от две зареждания от Лукойл и новите дюзи са пак за ремонт
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
от две зареждания от Лукойл и новите дюзи са пак за ремонт
Колеги да ви споделя и ако ме послуша някой да спася нечий дюзи,направих ремонт на дюзите колата перфектна ала радоста ми трае само 2 седмици заредих два пъти от споменатата бензинаджийница и на второто колата взе да пуши много черно.На диагностиката едната дюза отива на +2 корекция,незнам как се е случило,не че мисля да я правя,ще пробвам с една добавка тая протек ,че да видим кво ще стане,най-много и другите да прееба
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Re: от две зареждания от Лукойл и новите дюзи са пак за ремо
spallding написа:Колеги да ви споделя и ако ме послуша някой да спася нечий дюзи,направих ремонт на дюзите колата перфектна ала радоста ми трае само 2 седмици заредих два пъти от споменатата бензинаджийница и на второто колата взе да пуши много черно.На диагностиката едната дюза отива на +2 корекция,незнам как се е случило,не че мисля да я правя,ще пробвам с една добавка тая протек ,че да видим кво ще стане,най-много и другите да прееба
Колега не си мисли веднага че проблема е бензиностанцията даже обратното , отиди за рекламация при които ти е правил дрюзите може нещо да не е както трябва.
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
awful написа:отиди за рекламация при които ти е правил дрюзите може нещо да не е както трябва.

Абсолютно подкрепям!
Преди месец мой приятел уж имаше проблем с едната дюза на едно товарно Рено и му я смениха, а говорим за яка цифра. Резултатът беше почти нулев. Хоп още едни бързи около 300 кинта и пак среден пръст.

Разбери едно: Майсторът никога не признава грешките си, може да ти нанесе непоправими щети и да те скара дори с най-добрият ти приятел! Другият им гаден похват е да работят със "свои части" уж давайки гаранция, а след като дойде време да им правиш рекламация се покриват, като мишоци или се правят на интересни. Ако намериш свестен човек да им оправи грешките и простотиите ще установиш, че някои части въобще не са били сменявани. Едва ли има смисъл да продължавам и да ти разказвам за мръсните им номерца.
По-горе ти говоря за едни набързо изгубени около 1000 лева по вина на "майстори".

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- philipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330 d ,204 h.p.
- Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.
spallding написа:Колеги да ви споделя и ако ме послуша някой да спася нечий дюзи,направих ремонт на дюзите колата перфектна ала радоста ми трае само 2 седмици заредих два пъти от споменатата бензинаджийница и на второто колата взе да пуши много черно.На диагностиката едната дюза отива на +2 корекция,незнам как се е случило,не че мисля да я правя,ще пробвам с една добавка тая протек ,че да видим кво ще стане,най-много и другите да прееба
Колега , добави сервиза , който ти е правил дюзите , какво са им правили точно ? Имаш ли разпечатка , въведени ли са новите корекционни кодове в колата ?
Ще следя темата , тъй като съм го играл филма с дюзите два пъти ( за съжаление )

- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
Виж им о-пръстените на дюзите и дали въобще са напаснати как трябва. Най-вече послушай колегите и обратно при въпросния майстор. То верно кофти горива ама чак от две зареждания и то от Лукойл (не са цвете за мирисане ама пак) няма да се скапят. Сега да е някоя квартална безименна бензиностанция чи да хвърлиш вина в тях да ама ... 

Дааааа това ми е любимото - всички майтори плючт по нафтата, а я са си свършили работата я не 

Да е жива и здрава химията
Стероидите помагат...

- cgm
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46, Е91
- Детайли за колата: БМВ 320д '02
БМВ 320д '07
БМВ 318и '09
Колега преди да правиш каквото и да е пробвай първо с друга бензиностанция.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
И с 200 други бензиностанции да пробва все тая, едва ли е от нея. По-скоро несполучлив ремонт. Може да е неволна грешка, случайност, умора....всичко става. Като гледам обаче контингента по сервизите.....
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
Изобщо не мисля да се занимавам повече ,квото е такова ,въпроса е че другите дюзи са ок,и след ремонта 2,3 пъти им правих диагностика контролна и всичко беше наред до онзи ден.По принцип нямаше да нападам горивото като виновник ама след като и на още двама приятели само че с Мерцедес от там им се прецакаха дюзите и то само след едно зареждане,еми ебати съвпадението
Темата я пуснах не толкова да се оплаквам и да търся решение , защото вече не ми се занимава,колкото да имате едно на ум къде зареждате.Единствено като помощ ,ако споделите хе ли е възможно да прецакан останалите здрави дюзи с тая добавка понеже била доста силна
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
От добавката няма как да скапеш дюзите 

Si non confectus, non reficiat.
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
След като заредихте така ли не се усети разлика в поведението на колата? притрисане, придърпване, гасене, тропане, лопане и прочие? Зареждането с кофти гориво веднага си казва, особено в големи количества. Вярно егати съвпадението и на 3ма ви, нито пък съм некой защитник на лукойл ама явно дюзите са биле пътници. 

Колега при 3 перфектни дюзи и една с леки отклонения,защото съм сигурен че на повечето колеги без да знаят им са в същите корекции дюзите,няма как да усетиш лоша работа на двигателя.Работи добре без вибрации,даже на празен ход са перфектни стойностите,просто при ускорение излиза леко извън стойност.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Добре де, аз винаги обичам да задавам елементарни въпроси, та: Тези трите дюзи, перфектните, тези, които не са мръднали - не са ли работили и те с това същото, лошо гориво от Лукойл?:) Не е ли редно и те да мръднат поне малко? Не се заяждам, а още по-малко съм защитник на Лукойл, както спомена колегата, просто разговор, нито пък си мисля, че пишеш за да се оплакваш, просто търсим истината, заедно.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Simbazz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d 150hp
При 3 дюзи с перфектни стойности и една с "леки отклонения" да пуши "много черно" не е ли малко крайно? При мен пуши много черно, но и 4-те дюзи са в много лошо състояние и съм ги дал за ремонт и се моля да не съм скапал буталата...
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2