от две зареждания от Лукойл и новите дюзи са пак за ремонт

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

от две зареждания от Лукойл и новите дюзи са пак за ремонт

Мнение от spallding » 07 Авг 2017, 20:40

Колеги да ви споделя и ако ме послуша някой да спася нечий дюзи,направих ремонт на дюзите колата перфектна ала радоста ми трае само 2 седмици заредих два пъти от споменатата бензинаджийница и на второто колата взе да пуши много черно.На диагностиката едната дюза отива на +2 корекция,незнам как се е случило,не че мисля да я правя,ще пробвам с една добавка тая протек ,че да видим кво ще стане,най-много и другите да прееба

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Re: от две зареждания от Лукойл и новите дюзи са пак за ремо

Мнение от awful » 07 Авг 2017, 21:16

spallding написа:Колеги да ви споделя и ако ме послуша някой да спася нечий дюзи,направих ремонт на дюзите колата перфектна ала радоста ми трае само 2 седмици заредих два пъти от споменатата бензинаджийница и на второто колата взе да пуши много черно.На диагностиката едната дюза отива на +2 корекция,незнам как се е случило,не че мисля да я правя,ще пробвам с една добавка тая протек ,че да видим кво ще стане,най-много и другите да прееба

Колега не си мисли веднага че проблема е бензиностанцията даже обратното , отиди за рекламация при които ти е правил дрюзите може нещо да не е както трябва.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 07 Авг 2017, 23:22

awful написа:отиди за рекламация при които ти е правил дрюзите може нещо да не е както трябва.

:yes:
Абсолютно подкрепям!
Преди месец мой приятел уж имаше проблем с едната дюза на едно товарно Рено и му я смениха, а говорим за яка цифра. Резултатът беше почти нулев. Хоп още едни бързи около 300 кинта и пак среден пръст. :no:
Разбери едно: Майсторът никога не признава грешките си, може да ти нанесе непоправими щети и да те скара дори с най-добрият ти приятел! Другият им гаден похват е да работят със "свои части" уж давайки гаранция, а след като дойде време да им правиш рекламация се покриват, като мишоци или се правят на интересни. Ако намериш свестен човек да им оправи грешките и простотиите ще установиш, че някои части въобще не са били сменявани. Едва ли има смисъл да продължавам и да ти разказвам за мръсните им номерца.
По-горе ти говоря за едни набързо изгубени около 1000 лева по вина на "майстори". :cry:
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330 d ,204 h.p.
Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.

Мнение от philipz » 08 Авг 2017, 15:57

spallding написа:Колеги да ви споделя и ако ме послуша някой да спася нечий дюзи,направих ремонт на дюзите колата перфектна ала радоста ми трае само 2 седмици заредих два пъти от споменатата бензинаджийница и на второто колата взе да пуши много черно.На диагностиката едната дюза отива на +2 корекция,незнам как се е случило,не че мисля да я правя,ще пробвам с една добавка тая протек ,че да видим кво ще стане,най-много и другите да прееба

Колега , добави сервиза , който ти е правил дюзите , какво са им правили точно ? Имаш ли разпечатка , въведени ли са новите корекционни кодове в колата ?

Ще следя темата , тъй като съм го играл филма с дюзите два пъти ( за съжаление ) :( :|

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Мнение от c7aH4eB » 08 Авг 2017, 16:12

Виж им о-пръстените на дюзите и дали въобще са напаснати как трябва. Най-вече послушай колегите и обратно при въпросния майстор. То верно кофти горива ама чак от две зареждания и то от Лукойл (не са цвете за мирисане ама пак) няма да се скапят. Сега да е някоя квартална безименна бензиностанция чи да хвърлиш вина в тях да ама ... :dunno:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от kirmer » 08 Авг 2017, 16:32

Дааааа това ми е любимото - всички майтори плючт по нафтата, а я са си свършили работата я не :)
Да е жива и здрава химията :) Стероидите помагат...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, Е91
Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09

Мнение от cgm » 08 Авг 2017, 23:59

Колега преди да правиш каквото и да е пробвай първо с друга бензиностанция.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 09 Авг 2017, 1:36

И с 200 други бензиностанции да пробва все тая, едва ли е от нея. По-скоро несполучлив ремонт. Може да е неволна грешка, случайност, умора....всичко става. Като гледам обаче контингента по сервизите.....
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от spallding » 09 Авг 2017, 13:32

Изобщо не мисля да се занимавам повече ,квото е такова ,въпроса е че другите дюзи са ок,и след ремонта 2,3 пъти им правих диагностика контролна и всичко беше наред до онзи ден.По принцип нямаше да нападам горивото като виновник ама след като и на още двама приятели само че с Мерцедес от там им се прецакаха дюзите и то само след едно зареждане,еми ебати съвпадението

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от spallding » 09 Авг 2017, 13:41

Темата я пуснах не толкова да се оплаквам и да търся решение , защото вече не ми се занимава,колкото да имате едно на ум къде зареждате.Единствено като помощ ,ако споделите хе ли е възможно да прецакан останалите здрави дюзи с тая добавка понеже била доста силна

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 09 Авг 2017, 14:02

От добавката няма как да скапеш дюзите :yes:
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Мнение от c7aH4eB » 09 Авг 2017, 14:51

След като заредихте така ли не се усети разлика в поведението на колата? притрисане, придърпване, гасене, тропане, лопане и прочие? Зареждането с кофти гориво веднага си казва, особено в големи количества. Вярно егати съвпадението и на 3ма ви, нито пък съм некой защитник на лукойл ама явно дюзите са биле пътници. :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от spallding » 09 Авг 2017, 19:19

Колега при 3 перфектни дюзи и една с леки отклонения,защото съм сигурен че на повечето колеги без да знаят им са в същите корекции дюзите,няма как да усетиш лоша работа на двигателя.Работи добре без вибрации,даже на празен ход са перфектни стойностите,просто при ускорение излиза леко извън стойност.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 10 Авг 2017, 1:06

Добре де, аз винаги обичам да задавам елементарни въпроси, та: Тези трите дюзи, перфектните, тези, които не са мръднали - не са ли работили и те с това същото, лошо гориво от Лукойл?:) Не е ли редно и те да мръднат поне малко? Не се заяждам, а още по-малко съм защитник на Лукойл, както спомена колегата, просто разговор, нито пък си мисля, че пишеш за да се оплакваш, просто търсим истината, заедно.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d 150hp

Мнение от Simbazz » 10 Авг 2017, 8:23

При 3 дюзи с перфектни стойности и една с "леки отклонения" да пуши "много черно" не е ли малко крайно? При мен пуши много черно, но и 4-те дюзи са в много лошо състояние и съм ги дал за ремонт и се моля да не съм скапал буталата...

Следваща

Назад към E46