма регистрирани грешки при диагностика.Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и какво може да е решението му ? Благодаря
Пуши от уплътнението, вероятно е прищипано при монтажа.
Тоя боклук така или иначе малко изкарва в работещо състояние, купи си един оригинален да ти е мирна главата в следващите 60-70к км.

- vld
- Старши ентусиаст
-
galin_ivanov1222 написа:Колеги, възможно ли е ДПФ да си замине до такава степен, че да трябва да се махне, нали уж трябва да се регенерира, верно че е на 12 годиниама да питам, че майстора на който я оставих ми каза, че за нищо не ставал и трябва да го махнем? Какво ще ми препоръчате? Благодаря предварително!!!
На този въпрос можем да дадем съвет ако знаем повече подробности, като например давали някакви грешки, какво му е обратното налягане, въобще диагностиката на автомобила какво показва и тн.
Да не се окаже че майстора иска да изкара едни 500лв. бързи по отстраняването му.....

- galin_ivanov1222
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530d
- Мечтае да кара: BMW M5 E60/61
2 Пъти направо спираше да върви колата, първия път на диагностиката нещо пипа и каза, че е запушен, нещо барна и тръгна колата но каза, че пак така ще стане и че трябва да се махне. Така и стана след една седмица пак спря да върви. На диагностиката ми каза, че му давало, че е невъзможно да се регенерира вече...
- dir2cas
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е46 330d, E60 545i
Колеги, някой може ли да даде малко инфо (може и линк) с данни за автоматичната ск. кутия в LCI моделите - малко техн данни, на какъв принцип работи и ако има примерно сравнение между двете кутии преди и след фейса.
- vld
- Старши ентусиаст
-
dir2cas написа:Колеги, някой може ли да даде малко инфо (може и линк) с данни за автоматичната ск. кутия в LCI моделите - малко техн данни, на какъв принцип работи и ако има примерно сравнение между двете кутии преди и след фейса.
Заповядай:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
vld написа:dir2cas написа:Колеги, някой може ли да даде малко инфо (може и линк) с данни за автоматичната ск. кутия в LCI моделите - малко техн данни, на какъв принцип работи и ако има примерно сравнение между двете кутии преди и след фейса.
Заповядай:
Колега, правил ли си процедурата за адаптация? Някакви впечатления да споделиш?
vld написа:dir2cas написа:Колеги, някой може ли да даде малко инфо (може и линк) с данни за автоматичната ск. кутия в LCI моделите - малко техн данни, на какъв принцип работи и ако има примерно сравнение между двете кутии преди и след фейса.
Заповядай:
Здравей колега,
Процедурата за адаптациите от прикачените файлове, същото ли е като да ги ресетнеш през ISTA/D или има друг ефект?
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Тази процедура се прави след като ресетнеш старите стойности.
kiko™ написа:Тази процедура се прави след като ресетнеш старите стойности.
А каква е целта на процедурата? След като ресернеш стойностите на адаптациите един вид да калибрираш кутията или да нагласиш новите стойности да са в нормите?
Извинявам се ако въпросите са ми тъпи

- vld
- Старши ентусиаст
-
kiko™ написа:vld написа:dir2cas написа:Колеги, някой може ли да даде малко инфо (може и линк) с данни за автоматичната ск. кутия в LCI моделите - малко техн данни, на какъв принцип работи и ако има примерно сравнение между двете кутии преди и след фейса.
Заповядай:
Колега, правил ли си процедурата за адаптация? Някакви впечатления да споделиш?
Не не съм я правил.